ronja -> RE: Tašča mi gre na živce! (9.5.2009 14:37:03)
|
Vecinoma so posesivne mame druzbeno sprejemljive kot dobre in skrbne mame, ki vedno delajo v dobro otroka. Pac se v njih vecinoma vidi samo rozice. Mama, ki gre za vec kot "pol ure" stran od otroka, pa se vidi kot smet. Zdaj boš spet jezna, da vidim samo rožice, ampak jaz res nimam takih izkušenj: hodila sem plavat (2x na teden), že ko je bila Ronja samo par mesecev stara, od pol leta dalje sem hodila še na francoščino za uro in pol! Plus pol ure vožnje sem in tja! (1x na teden) Vsak teden! Vsem se je to fajn zdelo, nihče me ni obtoževal, kako si lahko to privoščim. Ronja je bila v dobrih rokah, čeprav: pazi to - niti niso bile v sorodu z njo (no, vsaj ne da bi vedeli, pazila jo je moja prijateljica), uh, kako družbeno nekorektno, da sem si drznila s svojim otrokom obremenjeavt nekoga, ki mi ni v sorodu! Prijateljica se je mela baje zelo fajn, dobila kosilo po svojem izboru za nagrado[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mala ni nikoli jokala takrat - je pa enkrat zvečer, ko jo je pazila ista prijateljica in sva šibala iz koncerta nazaj domov (zato vem, da pri njej takrat ni jokala, ker bi me 100% poklicala). V moji družbi precej obsojajo mame, ki se držijo svojih otrok kot klopi, mogoče zato, ker imamo na splošno radi svobodo... Ne vem. Ne vem, kaj je družbeno korektno v tem primeru, ker očitno nimam reprezentativnega vzorca.
|
|
|
|