|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NUJNO RABIM POMOČ-PRAVICE OČETA DO OTROKA
16.4.2009 14:56:55   
ronja
O teh zadevah sicer nimam pojma, ampak vzet ti ga vsekakor ne more, to si lahko brez skrbi. Vsaka mama na to trzne, ampak si lahko brez skrbi, da ni sodišča, ki bi normalni mami vzelo 2 mesečnega otroka. v slo. pa sploh ne.

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.4.2009 18:43:06   
kamilija
Seveda, da ti ga ne more vzeti...nima pogojev. Saj vidiš, da tudi če si alkoholičarka, ti ga ne vzamejo.
Sploh pa tako majhnega ne, ni šans.
Nimaš se kaj bati, res ne. Da pa pride s punco na obisk..kot, da bi bil dojenčkek igrača in sta se prišla mal poigrat,potem pa juhuhu nazaj v life.
Jaz bi prepovedala, pa naj se z glavo zabija kamor hoče.
Želim ti, da boš rešila situacijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
16.4.2009 21:46:41   
Vijoličarka
Kot razumem, sta imela precej mučno razmerje, tudi ko sta bila še skupaj. V tem razmerju je on imel glavno besedo, da ne rečem diktaturo. Deluje kot neodgovoren človek, ki je navajen, da je vse po njegovo, želi uživati življenje, ne pusti, da ga kdo omejuje. Moč nad teboj je očitno obdržal. Bala si se ga že, ko sta bila skupaj in bojiš se ga še zdaj.

Tvoja mama pa je druga zgodba. Ona se ga ne boji. In če mu je svoje povedala pred 'prijateljico', on ni izpadel frajer, za kakršnega se ima. Zato mu po glavi hodi samo maščevanje za ponižanje. Tudi pod razno situacije ne ocenjuje je s plati otroka, s tvoje plati ali plati tvojih staršev. Povprečno inteligentnemu človeku, sploh takemu, ki si želi biti v dobrih odnosih z materjo svojega otroka je kristalno jasno, da v hišo njenih staršev, ki so storili več za njegovega otroka, kot on sam, pač ne bo vodil na obisk svoje trenutne bejbe.

Najprej moraš sama sebi dopovedati, da si samostojna in odgovorna oseba, ki ni sama na svetu. Imaš starše, ki ti stojijo ob strani. Prav nič se ti ga ni treba bati.

Lepo prosim, da bi ti 'vzel otroka'? Kaj pa bi z njim? Kdo bi ga čuval, negoval in vzgajal, medtem ko bi on užival življenje? Ne. On samo ve, da je otrok tvoja šibka točka. Samo mirno mu ponovi, kar mu je že povedala tvoja mama: on in njegovi sorodniki so vedno dobrodošli. Ne more pa on kar vsakega voziti na obisk, kot da bi bil pri vas doma. Živiš pri starših in upoštevati moraš njihove želje.

Poskusi se čustveno distancirati od njega. Je čisto vseeno, kaj je bilo in koliko novih bejb ima. Skoncentriraj se samo na dobro otroka. Drugače te on ne zanima. Rešena si ga.

Mislim, da si on takrat v bistvu sploh ni želel videti otroka, kot oče namreč. Ampak se je samo želel bahati pred to prijateljico in želel nanjo narediti dober vtis. To je pa res žalosten razlog za obisk lastnega otroka. Ni videti, da bi mu do otroka kaj bilo, samo izrablja ga, da v družbi deklet izpade nek frajer. Totalno nezrelo. Saj otrok ni cirkuška žival.

Ti bodi samo močna in mirno vztrajaj, da ON lahko pride otroka vedno pogledat v otrokovo domače okolje. Bodi na distanci, ne spuščaj se v razprave.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.4.2009 0:03:33   
tweed
user posted image  Če ti grozi, ukrepaj s prijavo na policijo. Ko je v postopku, so obiski zamrznjeni ali pa zelo omejeni. Ne nasedaj "grožnjam", da ti bo otroka vzel, saj to v Sloveniji skoraj ni mogoče (četudi je mama slaba)...
In moški, ki med nosečnostjo zapusti svoje dekle/ženo/partnerico, vsekakor ni zrel za očetovstvo, še manj pa je sposoben varuh otroka, medtem ko je le-ta pri njem v varstvu.
Ker gre za 2-mesečnega otroka, je najbolj pomembno, da ima varnost, ustaljenost in enake vzorce. Vsakršno vznemirjenje bo pustilo posledice, ki se kasneje pokažejo na za otroka specifičen način, zato bi bil tudi moj predlog, da so stiki v tvoji navzočnosti in s tem predlogom lahko greš tudi na sodišče (ali CSD), ki so še vedno v večini bolj naklonjeni materam in ponekod tudi v dobro otroka...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.4.2009 0:11:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Zakaj pa ne sme priti z drugo? Pa saj ima zdaj on svoje življenje, ki je, pač kakršno je. Jaz pač ne vidim problema v tem, da pride nekdo z njim zraven na obisk k njegovemu otroku. Kaj pa sta vidva imela, je pa vajina stvar. Ne vem, zakaj je treba mešat druge vmes. user posted image

V mojo hišo, da bi vozil svoje ženskeuser posted image . Pa niti slučajno. Dokler ni vidno vsaj malo resnosti v njegovi novi zvezi nimajo kaj hodit okrog otroka. otrok potrebuje stabilnost, ne pa da si ga tuje ženske podajajo iz roke v roko.

In to dva meseca po tistem, ko se mi je rodil otrok user posted image . Ko zenska komaj pride k sebi, on pa jih je v tem casu zamenjal veckrat kot je zamenjal plenice otroku? Japajade. Kar naj bo uzaljen, njegov problem, ne edini.

Otroka ti niti pod razno ne more vzet in kar lepo naj ga hodi obiskovat v vaso hiso po dogovoru.
Prijateljici pa komot prepoves vstop. To je tvoja osnovna ustavna pravica.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
17.4.2009 12:05:39   
kamilija
Vijoličarka ne bi mogla bolje napisatiuser posted image user posted image . Čimvečjo distanco pa bo. Posveti se dojenčku in ne obremenjuj se z njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.4.2009 12:09:35   
K.REBEKA
Res hvala vsem za pomoč in vzpodbudne besede.Vijoličarka je vse točno povedala(kot bi me poznala user posted image ). Sedaj se bom potrudila, da me ne bo več strah in bom postala močnejša, ker si jaz in moj otrok tega ne zaslužima. Živela bom samo še za mojega sončka, ki me iz dneva v dan bolj razveseljuje in mi daje nova upanja. user posted image

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Dieta
lorby007

Po rojstvu dojenčka bi želela (je nujno) začeti z dieto, pa me zanima za katero naj se odločim.

Ločevalna (38%)

Montignac (10%)

Oktobrska (0%)

Z zeljno juho (4%)

Drugo (11%)

Nobena od naštetih (36%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!