|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del***
19.8.2009 8:28:15   
anita goitan
jutro

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image izvolite

matejchi za seznam: 12m, Zoja: 79cm, 10.350g

Vse ok, si je pa naša bejba zvedava in živa kot je v ZD pri drsnih vratih rokico pripela, nas je P direkt potem na urgenco v LJ poslal na slikanje, HB ni zloma, mislm da bo ta drugi otrok kar sa gor zrstu glede na to kolk je ta najina punči živa in navihana

delam..pa pa

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
19.8.2009 8:39:36   
Maja T.
Jutro,

kaj sem prva, bom skuhala eno dišečo user posted image , da se zbudite. Moja2 še spita, hitro izkoristim gužvo user posted image .
Še 3 dni in šibamo na morje, na Krk (Baška) user posted image user posted image user posted image , komaj čakam. user posted image ima že ta teden dopust in pridno izkoriščam, da je doma user posted image user posted image user posted image .

Hvala za pohvale Zare user posted image , naša mala/velika žabica je prava faca, naskakujemo že 80 cm, nimamo pa niti še 9 kg user posted image , baje ji kg grejo tako počasi gor, ker ima alergijo na KM.

Sayuri, me je kar stisnilo, ki si rekla, da je tvojo Zaro pičila osa, HB da se je vse dobro končalo user posted image .

Erin, Anita G, Zoja Miška, ki ste spraševale, kupili smo vrstno hišico in je zelo prostorna 189 m2. Ima klet, pritličje in 1 štuk. Vsako nadstropje meri cca 60 m2. Tam je taki mir, ko da si na deželi, je pa še v MB (obrobje) - Brezje.

Vidim, da se dosti o čevljih pogovarjate, mi smo še bosi, tisti prvi Cicibanovi, so ji tako premali, samo zdaj ko hodiva na fiz. terap., so ji tako odsvetovali, da bi imela čevlje, je kar bosa (v zoknčkih). Zara itak še ne hodi user posted image .

Anita G. user posted image user posted image user posted image bravo za osvojen vrh z Zojo.

Andrejaborisuser posted image user posted image user posted image , čudovite slikice

Erin user posted image user posted image user posted image za Tilna, res neprijetna nesreča.

Neža user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pingo user posted image , da imate tako razumljivo sestro, Zara je tudi pokazala vse, samo ko je imela v roki lonček in kocko ji ni bilo, da bi dala kocko v lonček.
Je prvo tolkla kocko ob lonček, potem je kocko metala, sestra pa je že čudno gledala user posted image . Mislim grrrr.., sem ji lepo razložila, ko jo doma učim, da je treba kocke nazaj v košaro dati, mi Zara lepo pomaga in jih meče noter, tu ji pa zdaj verjetno ni. No na koncu ji je potem uspelo in smo zadovoljili tistemu testu user posted image .
Je bil pred nami en fantek 18  m. star, ki bi moral znati brcat žogo. Mali ni bil verjetno v dobri koži, je raje kar ven pobegnil iz ordinacije in ona napiše, da tega ne zna in bolj ko ji mamica razlaga, da doma veselo brca žogico, bolj je ona trda user posted image user posted image user posted image ... HB je P super user posted image user posted image user posted image .

Ninaaa user posted image user posted image user posted image za fanta

Erin, Zoja Miška user posted image user posted image user posted image prav dva cukra

Se je že Zara zbudila, uh danes je dolgo spala user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
19.8.2009 10:11:58   
daja28
Hojla mamice

Sem želela kaj napisat, ko bom boljše volje in ko bom imela kake dobre novice... Pa lahko še čakam. user posted image

Vsa sem zamorjena. Leon je od tega tedna na uvajanju, jaz pa tudi. Kar ni mi do ničesar, samo gruntam, kaj počne, ali je, bo spal?.... Časa kar naenkrat ogromno, pa nisem pri volji za nobeno stvar.

Službe še vedno ni na vidiku, september pa se nezadržno približuje. Bila sem že na 7 razgovorih, nazadnje sem imela res zlo dober občutek, pa kar ni odgovora (kar pomeni, da bo prišla pošta z negativnim odgovorom). Ni mi jasno, ne zdi se mi, da kar koli delam narobe. Spet po drugi strani pa se mi gabi šolstvo, če me ne vzamejo samo zato, ker sem mlada mamica - otrok bo kar naprej bolan, mami pa na bolniški. user posted image Skoraj vsak me je vprašal kaj v zvezi z varstvom otroka (ali ima še kdo drug možnost ostati doma z bolnim otrokom, ali imam urejeno varstvo, ali smo dobili vrtec...).
Evo, danes sem klicala na najbližjo šolo, ki je imela razpis, kako kaže, pa mi je tajnica rekla, če imam možnost, naj kar drugje podpišem (saj je ful prijazna, mi je povedala, da je ravnateljica že okrog klicala za razgovore, samo mene pač ne). Sem tri leta nazaj delala tam in nimam pojma s čim sem se jim zamerila. Je z mano res kaj narobe? user posted image

Se opravičujem za tarnanje, a malo že pomaga, če se komu potožim. Ve bolj razumete, ko pa moj dragi, ki mi bo baje poiskal službo čistilke.

levček Leon 2. 8. 2008

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
19.8.2009 10:16:01   
buhtlčk
daja28 user posted image user posted image user posted image user posted image  
Iz lastnih izkušenj - služba pride, če delaš na tem zagotovo. Iz ne lastnih izkušenj ampak menda da je res - otroci se navadijo, vse bo ok.

< Sporočilo je popravil buhtlčk -- 19.8.2009 10:17:21 >

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
19.8.2009 10:28:25   
gajka
Čestitke vsem avgustovčkom, ki te dni praznujejo 1. rojstni dan! user posted image

daja28 - glavo pokonci, tudi zate bo enkrat posijala lučka glede službe! user posted image

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3855
19.8.2009 10:46:35   
Krysia
Pozdravljene.

GAŠPER (buhtlčk), vse najboljše, še naprej bodi tak sonček in se veliko smej! Čestitke tudi mamici in očiju! Rok bi tud kaj napisal, pa spi ... ti bo v živo kej povedal user posted image
ŽAN in LINA, čestitke tudi vama!

Daja28, ti maš danes en tak dan kot jst ... zadnjič sm poslala eno prošnjo, pa ni odgovora ... tko da ziher ne bo nič s to službo ... se mi zdi mal pozno, da bi me šele zdej na razgovor klicali user posted image V šoli, kjer so mi odgovorili pozitivno (moja prejšnja in kot kaže žal tudi bodoča služba), očitno na mene sploh ne mislijo ... mal prej me je klical sodelavec, kje sem, ker imajo sestanek aktiva .. halo? mislim, men je to čist mim ... pogodbe še nimam podpisane, mam samo odgovor, da so me sprejeli ... boh ne dej, da bi mi kakšen mail poslali, da mamo sestanek ... no, mi je pa pol ta sodelavec poslal urnik, pa me je vsaj to mal v dobro voljo spravilo ... sam, če ne bo preveč sprememb ... v glavnem, daja, boš vidla, jutr pa v petek te bodo pa klical, če lahko v torek začneš delat ... se pa tud men to kr gravža - ker sem mlada mamica, sem ful "problematična", ne glede na to, da me majo otroc radi, da majo moji dijaki dobre rezultate na maturi in tekmovanjih ... to pač nima veze ... sam šparat je treba, kjer se le da ... pa vsi, ki delamo v šolstvu, dobr vemo, da hodmo tud bolni v službo, ker je pač treba met realizacijo, jst delam tud, če sm brez glasu, ampak to pač nobenga ne briga ... no, zdej sm pa še jst pojamrala ... se opravičujem, sej konec koncev ni tko hudo ... glavno, da mamo zdrave otroke, ostalo bo pa že, a ne?

Danes sem zoprna pa slabe volje pa nočem še vam morit ... mi gre danes vse narobe ... moj ma kao dopust, pa pomaga bratu na bajti, popoldan bo tuki zuni delal, jst pa ... eh, jst bom pa z Rokom, tko kot skoz ... sej men je z Rokom lepo, sam pol bi mi blo boljš, če mi mož sploh ne bi povedal, da ma dopust - pol pač ne bi pričakovala, da bo mal tud z mano ...

grem ... jokat al pa ... ne vem, pač ... se tipkamo, ko bom mal boljše volje ... uživajte!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
19.8.2009 13:45:49   
buhtlčk
Krysia user posted image user posted image user posted image
Te peljem v petek na eno velko tortico ajprou.

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 3857
19.8.2009 13:54:17   
Krysia
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

Krysia user posted image user posted image user posted image
Te peljem v petek na eno velko tortico ajprou.

Ja, jst pa tebe, zmenjeno user posted image Sej je že mal boljš, sma mal morm pojamrat ... zdej se pa deremo ... papa

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
19.8.2009 13:56:59   
Erin
Punce drage.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Da vas spravim malce v dobro voljo..

user posted image user posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
19.8.2009 14:03:15   
Erin
GAŠPER, ŽAN in LINA

user posted image user posted image user posted image VSE NAJBOLJŠE!user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3860
19.8.2009 14:07:23   
Krysia
No, pa smo tud mi pridelali prvo poškodbo user posted image se je udaru ob rob posteljce in mu iz dlesni kri teče - zraven zobka ... zdej je že dobr, sam ko sem vidla, da mu kri teče iz ust, ni blo glih fajn. zdej se mi pa smeji tuki in bi rad tipkal:

000000000000     kgh65q c  rdfc

No, to je to, zdej se greva pa igrat ...

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
19.8.2009 14:42:54   
tejkaz
Gašper, vse naj naj user posted image user posted image user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
19.8.2009 16:30:01   
bella02
ENEJ, LAN, ŽAN in LINA --> vse najboljše

user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3863
19.8.2009 16:32:36   
bella02
GAŠPER, vse naj naj naj naj naj ...

user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3864
19.8.2009 16:51:07   
bella02
Hej!
Bom kratka. Sem vse prebrala, pa le nekaj besed.

Erin in Zojko MIšek, sem vama kar fuš za kofetkanjeuser posted image

Daja28 in Krysia, za vaju sam tole:

user posted image

Neža, saj veš, da cilj opravičuje sredstva. Počivaj in pazi na vaju, bo kmalu čas, ko se boste štirje crkljali, ne le trije! Držimo pesti zate!!!

Krysia in Erin, tole vajinima fantoma pošiljata Tjaša in Teja
user posted image

Teja spi, jaz sem sam to napisala in se grem učit. Do včeraj smo bili pri meni doma in je blo fajn, le učit se nisem nič mogla, skoz eni obiski, pa Teja je bla včer obupna, ni bila pri nikomur v naročju srečna. Je tulila ko nora, tako da je bruhala. Ko sem prišla jaz, pa je bilo v pol min vse OK. Jao, kaj bo, ko bo vrtecuser posted image

Nič, se grem user posted image . Pa pa

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
19.8.2009 22:15:46   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: daja28

Hojla mamice

Sem želela kaj napisat, ko bom boljše volje in ko bom imela kake dobre novice... Pa lahko še čakam. user posted image

Vsa sem zamorjena. Leon je od tega tedna na uvajanju, jaz pa tudi. Kar ni mi do ničesar, samo gruntam, kaj počne, ali je, bo spal?.... Časa kar naenkrat ogromno, pa nisem pri volji za nobeno stvar.

Službe še vedno ni na vidiku, september pa se nezadržno približuje. Bila sem že na 7 razgovorih, nazadnje sem imela res zlo dober občutek, pa kar ni odgovora (kar pomeni, da bo prišla pošta z negativnim odgovorom). Ni mi jasno, ne zdi se mi, da kar koli delam narobe. Spet po drugi strani pa se mi gabi šolstvo, če me ne vzamejo samo zato, ker sem mlada mamica - otrok bo kar naprej bolan, mami pa na bolniški. user posted image Skoraj vsak me je vprašal kaj v zvezi z varstvom otroka (ali ima še kdo drug možnost ostati doma z bolnim otrokom, ali imam urejeno varstvo, ali smo dobili vrtec...).
Evo, danes sem klicala na najbližjo šolo, ki je imela razpis, kako kaže, pa mi je tajnica rekla, če imam možnost, naj kar drugje podpišem (saj je ful prijazna, mi je povedala, da je ravnateljica že okrog klicala za razgovore, samo mene pač ne). Sem tri leta nazaj delala tam in nimam pojma s čim sem se jim zamerila. Je z mano res kaj narobe? user posted image

Se opravičujem za tarnanje, a malo že pomaga, če se komu potožim. Ve bolj razumete, ko pa moj dragi, ki mi bo baje poiskal službo čistilke.

daja28 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Držim pesti, da dobiš čimprej pozitiven odgovor. user posted image user posted image user posted image Mene tole čaka od decembra dalje. Sem že zdaj user posted image   in user posted image .

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
19.8.2009 22:21:21   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia

GAŠPER (buhtlčk)
ŽAN in LINA, čestitke tudi vama!

Danes sem zoprna pa slabe volje pa nočem še vam morit ... mi gre danes vse narobe ... moj ma kao dopust, pa pomaga bratu na bajti, popoldan bo tuki zuni delal, jst pa ... eh, jst bom pa z Rokom, tko kot skoz ... sej men je z Rokom lepo, sam pol bi mi blo boljš, če mi mož sploh ne bi povedal, da ma dopust - pol pač ne bi pričakovala, da bo mal tud z mano ...

grem ... jokat al pa ... ne vem, pač ... se tipkamo, ko bom mal boljše volje ... uživajte!

Vse NAJBOLJŠE še z moje strani! 

Krysia user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
19.8.2009 22:28:05   
K_a_t_j_a
Še na kratko o nas.

Jan ima že 7. zobek, zg. leva dvojkica, se slini kot polžek. Slina mu teče kar v potokih.
Spat ga moram dat samo jaz, to je bil vzrok, no upam da poleg zobkov. Če ga da spat moj je vedno tak jok, da je groza. Drugače hoče pa tudi že veliko sam hodit, če smo na sprehodu. Seveda ga držim za roko, da mi ne uide kam in potem je tako zadovoljen user posted image , tako na veliko čeblja in razlaga ko hodima. user posted image

Erin in Zoja Miša Tilen in Kaja Lina sta krasna!

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
19.8.2009 22:55:01   
Erin
Postopno uvajanje otroka v vrtec

Avtor:
Klemen Nina, vzgojiteljica

Za otroka je vstop v vrtec zelo stresen dogodek. Pride v ustanovo, kjer je za njega vse novo in drugače novi ljudje, novo okolje.  Zato skušamo otroku olajšati vstop z postopnim uvajalnim obdobjem.
Psihoanalitična in razvojno-analitična teorija vidita odnos med materjo in otrokom kot zibel otrokove osebnosti. Bistveni vidiki identitete, izoblikovani v prvih treh letih bodo ostali za vse življenje. Vstop in večurno bivanje otroka v vrtcu nedvomno vplivata na oblikovanje identitete. Zato je smiselno predvideti možne ovire zdravemu otroku ter iskati poti in možnosti za preprečevanje negativnih učinkov.

Manj kot ima otrok možnosti navezati se na osebo, ki pazi nanj, večja je verjetnost, da se bodo pojavili znaki negativne adaptacije: jok, zavračanje hrane, strahovi spremenjenega obnašanja do staršev, bolezni, tendenc podrejenja, pasivnosti. Več takih znakov je prisotnih pri otrocih, ki so prišli v vrtec pred 3. Letim starosti, kot pri tistih, ki so jih v tem obdobju pazile matere, babice, varuške,... Otrok prihaja v vrtec  prav v času, ko poteka občutljivo obdobje ločevanja med njim in materjo. Zato moramo ta proces omogočiti obema tako, da lahko mati postopno prenese del svojih nalog na osebje vrtca in tako, da vspostavimo osnovno medsebojno zaupanje in sodelovanje preden otrok ostane sam. (interno gradivo vrtca Rožnik,  Bačer R.; Manojlovič  S.).

Vzgojitelj in pomočnik se s starši pogovorita že ob vpisu otroka v vrtec in skupaj načrtujejo  kdaj in kako bodo uvajali otroka v oddelek. Ko se uvajanje začne sta otrok in mati, lako tudi oče, babica skupaj v oddelku ves čas. Prve dni je to običajno od zajtrka do kosila. V tem času je mati tista, ki otroka vodi, neguje, spodbuja in varuje. Dokler ji otrok neneno sledi, se je oklepa, jo išče s pogledom se vzgojiteljica in pomočnica ne vključujeta  dosti. Postopno pa ga lahko tudi oni dve  nagovarjata, pestujeta in se igrata z njim. To je tudi čas, ko mati spoznava delo v oddelku, osebje in druge otroke. Lahko se tudi ukvarja drugimi otroki, če ji otrok to dopušča. Sama lako vpliva na to kar se dogaja in daje svoje predloge in pobude. Za vzgojiteljico in pomočnico pa je to čas, ko spoznavata mater in otroka, njune potrebe, značilnosti navade. Skupaj z materjo poskušajo usklajevati otrokove potrebe in nagnenja (spretnosti in sposobnosti, interese, značilnosti odzivanja, čas počitka, način uspavanja, navade pri hranjenju, tolažba, ki je je otrok vajen, higijenske navade in drugo) z zmožnostmi vrtca.
Ko otrok sprejme in se navadi na novo okolje, lahko z mamo ostaja dlje v vrtcu in ga navajamo na spanje. Otrok se sprva verjetno še ne bo počutil tako varnega in prve dni ne bo zaspal.

Zdnje dni uvajanja pa naj mati postopoma zapušča oddelek, sprva za nekaj minut, da otrok dobi občutek, da mati gre in se vedno vrne. Postopoma pa naj postajajo intervali njene odsotnosti vse daljši. Mati naj otroku razloži, da gre in pride nazaj saj se bo otrok v tem času lažje igral se zamotil, kot pa,  da kar naenkrat opazi, da matere ni in ga je strah ker ne ve, če se sploh vrne.

Časovno obdobje uvajanja  v vrtec je odvisno od posameznega otroka. Nikar ne mislite, da bo otrok, ki ima že  bratca ali sesrtico v tem vrtcu rabil manj časa za uvajanje. Vsak otrok je individuum in doživlja prihod v vrtec na svoj način zato mu omogočimo, da bo lahko vrtec sprejel kot pozitivno izkušnjo in bo vanj rad prihajal. 

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3869
20.8.2009 0:49:54   
matejchi
Tele TEVICE s paščki so en k*** vredne.. Žigcu tolk noga smrdi v njih.. pa so odprte, ne moreš verjamet.. bi mu raje 8 parov natikačov kupila.. user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3870
20.8.2009 7:49:19   
sayuri
MARUŠA (matejchi) in LANA (žanneža), vse najboljše in najlepše ob pihanju prve svečke.

user posted image

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
20.8.2009 8:42:11   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

Tele TEVICE s paščki so en k*** vredne.. Žigcu tolk noga smrdi v njih.. pa so odprte, ne moreš verjamet.. bi mu raje 8 parov natikačov kupila.. user posted image

Enim pašejo enim pač ne. Tako je z vsemi stvarmi.

Maruša in Lana, vse najboljše in najlepše. user posted image user posted image user posted image

Ne vem kaj naj napišem - itak sploh ni časa. Upam da ste danes vse ok in boljše volje. Lep dan

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
20.8.2009 8:44:07   
sayuri
 Hišica na vrtu počasi nastaja

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
20.8.2009 8:53:44   
buhtlčk
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Maruša  in  Lana   vse    naj     naj     naj!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil buhtlčk -- 20.8.2009 8:54:15 >

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
20.8.2009 9:22:03   
sayuri
ZOJA & NIA (minic_a), tudi vama vse najboljše in najlepše za prvi RD

user posted image user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?