|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE
11.5.2005 9:45:29   
bobek05
Ja, kaj pa je danes????

Sem mislila, da bom danes med zadnjimi... Vse so nas že prehitele...

Meni non-stop otrdeva trebuh, brcanje pa se mi zdi, da se je malo umirilo. Mislim, da mu počasi primankjuje prostora.

Punce, pritisk sem spravla s 140/100 na zadovoljivih 117/72 (sploh ne pridem več čez 120/75) :bravo::bravo::bravo:
Kaj se kateri sanja kje pa je meja, da imaš PRENIZKI pritisk? Kar tako me zanima... Pa utrip srca je kar močan - danes zjutraj sem ga imela 101/min.
Trebušček še kar rase :zmeden: - zdaj meri v obsegu 114cm - meni čez 14 dni nič več ne bo prav. :((

S KG se več ne obremenjujem... :hudicek: To pride po porodu...

PBJ, kaj včeraj si bila na materinski (v MB)? Je bilo veliko ljudi (samo nosečk okrog 65 + partnerji)...

Ajde, punce... Oglaste se kaj.. Saj nas je itak največ..

:nosecka: v 33t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE
11.5.2005 10:18:03   
Dari

Ojla :)
Meni pa trebuh sploh nič ne otrdeva - do zdaj mi je samo ene dvakrat :zmeden2:. Saj to ni nič narobe, a ne?

Jaz pa grem šele junija v materinsko šolo, jih je blo maja že preveč. Upam samo, da me mali ne bo kaj prehitel.
Ko sem si nazadnje merila trebušček je bil obseg še kar 95 cm. Sem bla pa včeraj popoldne sama doma in sem jedla kot kak :pujs:. Najprej sem po kosilu v šoli na poti domov kupila še tople kajzarice in doma sem mogla takoj eno pojest, pa čez še ene par piškotov domačica. Pol sem prebelila kuhinjo, pa sem si privoščila en sladoled. Ko sem začela nekaj delat za diplomsko, sem mogla prec še eno banano, pol sem spekla štrudel in ko sem prišla s sprehoda sem ga mogla mal probat, zvečer sem pa še pri :love: malo klobase ko je večerjal. :ups::ups::ups: Me je kar malo pekla vest.

Danes grem pa po papirje na CSD, da čimprej uredim kar moram. Ve imate to že vse urejeno?

LP :metulj:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE
11.5.2005 10:59:23   
Meceno
Ker zraven še zajtrkujem , pa sem tole pisala full počasi :zaspan::zaspan:sem se avtomatsko odjavila :ups:

Upam da bo kmalu zopet sončkano , ker ga pogrrreešššammm :zaspan:

pa-pa

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE
11.5.2005 11:08:10   
PBJ
Preden šibam h G se še malce oglasim.
Ja, bobek sem bila včeraj v materinski šoli, z možem.
Mislim, da sem te spoznala, ampak si mi na koncu prehitro pobegnila, sem te hotela pocukat.

Si sedela na desni strani,v v drugi vrsti????

Jaz imam obseg trebuha 94 cm, kilogrami pa 5+ (iz 61 n1 66) Me kar čudi, da ni kaj več... bom pa ta mesec "vzkipela".
Danes sem dopolnila 31. teden in sedaj zares odhajam k zdravniku...me že živčki dajejo...

LP :rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE
11.5.2005 11:14:25   
malika
Jaz sem danes tudi malo bolj leteča, sem bila s "tavečjim" že na vsezgodaj pri pediatru, zdaj pa grem počivat.

Ve, ki hodite v Mb v materinsko šolo nekaj me zanima. Jaz sem to šolo dala skoz predlani in me zanima, če je slučajno kaj govora o tem, da bi jo morala še 1x obiskovat. Pa kaj letos delijo neke nalepke ali kako? Kako pa prideš do nje?

ja glede pritiska 120/75 je idealen, in do 100/60 še ni panike, potem pa se že smatra za nizek pritisk.
Jaz sem ga enkrat imela 65/40, bolela me je glava in omotična sem bila, potem pa se je kaj hitro normaliziral.

ja pa ena je pisala o otrdevanju trebuha.ker sem že pravi ekspert kaj se tega tiče; če ti ne otrdeva ni čisto nič narobe!!! Čas pa paniko oz. počitek in magnesol pa klic k gin.je, ko ti trebuh otrdi več kot 10 x na dan; oz. ko začne otrdevati na ista časovna obdobja( recimo, pol ure, 10 min,...) in več kot 5x v eni uri ne sme otrdet.

Meni se je stanje glede tega otrdevanja hvalabogu umirilo, bilo pa je že kar precej kritično.Kajti, ko trebuh otrdeva, se maternica krči in takrat bebek ne dobiva dovolj kisika; zato je fino te lažne popadke tudi predihavat tako kot vas zdaj učijo v materinski šoli.
Upam, da nisem zdaj katere prestrašila. Če je v mejah normale, se pravi do 10x v celem dnevu ni panike!!!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE
11.5.2005 11:50:51   
pravljica
moj trebuh je danes 107cm...sam da ne bi kg kam daleč zbežali, naj se malo umirijo, tam do ene +12 sem računala, ampak je že zdaj 10+ :((

a katera hodi v ZD v materinsko šolo? kako je kaj tam ,glede na to da sem v bolnišnici zamudila...pa dopoldan bi naj blo, to bi mi bol odgovarjalo...naj katera napiše, če kaj ve

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE
11.5.2005 12:24:35   
Anonimen
Dan' Mariborske Julije :)- ste se zbrale na kup :)-

Danes smo mi imel obisk patronažne - prišla je zato, ker imamo v hiši 3 tedne staro dojenčico, pa je prišla pol še mene pogledat :bravo:
In na moje vprašanje, kaj misli o čebričku je samo butast pogledala in priznala, da še nikol ni kopala dojenččka v čebru :zmeden: Malo jo skrbi, kako se detetu umijejo laski...ne vem, bomo probali ;)

Drugač pa problemov s pritiskom nimam, mali je zdaj začel pridno telovadit (razen, ko sem v službi kar otrpne za par ur), obseg trebuha je slabih 100cm, sem bila pohvaljena od G, da imam super postavco in taprav buši (cca. + 9 kil)
Naslednji teden imam test za hepatitis, pol pa G vsake 14 dni. So me kar vprašali, če se bom boljš počutila, če bom vsake 14 dni tam. Valda, da sem rekla, da ja :bravo:

Aja, a je že katera začela masirat presredek? Moj :love: že cel teden hodi okol s flaško olja in me sprašuje, če je že treba :)- :)-
Pa se mi zdi, da se začne tam okol 34T, a ne?

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE
11.5.2005 12:24:48   
bobek05
Ja, PBJ pa sem res sedela v na desni v drugi vrsti, zraven je bil tudi moj mož - precej velik človek :)- , po predavanjih pa sem tako hitro oddirkala na WC, ker me je že fajn tiščalo :)- (se pa vidimo danes !!!). Sem slišala, da je porod, ki ga prikazujejo po TV precej grafičen - bomo videli. Nekaj sem jih že videla na BBC-ju , pa Discovery-ju itd. in so bili precej grafični, tako da upam, da bom tudi to preživela...

Aja, Malika glede materinske šole - nihče ni omenjal nobenih nalepk - se samo vpišemo v knjigo.. Tako da mislim, da ti ni treba hodit še 1x. Za tvojega dragega pa rabiš potrdilo (ga že imaš??), ker drugače ne more biti zraven pri porodu...
Pa še nekaj me zanima - meni se zdi, da mi včasih trebuh fejst otrdeva. Saj mine po par sekundah, ampak npr. v nedeljo sem sedela v avtu pol ure in v tem času mi je zagotovo otrdel vsaj 5x - je pa res, da mi je bilo kar precej na WC - na malo potrebo (bi to lahko kako vplivalo).. Potem ko sem namreč šla na WC, mi je bilo bolje...Kaj naj začnem še štet kolikokrat na dan mi trebuh otrdi? Pa še brce...

Malika, včeraj je bilo komaj 1. predavanje, pa nas še niso učili predihavanja :zmeden: Mislim, da to pride na vrsto komaj naslednji teden...

Mislim, da bo vsaj naslednja dva dneva malo lepše vreme, tako da čim več na sončka!!!

Se beremo..

:nosecka: v 33t

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE
11.5.2005 12:26:33   
bobek05
Dari, na CSD grem v petek... Mi je G skoraj pozabil dat papirje :)-:)- Napotnico za v bolnico in rešilca pa dobim na naslednjem pregledu..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE
11.5.2005 12:30:44   
Anonimen
bobek, kdaj imaš ti PDP?
Pa dej povej mi, a se ti upošteva majska plača ali aprilska kot zadnja?

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE
11.5.2005 12:31:29   
bobek05
Da ne pozabim - Meceno, v Štoklji ne izvajajo več dihalnih vaj (nekoč so jih, zdaj pa ne več)... ŽAL :( Jaz tudi ne vem, kako se bomo kaj naučili le iz teorije... :zmeden:

PBJ me bo danes poiskala na predavanjih.. kako pa bomo tebe spoznali??? :zmeden: Jaz imam slike v albumu, pa kaj pozdravi če boš tam... Zraven mene pa bo eden dvo-metraš (moj mož), tako da me bo težko zgrešit.. :)-

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJKE
11.5.2005 12:37:04   
bobek05
Joj, tinka, žal ti ne morem pomagat, ker sem absolventka in še ne delam.. :zmeden: O tem so že večkrat pisali na forumu o Zakonodaji, pa tam vprašaj, ti bo zagotovo znala katera svetovat... Logično gledano, bi ti rekla, da majska, ker greš na porodniško 1 mesec pred porodom (se pravi junija boš na porodniški), torej bi jaz rekla, da se zadnja šteje majska, nisem pa prepričana...

PDP pa imam 3.7., čeprav se mi zdi, da ne bo tako dolgo čakal...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJKE
11.5.2005 12:43:46   
Anonimen
Ja, logično gledano je tko ja, ampak tam na CSD pa kar neki mutijo :zmeden:
Bomo že zrihtali :bravo:

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJKE
11.5.2005 13:05:24   
shumlj
TUD JAZ SEM JULIJKA.PDP IMAM 15.7.
DRUGAČE NIMAM TEŽAV.KOMAJ ČAKAM, DA DOBIMO ŠE ENEGA ČLANA.MENDA BO FANTEK.ENEGA ŽE IMAMO.STAR JE 8,5 LET IN SE BRATCA, KI MOČNO BRCA ŽE VESELI.
LP VSEM

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJKE
11.5.2005 13:17:15   
Meceno
Ah škoda , da to nič več ne izvajajo , bi jaz mojga :love: prej notr uvedla , ker ne vem kako se bo on znašel , ko bom jaz imela popadke , vice mi ziher ne bi pripovedoval :)-:)-:)-

Drugače sem pa včeraj imela na sebi rdeče hlače ( so že bolj sprane pa so roza oz te so edine ki jih še dobim gor :)- ), pa črn polover , sem pa tudi na desni strani sedela .
Danes bom v istih hlačah , samo ne vem katero majčko bom imela , bo pa mogoče moj izstopal (neobrit , bolj močan v ramenih , 180cm ) ,
ali pa ko bodo predvajali porod ; v zadnji fazi , ko otrok prihaja , bo ziher zlezel iz stola :)-:)-:)-:)-

Sicer pa bom malo bolj naokrog pogledala , pa te pocukala , če te najdem oz bom kar moža , samo mu to povej , da se ne bo ustrašil :)-

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJKE
11.5.2005 14:19:56   
rosa
Z masažo presredka naj bi začele konec 32. tedna. Moj :love: se že tud ponuja in sprašuje, kdaj zaćneva. Sem ga včeraj razveselila, da bi že morala, pa še nisva olja kupila (v materinski šoli so rekli, da naj kupimo v lekarni olivno ali mandljevo, ker je najbolj čisto in brez dodanih kemikalij). Ga nabavimo danes, potem pa veselo na delo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJKE
11.5.2005 15:01:00   
Anonimen
rosa, bojda je najboljše olje WELEDA - olje za mesažo presredka.
Dobi se ga pa v lekarni.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJKE
11.5.2005 16:32:09   
Talči
Sončka!

Tiste, ki hodite v materinsko šolo v MB se na vsakem predavanju vpišete v zvezek tako da vam naslednjič ni več treba hodit (pri naslednji bebici),ampak samo pokličete, kdaj ste hodile prvič in vam na podlagi tega dajo potrdilo. Če so imeli takšen sistem že nekaj let nazaj, zdaj najbrž ni treba iti še enkrat, ampak samo pokličete (če se seveda še spomnite, kdaj ste hodile takrat tja).
Sicer pa je potrdilo fotokopiran obrazec s podpisom in žigom, ki ga izpolnite same.

Glede plače na CSD:
tukaj si lahko malo več preberete in še kaj preračunate:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Sicer pa je na moj rok zapisan predviden datum oddaje dokumentov 31. maj. Papirje pri G dobim šele 26. maja in ker mi je bolj ugodno, da upoštevam letošnjo majsko plačo (namesto lanske), bom dokumente oddala šele v začetku junija (plačo imamo 5. delovni dan v mesecu). Ker pravijo, da max. 60 dni pred porodom lahko oddaš, pomeni po mojem mnenju, da lahko oddaš tudi manj kot 60 dni prej. In to bom tudi naredila.

Pridne bodite. In čuvajte se.
Pri nas se pravkar veselo brca.:sloncek:

LP
Talči (95 cm obseg trebuha - O.K. in +11 kg - absolutno PREVEČ!)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJKE
11.5.2005 19:01:57   
Anonimen
Talči, žal ti moram povedat, da se ti majska plača 2005 NE bo upoštevala. Ker se upoštevjo vsa nakazila do zadnjega v prejšnjem mesecu. Ne glede na to, da dobiš ti 5. v mesecu plačo, če pa se ti upošteva vse samo do 31.5.
Ne vem, ker so meni to tko povedali...jutri pride računovodkinja pa bo ona kej več povedala :bravo:

Bomo vidli :zmeden:

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJKE
11.5.2005 20:00:26   
Talči
Ja, bi me res zanimalo.
Daj javi, no.
LP
Talči

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?