|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUJNO RABIM POMOČ-PRAVICE OČETA DO OTROKA
16.4.2009 9:58:40   
K.REBEKA
Pozdravljeni!
Ker več nevem na koga se naj obrnem sem se obrnila na naš forum, kjer sem vedno dobila dobre nasvete in pomoč. Znašla sem se v situaciji in nevem kako dalje. Fant me je pustil v 6. mesecu nosečnosti zaradi drugih žensk.(prav ste prebrali do sedaj so bile že najmanj 4).  Februarja sem rodila mojega sončka in dogovorila sva se za stike po dogovoru,čeprav vem da bi mu lahko določili dneve in uro. Do konca nosečnosti in do sedaj ni naredil ali mi pomagal nič. Vse je potekalo lepo, obiskoval je otroka, čeprav enkrat na deset dni ali pa še redkeje(pa še to največ za kako urco kar je bilo redko), dokler ni eno večer prišel do nas(živim pri starših) z KAO najboljšo prijateljico. Takrat ga je mama opozorila, da drugih žensk k nam ne bo vozil, da on in vsi njegovi sorodniki pa so še vedno dobrodošli. Zaradi tega je sedaj na smrt užaljen in noče prit več blizu ampak mi govori, da mu morem jaz vozit malega k njemu ter da če mu ne bom naj se pazim. Jaz mu ga ne vozim saj se je sam odločil, da on nebo več prišel sem, ker ne vidi nič slabega v tem da je prišel na obisk z drugo. To je njemu normalno. Zdi se mi, da vse to dela zanalašč, ker ve da se ga bojim in me s tem živcira. Zanima me kakšne so njegove pravice glede malega, ki je star sedaj 2 meseca in ali mi ga lahko vzame? Ali drži da mu jaz malega nisem dolžna vozit glede na to, da se je sam odločil tako in da mu ni nobeden prepovedal obiskov? Jaz nisem naredila nič slabega celo dovolila sem mu neomejene obiske in marsikaj pretrpela zaradi njega(tudi nasilje). Res bi rabila vaša pomoč saj sem psihično že čisto izčrpana in se zelo bojim za mojega sončka. Ne morem vrjet, da me je pripeljal že tako daleč in da lahko dela takšne strvari. Otrok ga sploh ni navajen in on v bistvu sploh ne ve kaj je otrok ter kako z njim ravnati(tudi se noče naučit).Res sem upala, da boma imela prijateljski odnos zaradi malega(kljub temu kaj vse mi je nardil)ampak očitno ne gre.Hvala za vašo pomoč že vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NUJNO RABIM POMOČ-PRAVICE OČETA DO OTROKA
16.4.2009 10:06:01   
zmajaz
Upam, da se bo javila katera, ki to področje bolj natančno pozna, ampak jaz ne verjamem, da si ti dolžna 2-mesečnega dojenčka vozit k njemu na obisk. Kot oče ima seveda pravico do stikov, ampak če mu jih ti ne braniš, on pa noče sam prit k tebi, je to njegov problem. Da bi ti pa otroka lahko vzel, bi moral pa imeti zelo zelo dober razlog - in to, da ti nočeš otroka peljat k njemu na obisk, ker on noče prit k tebi, definitvno ni noben razlog. So bili po časopisih celo primeri, ko je mati dejansko preprečevala očetu stike z otrokom, oče je nato doegel, da je bila materi poslana odločba sodišča, da mu mora omogočiti stike, pa mu jih vseeno ni - pa ji noben nič ni mogel zato. 

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.4.2009 10:10:03 >

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2009 10:40:13   
MLADAMAMICA
Ne znam ti svetovati, ampak mislim, da ti otroka ne more vzeti. user posted image  Ne boj se ga, nič ti ne more. V primeru da ti bo pa grozil ga lahko prijaviš na primerno institucijo. Strinjam se, da oče sicer ima pravico do stikov z otrokom, ampak ker jih ti ne braniš, je to njegov problem, da on noče priti svojemu otroku. Definitivno ti pa ni treba trpeti (po vsem trpljenju med nosečnostjo, ko si ostala sama), temveč samo uživaj z svojim sončkom. Upam, da se ti bo vse čim prej uredilo. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2009 10:52:14   
Anonimen
v takem primeru bi jaz naredila da je oče neznanuser posted image

seveda dokler bi zadeve normalno potekale, mu nebi preprečevala stikov, hvalabogu če jih želi imeti....samo takoj ko bi pa začel delati piz.darije, ga skenslam da mu jasno, pa nič si nebi mogu pomagat, ker uradno nebi bil nikjer zaveden kot oče....je pa res da v tem primeru se moraš bit pripravljen odpovedat preživnini....

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2009 10:53:02   
Splišni
Pojdi na CSD in povej, kaj se dogaja ter vprašaj za nasvet. Pa res pojdi, bolje, da greš prej, preden gre on in natvezi bogvekaj.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2009 11:06:13   
Naja31
Se strinjam s splišni.
Takoj na CSD.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2009 11:21:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: K.REBEKA

dokler ni eno večer prišel do nas(živim pri starših) z KAO najboljšo prijateljico. Takrat ga je mama opozorila, da drugih žensk k nam ne bo vozil, da on in vsi njegovi sorodniki pa so še vedno dobrodošli. Zaradi tega je sedaj na smrt užaljen in noče prit več blizu ampak mi govori, da mu morem jaz vozit malega k njemu ter da če mu ne bom naj se pazim. Jaz mu ga ne vozim saj se je sam odločil, da on nebo več prišel sem, ker ne vidi nič slabega v tem da je prišel na obisk z drugo. To je njemu normalno.

Zakaj pa ne sme priti z drugo? Pa saj ima zdaj on svoje življenje, ki je, pač kakršno je. Jaz pač ne vidim problema v tem, da pride nekdo z njim zraven na obisk k njegovemu otroku. Kaj pa sta vidva imela, je pa vajina stvar. Ne vem, zakaj je treba mešat druge vmes. user posted image

(odgovor članu K.REBEKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2009 11:26:23   
gita10
sej verjetno ni problem z drugo problem je z drugimi ( več njimi ). In to ni za nikogar prijetno, že moj brat, ki je stric otroku menja ženske vsak mesec in moj sin se na skoraj vsako navadi in potem kar vsako pogreša.
Človek bi moral imeti toliko pameti, da k otroku ne vozi vsake ženske, ki jo pobere na cesti ampak takrat ko bo z njo imel resne odnose.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2009 11:33:38   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Zakaj pa ne sme priti z drugo? Pa saj ima zdaj on svoje življenje, ki je, pač kakršno je. Jaz pač ne vidim problema v tem, da pride nekdo z njim zraven na obisk k njegovemu otroku. Kaj pa sta vidva imela, je pa vajina stvar. Ne vem, zakaj je treba mešat druge vmes. user posted image

V mojo hišo, da bi vozil svoje ženskeuser posted image . Pa niti slučajno. Dokler ni vidno vsaj malo resnosti v njegovi novi zvezi nimajo kaj hodit okrog otroka. otrok potrebuje stabilnost, ne pa da si ga tuje ženske podajajo iz roke v roko.

Od avtorice bivši je že s tem pokazal nezrelost za vzgojo, ko se je iz užaljenosti umaknil. On ima pravico do stikov, ne more pa izsiljevat za stike z najboljšo prijateljico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2009 11:34:19   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

sej verjetno ni problem z drugo problem je z drugimi ( več njimi ). In to ni za nikogar prijetno, že moj brat, ki je stric otroku menja ženske vsak mesec in moj sin se na skoraj vsako navadi in potem kar vsako pogreša.
Človek bi moral imeti toliko pameti, da k otroku ne vozi vsake ženske, ki jo pobere na cesti ampak takrat ko bo z njo imel resne odnose.

podpis

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2009 11:36:22   
lili82
Predvidevam, da sta glede stikov sklenila dogovor - pred CSD-jem ali pa pred sodiščem, če sta že urejala stike (napisala si, da sta jih določila "po dogovoru") - ponavadi se v teh sporazumih določi tudi, kako, kdaj in kje se otroka prevzame in kje se ga odloži. Če je zapisano, da ga on videva v tvoji navzočnosti na tvojem domu, potem ti ga ni potrebno nikamor vozit. Če pa imate napisano, da mu ga moraš ti pripepljat k njemu domov, potem si to dolžna naredit.
Če pa niste ničesar določili, potem pa ti predlagam, da se obrneš na CSD ali pa na sodišču vložiš tožbo za ureditev stikov in hkrati še za določitev preživnine.
In ko boste sklepali nov sporazum ali pa dopolnjevali obstoječega, ga zapišite natančno (!) - npr. oče prezame otroka na materinem domu, na naslovu......, vsak drugi petek ob 12. uri in ga pripelje nazaj na isti naslov isti dan ob 19. uri.
Iz izkušenj (sem univ.dipl.pravnica, delam na sodišču) ti povem, da največ problemov nastaja ravno zaradi ohlapnih določil glede prevzemov in oddaj otrokov. Boljše je natančno določit vse podrobnosti, pa potem ni nibenih nesporazumov in zmed.

Upam, da sem kaj pomagala.

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2009 11:37:03   
piko12
A očetovstvo je podpisal?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2009 11:43:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

V mojo hišo, da bi vozil svoje ženskeuser posted image . Pa niti slučajno. Dokler ni vidno vsaj malo resnosti v njegovi novi zvezi nimajo kaj hodit okrog otroka. otrok potrebuje stabilnost, ne pa da si ga tuje ženske podajajo iz roke v roko.

Od avtorice bivši je že s tem pokazal nezrelost za vzgojo, ko se je iz užaljenosti umaknil. On ima pravico do stikov, ne more pa izsiljevat za stike z najboljšo prijateljico.

A če bi pa z njim prišel vsakič drug prijatelj, bi bilo pa ok? To, da je to njegova ženska, veš samo ti, ne otrok. In ja, je neprijetno, itak, da je. Ker veš kako je na stvari.
Pa ne zagovarjam njega, ampak samo ta način MOJE, MOJE, MOJE. Tega ne maram.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2009 11:43:48   
K.REBEKA
Jaz mu stikov nisem prepovedala, ker nočem otroku jemati pravice do očeta ne glede na to kaki je. To da pa bo vozil k nam druge ženske in da to ni nič narobe pa se ne strinjam glede na to da sma bila skupaj kr nekaj časa in da je zelo neresen ter da živim pri starših,ki so mi bili v veliko pomoč tudi ko me je pustil. On naj dela sedaj kaj hoče in ima svoje življenje moj otrok pa pri nas doma ne bo gledal dokler se on ne bo ustali vsakič druge. Ker mislim, da če sem jaz bila fer do njega kljub vsemu kaj mi je naredil bi lahko vsaj malo razmislil kaj dela, če ne druga vsaj za dobro otroka(kar pa on ne razmišlja).

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2009 11:48:47   
K.REBEKA
Očetovstvo je podpisal. 

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.4.2009 11:53:36   
Kerensa*
Stavek "odločila sva se za stike po dogovoru" je v tem primeru nekoliko nejasen. Sta se odločila sama ali sta dala čez uradni postopek (sodišče)? Bolj se nagibam k temu, da sta skrbništvo uredila na sodišču (in istočasno tudi preživnino), saj brez tega ti ne bi mogla prejemati otroškega dodatka (za katerega pa nič ne omenjaš, da ga ne prejemaš). Sklepam torej, da je vse po pravilih - oče je otroka uradno priznal, podpisal očetovstvo, v sodni odločbi pa je zapisano "stiki po dogovoru" in določena višina preživnine. In če izhajam iz tega (če je kako drugače, povej)...

Oče ima do otroka popolnoma enake pravice, kot ti (kot mama). Skrbništvo in/ali starševske previce mu niso bile odvzete s strani sodišča, torej je tebi enakovreden starš, le s to razliko, da otrok pač živi pri tebi, on pa zanj plačuje preživnino. Vendar so ti "stiki po dogovoru" lahko en velik catch za tistega starša, ki ima skrbništvo - lahko zakonito izigrava drugega starša. Kajti če ni dogovora, ni stikov. Drugemu staršu v tem/takem primeru preostane samo tožba na sodišču za spremembo stikov (ali skrbništva). Ne trdim, da ti to počneš - povem samo, kako je lahko oz. kakšne so možnosti.

Dejstvo je, da sta šla vidva narazen. Sporazumno ali ne - to sploh ni bistvenega pomena, še najmanj pa glede otroka. Nista več par in drug do drugega nimata (razen v zvezi z otrokom) več nobenih dolžnosti - ne moralnih, ne zakonskih. Oba sta sedaj odrasli, samostojni in samski osebi in to po zdravi logiki pomeni, da si imata oba pravico ustvariti novo življenje. Ja, tudi z drugim partnerjem/partnerko. To velja tudi za tvojega bivšega partnerja (otrokovega očeta). Sedaj ima novo življenje in novo partnerko. Nepomembno je, ali je to ženska za čez noč ali pa morebitna bodoča žena - bistvo je, da je to nova ženska v njegovem življenju in da ima vso pravico biti z njo. Zaradi tega ni nič slabši oče (oz. naj ne bi bil).

Tvoja starša, pri katerih ti živiš, sta lastnika nepremičnine in imata vso pravico, da komurkoli prepovesta vstop vanjo. Tudi njemu, čeprav je oče njunega vnuka. Na tebi, kot na materi, ki ima skrbništvo, je, da otroku stikov z očetom ne prepoveduješ (ne glede na starost otroka). V kolikor to narediš ali poskusiš narediti, si ti naredila kaznivo dejanje, zaradi katerega te on sme sodno preganjati. Ti si torej tista, ki mora tu najti srednjo pot - med starši in bivšim partnerjem.

Tebe razumem po tej strani, da ti ni lahko gledati bivšega partnerja (očeta tvojega otroka) z novo žensko, sploh pa glede na vajino preteklost. Po tej strani razumem tudi tvoje starše - on je oseba, ki je prizadel njuno hčerko in jo pustil samo z otrokom zaradi drugih žensk. Ampak ne glede na to, kako in koliko je to pošteno, je to še vedno njegova pravica. Nihče ga ne more prisiliti, da je s tabo. V to, da je odgovoren oče (stiki in preživnina, v tem primeru), pa ga lahko prisili država.

To, da ima on novo partnerko, ni razlog za prekinitev stikov, v kolikor nova partnerka ne škoduje otroku (v kar pa močno dvomim, saj je otrok star 2 meseca). Prav tako v SLO ni CSDja ali sodišča, ki bi določilo (nisem še slišala za tak ekstrem), da ima v takem primeru oče lahko samostojen stik z otrokom - pri 2-mesečniku je mati vedno zraven. A po drugi strani je nova ženska sedaj del njegovega življenja in od zaradi tega ni nič slabši oče, torej zakonsko gledano nekako ni zakonske podlagi, po kateri ona ne bi smela biti zraven ob stikih. Zakonsko gledano je to otrokova mačeha. In če on z njo že ne sme priti na stike z otrokom v nepremičnino tvojih staršev, je od tebe, kot od matere s skrbništvom, pošteno (do otroka in do bivšega), da otroku in bivšemu stike omogočiš izven te nepremičnine. Svet je velik in nemogoče je reči, da se nikjer drugje ne morete 1x na 10 dni srečati za eno uro. Seveda je možno, da bivšega prosiš, da pride sam, vendar mu to ni potrebno - kot oče ima novo družino in to ni razlog za šikaniranje. Da pa tebi ni lahko, je pa seveda logično, ampak to je nekaj, kar moraš, če želiš dobro vsem skupaj, potrpeti.

Otroka ti kar tako ne more vzeti. Imaš zagotovljeno streho nad glavo in zagotovljeno preživljanje (ni pomembno, s katere strani - plača, socialna, starši, karkoli), nisi alkoholičarka, narkomanka, kriminalka ali prostitutka), torej se ti za skrbništvo ni potrebno bati (sploh pa ob okoliščinah iz preteklosti - varanje). On sicer lahko vloži tožbo za spremembo skrbništva, vendar mi vse skupaj (z njegove strani) deluje bolj na način "pes, ki laja, ne grize". To je skoraj zagotovo izjavil zaradi užaljenosti, ker ob sebi zaradi tvojih staršev ne sme imeti svoje nove partnerke. Tako, da se s tem sploh ne obremenjuj. Največ, kar lahko v tem primeru doseže, so stiki v prostorih CSD-ja, nadzorovani s strani strokovnega delavca (vse to, dokler se otrok še izključno doji). To, da bi on dobil skrbništvo, je takorekoč nemogoče (izjeme so pa vedno, ampak dvomim, da v tem primeru).

Otroka mu nisi dolžna nikamor voziti, prav tako pa on ni dolžan nikamor priti. To je še en catch teh "stikov po dogovoru". Za vse mora biti dogovor. Če se ne moreta dogovoriti glede lokacije srečanja, pač dogovora ni in tisti, ki se počuti oškodovanega, se lahko obrne samo na sodišče (kjer se pa nič ne zgodi čez noč). Policija pri tem nima nič, saj se oni v tem primeru opirajo na sodno odločbo, kjer piše, kar pač piše - kdo ima skrbništvo in kako potekajo stiki. Definitivno si pa ti, kot mati s skrbništvom, v prednosti - on ne sme in ne more ničesar brez tvojega privoljenja (ne glede na starost otroka).

Moj predlog v nastali situaciji - bivšemu še sama pojasni, da se tvoji starši pač zaenkrat ne morejo sprijazniti s tem, da ima on novo življenje in s tem tudi novo partnerko in da posledično pač ne pustijo, da on z njo pride v njihovo nepremičnino (kar smejo narediti - ni zakona proti temu, dokler ti nisi solastnica nepremičnine). Povej mu, da poskusite najti drugo lokacijo, kjer se boste srečevali, ko boste imeli čas in da bo tam njegova nova partnerka lahko zraven. To dopusti, četudi tebi ni najbolj všeč. Bodi fer - tudi tebi ne bi bilo OK, če bi ti on diktiral, ali smeš imeti novega partnerja ali ne. Nistav več par in edina obveza med vama je še vajin otrok. Pojasni mu tudi (če mu še ni jasno), da se 2mesečnik izključno doji in da zato samostojni stiki še niso izvedljiivi (čeprav bi se dalo, da daš otroka po dojenju in previjanju za kakšno uro v voziček in jih spustiš na sprehod po vaši okolici). In delaj naprej v tej smeri.

Za vse ostalo je škoda živcev.

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.4.2009 11:58:31   
mika

A če bi pa z njim prišel vsakič drug prijatelj, bi bilo pa ok? To, da je to njegova ženska, veš samo ti, ne otrok. In ja, je neprijetno, itak, da je. Ker veš kako je na stvari.
Pa ne zagovarjam njega, ampak samo ta način MOJE, MOJE, MOJE. Tega ne maram.

jA V delno IMAŠ PRAV..sorry črke. Tudi sama ne zagovarjam načina MOJE, pa kljub temu, kot sem napisala dokler nima stalne veze, ženske definitivno ne bi sprejela v hišo. Gre za spoštovanje Rebeke in njenih staršev. Varal jo je, zaradi tega sta se razšla, potem pa ji še v njen dom, eno takšno pripelje. Sej ni nujno, da ne bosta ostala skupaj. Ampak dokler ne pokaže mao zrelosti, ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.4.2009 12:12:26   
mika
Mene pa zanima, katera od vas bi šla k partnerjevi bivši, domov obiskat njegovega otroka, Brez da bi ji kdorkoli vnaprej povedal. Men to na kraj pameti ne bi prišlo.

Po drugi strani pa, bi si želela spoznati mačeho, da bi videla, kdo bo skrbel za otroka, medtem ko bo pri bivšem. Normalno da postopoma, ne pa da se mi nacrta pri vratih. Po porodu itak hormoni delajo z žensko, kar jih je voljauser posted image , pol pa se ti še pojavi na vratih bivši s ta novouser posted image , za katero sploh nisi vedel, da obstaja. jaaaaaaaaaaaaaajuser posted image ...eni so pa res svobodomiselniuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 16.4.2009 12:13:38 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.4.2009 12:28:02   
MLADAMAMICA
V mojo hišo, da bi vozil svoje ženskeuser posted image . Pa niti slučajno.

Od avtorice bivši je že s tem pokazal nezrelost za vzgojo, ko se je iz užaljenosti umaknil.

se strinjam

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.4.2009 12:29:31   
MLADAMAMICA
Jaz mu stikov nisem prepovedala, ker nočem otroku jemati pravice do očeta ne glede na to kaki je. To da pa bo vozil k nam druge ženske in da to ni nič narobe pa se ne strinjam glede na to da sma bila skupaj kr nekaj časa in da je zelo neresen ter da živim pri starših,ki so mi bili v veliko pomoč tudi ko me je pustil. On naj dela sedaj kaj hoče in ima svoje življenje moj otrok pa pri nas doma ne bo gledal dokler se on ne bo ustali vsakič druge. Ker mislim, da če sem jaz bila fer do njega kljub vsemu kaj mi je naredil bi lahko vsaj malo razmislil kaj dela, če ne druga vsaj za dobro otroka(kar pa on ne razmišlja).

te popolnoma podpiram, storila bi enako...

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.4.2009 13:30:50   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

te popolnoma podpiram, storila bi enako...

Tudi jaz se strinjam - tip ima zdaj svoje življenje in naj dela, kar hoče, da bi pa v moj dom vlačil drugo žensko, pa tudi jaz ne bi gledala  - sploh glede na njegovo neresnost in pogosto menjavanje partneric.

Neposredna povezava do sporočila: 21
16.4.2009 13:35:58   
Anonimen
Men je prav žal, ampak mislim, da bi moral ta oče imeti tolko zdrave pameti, da bi mu moglo bit kristalno jasno, da na obisk k svojemu otroku, ki ga ima s svojo bivšo, ki živi v hiši svojih staršev pač ne more prit v družbi svoje nove princeske. Konc koncev gre tuki za dvomesečnega dojenčka, ki potrebuje nežnost in crkljanje mame ter očeta, ne pa obiske maminih al pa fotrovih kolegov (pa ni važno al moških al pa ženskih).

Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2009 13:37:13   
rija
ja menda, da bi si vzel slabo uro na 10 dni, pa še te bi prišel z eno frčafelouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.4.2009 14:20:54   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ja menda, da bi si vzel slabo uro na 10 dni, pa še te bi prišel z eno frčafelouser posted image

pa bi še cvilila zraven......iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kak je lepi iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne morem verjet...še vedno ne.....................k bivši, v hišo njenih staršev, pripeljat sedanjo......pa kaj si ti nor.

Da  to moji hčeri tip naredi ...bognedaj.....res bognedaj.....user posted image user posted image user posted image

Rebeka, pa kaj ste  to žensko spustili v hišo ali ste zaključili na vratih?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.4.2009 14:52:10   
fionca
Glede na to, da je tvoj otrok star šele dva meseca, ti ga njegov oče ne more odpeljati ob 12.00 in pripeljati čez nekaj časa nazaj - kakor je napisala ga. dipl. pravnica. Vsaj pri nama je sodnica povedala, ko je bil otrok star šele 6 mesecev in sva tudi morala na sodišče zaradi preživnine, da otrok, ki je mlajši od 3 let NE MORE biti sam pri drugem staršu oz., če želi imeti oče stike, morata biti takrat prisotna oba. Kar je povsem normalno, kako bo pa dvomesečni otrok preživel celo popoldne pri skoraj popolnoma nepoznanem človeku - saj ga je verjetno -sklepam- do sedaj videl le 6krat. Si napisala namreč, da vaju obišče vsakih 10 dni.
Najbolje, da se obrneš še na CSD!!!
Vse natančno opiši in se za vsako malenkost, ki te zanima dobro pozanimaj.

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

katero ime se vam zdi lepše
sirenetta

lan (48%)

val (21%)

ruj (2%)

tai (24%)

griša (5%)

Število vseh glasov: 798

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!