nell
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin IZVIRNO SPOROČILO: nell IZVIRNO SPOROČILO: Erin nell - portfolio je menda imela neka moja bivša sodelavka ena od prvih v Slo... Nič zahtevnega kot sem gledala... v njega je dajala risbice ko je otrok ustvarjal, slike ko je to ustvarjal, slike ko je npr sedel na kahlici, se igral, vpisovala nove dosežke otroka, zanimive prigode, smešne besede ki jih je govoril,..... uporabila je fascikle(prinesli starši) in je vstavljala te podatke, risbe, slike,.. noter, malo okrasila... Pa super da ste bolje! hmmm ja, končni izdelek morda res ne zgleda nič zahtevnega, je pa res precej dela in priprav - jaz se močno navdušujem nad tem projektom, pa me zdej bolj zanima koliko je to koristno potem pri tvojem delu, tako pri načrtovanju vsebin kot tudi pri samem delu s starši - se obrestuje, ti lahko pomaga. Resnično si želim, da bi z naslednjim šolskim letom začela uvajati ta projekt, pa se mi pojavlja težava, kako na svojo stran pritegniti ravnatelja in pa tudi to, ali je mogoče vsaj večino dela opraviti v sslužbi, seveda tudi skupaj z otrokom - ne bi namreč želela, da se mi to "delo" potem vleče še v pozne večere, že tako bo dovolj drugih stvari. Veš kaj več o tem? Bi bla zlo hvaležna ene konkretne izkušnje. Koristno..no ne vem, vem da je una dobila nekaj dodatnih točk za napredovanje, tudi predavala je nekaj glede tega potem,... Pri načrtovanju ne vem kako je bilo, ker je bila pomočnica, starši so bili zelo navdušeni.. Je pa vedno bolj zaželeno to predvsem preko staršev ki želijo tudi na tak način spremljat razvoj otroka.. v našem vrtcu ni bilo problemov s tem je tudi ravnateljica podprla to, kdo bo pa izvajal je pa individualna odločitev, po želji. Zaenkrat jih ne izvaja veliko tega. Meni osebno bi bilo pa všeč da bi kdo na tak način spremljal razvoj od Tilna, če ga že jaz ne morem. Večino dela pa se opravlja doma, tukaj ne spada pod službo in vem da je una zadnje dni pred zaključkom urejala to cel vikend, zelo malo je spala, zelo jo je izčrpalo... jah ni delala sproti in se je nabralo... Kaj več ne vem od tega, vprašala je pa tudi ne bom, sva na smrt skregani ker je drugače podn od ženske..žleht da je joj..mislim da nekaj obstaja tudi na spletu, poskusi kaj najti.. PORTFOLIO PORTFOLIO Hvala za info Erin - sem sicer vse to že predelala, vsaj v večini je itak napisano v knjigi Otrokov portfolio - sem odločena, ker sem razmišljala iz tega vidika, da si tudi jaz želim na takšen način spremljati Tiborjev razvoj v vrtcu - poleg tega pa bo to tudi odlično gradivo za delo s starši. Zdaj je samo odvisno, koliko se bo naše vodstvo strinjalo s tem. Ne vem pa še, če se bom na pot podala v polni obliki. Matejchi - ti si napisala, da imajo portfolie vaši otroci v vrtcu - pa me zanima kako ti iz vidika starša gledaš na to... ste se odločali skupaj z vzgojitelji za tap projekt, ste napisali kakšno soglasje, ste imeli potem tudi govorilne ure (starš-otrok-vzgojiteljica), kjer ste imeli možnost predebatirati o zadevi in va je otrok svoj portfolio lahko predstavil. Sej vem, imam nešteto vprašanj za to zadevo, ampak res me zanima. Sicer je Tibor boljše, danes sva imela kontrolo, pač prehlad, pljučka so čista, vročina je padla iz nosa mu teče v potokih, pa kašlja k kak star knap. Ampak bo že. No pa če še to ne bi bilo dovolj, se je lotilo tudi mene in mojga. In po pričakovanju je moj 10 krat bolj bogi k vsi skp, je mogu it popoldan majčken počivat, ker ni več zdržal - men se pa še zdej iz ušes kadi. Ne razumem, kako so včasih lahko tako "sebični" - pismo sej mene tud boli glava, pa grlo, pa z nosa mi teče, pa še vseen migam, pa skrbim za kosilo, za Tiborja, pospravljam. Danes sem zato, ker je moj počival obešala perilo z eno roko, v drugi držala pa Tiborja in potem pogledam proti dnevni sobi, pa vidim da ma moj TV prižgan - pa da se ti zrola no. O.K. zlajala sem se, spucala dušo, zdej pa lahk normaln naprej funkcioniram - ve, drage moje, ste pač morale tole prebrat in hvala