Kerensa*
|
Pri nama s Kamikazo ni ravno neke hude krize... - Glede glasbe sva sicer oba pristaša balkana, ampak jaz sem na popu, on pa na rocku. Z leti sva se navadila, da on požvižgava na Colonio, jaz pa na Ribljo čorbo.
- Glede oblačenja ni krize - oba sva bolj športna tipa človeka: kavbojke, mikice, jakne.
- Za takrat, ko bova opremljala svoje stanovanje, že vnaprej veva, da se bova skregala. Ne moreva se zediniti niti okrog lokacije, kaj šele okrog opreme. Rezultat: dokler se ne zjasniva, ne greva na svoje.
- Jaz obožujem morje, on pa najbolj uživa v senci nekega drevesa poleg reke. Jaz bi skakala naokrog, on bi poležaval. Rezultat: en teden morja, en teden na vasi.
- On je popoln filmofil, jaz pri vsakem filmu zaspim (zato tudi v kino ne hodim). Po drugi strani pa on ne mara nadaljevank (ker noče spremljati vseh delov in potem ne sledi zgodbi) in vse mogoči talk-showi in reality-showi se mu zdijo izguba časa - jaz pa največ časa preživim ob gledanju točno tega. Rezultat: imamo dva TV-ja.
- On funkcionira podnevi, jaz ponoči. On dela podnevi, jaz ponoči. Prednost tega je to, da ni časa, da bi se skregala.
- Jaz živim od fast-fooda, on bi ubijal za žlico domače čorbe. Rezultat: ven na kosilo.
- Karakterno sem jaz večna optimistka, on pa popoln pesimist (čeprav trdi, da je samo optimist z izkušnjami). Rezultat: eden drugega ne obremenjujeva s pogovori o problemih, ampak enostavno raje kaj narediva. In na koncu obvezno sledi:"Saj sem ti rekla/rekel..."
- Jaz sem veliko bolj družabne sorte, kakor on. On bi lahko brez problema preživel 14 dni sam v stanovanju, meni pa bi se scufalo. Rezultat: 1x tedensko obisk (midva nekam ali nekdo k nama) in 1x mesečno žur. Ostalo pustiva, kakor je (tako ali tako večinoma delava). Kofetkanje imava večinoma vsak s svojo družbo.
- Jaz sem popolna čveka, on posluša in kima in na koncu samo komentira. Oboje ima svoj plus in minus (v določenih primerih). Vsake toliko on reče, naj končno enkrat že utihnem, jaz pa vsake toliko preverim, če sploh še diha.
- Ko se skregava, se derem kakor jesihar, on je pa kontra temu - v drug prostor mulo kuhat (on pravi, da gre razmišljat). Rezultat: kuhinjo imava združeno z dnevno sobo in tako gre lahko, če hoče, kvečjemu v kopalnico ali otroško sobo (ven se mu tako ali tako ne da it').
- On je moška vrsta gospodinje, jaz sem ženska vrsta negospodinjca. Če bi bilo po njegovo, bi vsi živeli v malo manj, kakor sterilnem laboratoriju. Na srečo imava otroke in se počasi uči tolarance.
- Jaz sem nora na sladkarije, on lahko brez problema preživi brez njih tudi po 14 dni. Ko mu pa končno zapaše, pa tako ali tako ničesar več ni doma, ker smo ostali že prej pojedli. Posledica: skriva čokolade po stanovanju.
Mislim, da super funkcionirava.
|