urbancek
|
IZVIRNO SPOROČILO: črticaa urbanček to ti mislš da so blo dojenčki prezgodi, sam laažji bo men pa mojmu sinu ko bo mal odrastu, kokr če bi ga mela pr 40 + kokr nekatere druge,.... tud z mano so se starši pogovarjal, pa kaj,... a mislš da sm jim zato povedala kdaj sem zgubila nedolžnost,.. zvedla sta kšn let in pol po tem,... ko sem lih rabla en izgovor,... tko da navš presenečena ko ti bojo otroc prekrival, ker smo vsi to delal, in tud dokler mamo starše to delamo,... tko da zaradi tega ker si starejša še nepomen da bo pr teb doma kj drgač al pa bol kokr pr ns,.... mi bomo bolj zastople svoje otroke,.. ker se spomnemo kako je to ko si mlad,.. vi ste pa zgleda že na to pozabil,... ker drgač marsikaj ne bi napisal lp vidiš ko ne razumeš, kaj hočem povedati. Govora je o najstniških mamah ne pa o mamah tam po 20 letu. Moje mnenje je tudi, da naj imajo otroke mlajše mamice, ker imajo večje potrpljenje, se ne obremenjujejo z nepotrebnimi stvarmi, ne komplicirajo in tudi za samo telo je boljše, če je mlajše kot pa starejše in tudi tveganje za prizadetost otroka je manjša, če so matere mlajše. Vse napisano velja za najstnice - ki naj bi najprej v miru dokončale šolo, užile svojo mladost in se s tem lahko veliko lažje posvečale svojim otrokom. Mamice najstnice - nobeno ne ponižujem, niti ne obsojam - zakaj imate tako mlade otroke veste ve, samo jezi pa me neko poveličevanje teh mamic. Ali je mogoče katera pomislila, da vsem najstnicam, ki so postale mame, pa le ni tako lepo, kot nekatere tu hočete prikazati. Mnoge deklice lastni starši postavijo pred vrata, mnoge deklice morajo svoje otroke dati v posvojitev ali rejo, ker zanje preprosto ne morejo skrbeti (čeprav bi nekatere rade), ali pa jih njihovi starši dobesedno prisilijo v taka dejanja - ja, tudi take primere na žalost poznam. Zato tudi tako pišem, ker sem v življenju že marsikaj videla. Pa še to - sama sem imela prvega otroka pri 23, drugega pri 25 - zato vem kako je imeti otroka ko si mlad in ko si starejši (35,37) - nič nisem bila čez 40 - je pa tudi meni osebno imeti otroka po 40 letu neodgovorno do otroka. Pa še to bi dodala - ne se sedaj, če se vam je že kakorkoli zalomilo (dvomim, da se je katera namerno odločila imeti otroka pred 18 letom), tako zelo poveličevati. Ok, nekaterim bo uspelo urediti življenje in takim je res za čestitat, da so zmogle (kljub vsem odrekanjem, težavam - ja saj boste sedaj takoj napisale, da to niso nobena odrekanja - to bo ja - edino če za vaše otroke skrbijo vaši starši medtem, ko svobodno žurate, greste s prijateljico na pijačo ali kakšno srečanje) - samo veliko takim mamam pa na žalost ne uspe, ker preprosto ne zmorejo študija ob otroki in pristanejo v službah z nizkimi dohodki, s katerimi komaj prebijajo mesec - namesto, da bi uživale svojo mladost - postanejo zagrenjene osebe in to svojo zagrenjenost prenašajo na svoje otroke.
< Sporočilo je popravil urbancek -- 27.4.2009 9:02:34 >
|