|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust-bolniška
9.4.2009 9:29:02   
a982
Zdravo punce,
obstaja velika možnost, da bom morala iti na bolniško zaradi kratkega materničnega vratu, zanima pa me kaj naj naredim z dopustom? Imam namreč še veliko dopusta (20dni), ki ga pač moram letos porabiti, rok imam septembra, če ne mi zapade (velja do 30.6.2010-tako je rekla v kadrovski). Ali se lahko z ginekologinjo zmenim, da najprej dopust porabim (seveda če bo šlo v službi, ker sem zelo odvisna od drugih) pa potem nadaljujem z bolniško? Ali ima katera kakšno podobno izkušnjo? Hvala za odgovor. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust-bolniška
9.4.2009 9:34:53   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: a982

Zdravo punce,
obstaja velika možnost, da bom morala iti na bolniško zaradi kratkega materničnega vratu, zanima pa me kaj naj naredim z dopustom? Imam namreč še veliko dopusta (20dni), ki ga pač moram letos porabiti, rok imam septembra, če ne mi zapade (velja do 30.6.2010-tako je rekla v kadrovski). Ali se lahko z ginekologinjo zmenim, da najprej dopust porabim (seveda če bo šlo v službi, ker sem zelo odvisna od drugih) pa potem nadaljujem z bolniško? Ali ima katera kakšno podobno izkušnjo? Hvala za odgovor. 
 Ginekologa samo obvestiš, da boš do določenega datuma koristila dopust in da bolniško (če ti jo je seveda predpisal) potrebuješ šele od takrat naprej. Ne vem, kaj bi se drugega glede tega dogovarjala z ginekologom. Predvsem se boš morala dogovoriti v službi. Pri meni je bilo tako, da sem na začetku porabila stari dopust (ker sem šla že v začetku junija na bolniško), na koncu pa še tekoči dopust (žal ne vsega, ker sem rodila toliko prekmalu). Seveda pa je to odvisno od delodajalca. Namreč, nadomestilo za čas, ko si na dopustu, dobiš od delodajalca, ravno tako prva dva meseca bolniške (s tem, da je dopust 100%, bolniška pa 90%), potem pa ti bolniško izplačuje država.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu a982)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2009 9:37:16   
boob
V službi bodo morali dobit menjavo tako ali drugače, če neboš šla na dopust boš pa na bolniški, v usakem primeru te nebo (in to jim tudi povej). Ti kar najprej dopust pokoristi pol pa na bolniško, pred porodniško boš pa itak morala porabit še vs nov dopust, ker drgač ti bo naslednje leto tudi propadel.
Pa še plača bo bolš če boš na dopustu.

(odgovor članu a982)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2009 14:55:55   
AnciM
Jaz bi na tvojem mestu najprej koristila bolniško, če bi slučajno komisija kaj mutila. Potem pred koncem pa prekinila bolniško in odšla na dopust. Da te ne bodo na koncu poslali delat, ti boš pa že brez dopusta.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2009 20:36:06   
modrasmotka
isti problem mamo mi.komisija mi ni za dolg odobrila bolniške.pravjo pa da je fajn če se mal bolniška prekine k pol spet za za 1 mesec lah da zdravnica bolniško pol si pa spet v rokah komisije.tako da...jst grem 20 ta mesec na šiht.pa se bom poskusla zment da izkoristim dopust potem pa bolniška.itak skoristit ga je treba ker plačajo ga ne.tako da.... poskus z podobno varjanto ko bom jst.komisija pa ne rada za dolg podalšujejo/odobrijo bolniške.
druga ne morem svetovat,tega načrta sm se sama spomnala

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2009 20:59:58   
end1
ja moji kolegici pa je G svetoval, da najprej porabi dopust, ker je proti koncu, torej pred nastopom porodniške večji riziko in si G ne bi dovolil, da bi ji bolniško prekinil, ker bi odgovarjal, če se kaj zakomplicira.

Jaz bi definitivno šla njapre na dopust in pol na bolniško. 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2009 21:23:21   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: modrasmotka

isti problem mamo mi.komisija mi ni za dolg odobrila bolniške.pravjo pa da je fajn če se mal bolniška prekine k pol spet za za 1 mesec lah da zdravnica bolniško pol si pa spet v rokah komisije.tako da...jst grem 20 ta mesec na šiht.pa se bom poskusla zment da izkoristim dopust potem pa bolniška.itak skoristit ga je treba ker plačajo ga ne.tako da.... poskus z podobno varjanto ko bom jst.komisija pa ne rada za dolg podalšujejo/odobrijo bolniške.
druga ne morem svetovat,tega načrta sm se sama spomnala

Ko se ti izteka komisijska bolniška, moraš vložiti novo vlogo. Enostavno kar za celo nosečnost pa ne dajo bolniške. Pri meni je bilo npr. čisto jasno od začetka, da bom celo nosečnost na bolniški, pa sem morala, če se ne motim, 3x ali celo 4x oddajati vlogo.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2009 21:55:38   
modrasmotka
aha hvala!
pa ni mi blo jasn kk gredo nekateri že 2 mesec v bolniško pa jih ni nazaj na šiht mene so pa dal delat.
uglavnem v seb sm se že nekak sprijaznala da se jim grem vsaj pokazat da še žvim pol pa nazaj v bolniško oz.dopust če ga odobrijo.pa sj ga morajouser posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?