Kerensa*
|
Vse trgovine, naštete v tej temi (Hofer, Lidl, Spar, Mercator, Tuš, Leclerc), imam takorekoč na dosegu roke in v vsaki od njih sem že bila (in tudi kaj kupila, seveda). Po moji oceni zame še vedno prednjači Spar in zato ostajam njihova stranka. Moja familija se namreč prehranjuje bolj specifično (če smem temu tako reči ) in v Hoferju in Lidlu stvari po našem okusu dejansko nisem našla (izjem, ki so morda bile, si pa nisem niti zapomnila, torej očitno niso bile omembe vredne). Za primerjavo (čeprav morda irelevantno) - 2litrska plastenka gazirane pijače hišne blagovne znamke stane v Sparu 0,29€, v Hoferju/Lidlu pa 2x-3x toliko. In, nenazadnje - tudi sama imam odpor do nepoznanih izdelkov, pakiranih v hecnih embalažah in z napisi v meni nerazumljivem jeziku. Pomaga sicer slovenska deklaracija, ampak kaj, ko je ni na izdelku. Takoj za Sparom grem rada v Leclerc. Ne zdi se mi cenejši od Tuša (dala bi ga nekako v isti rang), se mi pa zdi, da ima veliko večjo izbiro. Poleg tega pa neke hude cenovne razlike od Spara spet ni, tako, da je čisto odvisno, po kaj grem in koliko časa imam. Mercator me vidi pa samo v nujnih primerih. Imam ga sicer najbližje (pri Magistratu), ampak raje kupujem v zasebnem marketu, nad katerim živim, saj so cene enake - Mercator ima svoje cene, market pa ima veliko Tuševih izdelkov in kljub temu, da lastnica marketa cene nekoliko navije, da se ji vse skupaj splača, je včasih še vedno tako, da je cenejša od Mercatorja. Prednost ni samo to, da grem v market v copatih, ampak tudi to, da je odprt ob petkih in svetkih - ko so vsi shopping centri zaprti, je market odprt. Zadnji primer je velikonočna nedelja - cela SLO zaprta, market pa odprt od 9h do 14ih. Sorry, ampak jaz sem komot, kar se tega tiče. Ni mi pa jasno, kje nekatere, ki ste to zapisale v tej temu, kupujete solato. Ali pa, bolje rečeno - kakšno solato kupujete, da pravite, da za eno glavo ali en kilogram (kakor katera) plačate 2-3€. V Sparu je 1kg solate Gentile celih 1,69€. Že res, da je to trenutna akcija, ampak Spar ima vedno neke akcije (in druge trgovine tudi). Sama te solate sicer ne kupujem, ker mi ni všeč, ampak vseeno - kje kupujete ve, da je 2x dražje in količina pol manjša?
|