dopust-bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

a982 -> dopust-bolniška (9.4.2009 9:29:02)

Zdravo punce,
obstaja velika možnost, da bom morala iti na bolniško zaradi kratkega materničnega vratu, zanima pa me kaj naj naredim z dopustom? Imam namreč še veliko dopusta (20dni), ki ga pač moram letos porabiti, rok imam septembra, če ne mi zapade (velja do 30.6.2010-tako je rekla v kadrovski). Ali se lahko z ginekologinjo zmenim, da najprej dopust porabim (seveda če bo šlo v službi, ker sem zelo odvisna od drugih) pa potem nadaljujem z bolniško? Ali ima katera kakšno podobno izkušnjo? Hvala za odgovor. 

Tisana -> RE: dopust-bolniška (9.4.2009 9:34:53)

IZVIRNO SPOROČILO: a982

Zdravo punce,
obstaja velika možnost, da bom morala iti na bolniško zaradi kratkega materničnega vratu, zanima pa me kaj naj naredim z dopustom? Imam namreč še veliko dopusta (20dni), ki ga pač moram letos porabiti, rok imam septembra, če ne mi zapade (velja do 30.6.2010-tako je rekla v kadrovski). Ali se lahko z ginekologinjo zmenim, da najprej dopust porabim (seveda če bo šlo v službi, ker sem zelo odvisna od drugih) pa potem nadaljujem z bolniško? Ali ima katera kakšno podobno izkušnjo? Hvala za odgovor. 
 Ginekologa samo obvestiš, da boš do določenega datuma koristila dopust in da bolniško (če ti jo je seveda predpisal) potrebuješ šele od takrat naprej. Ne vem, kaj bi se drugega glede tega dogovarjala z ginekologom. Predvsem se boš morala dogovoriti v službi. Pri meni je bilo tako, da sem na začetku porabila stari dopust (ker sem šla že v začetku junija na bolniško), na koncu pa še tekoči dopust (žal ne vsega, ker sem rodila toliko prekmalu). Seveda pa je to odvisno od delodajalca. Namreč, nadomestilo za čas, ko si na dopustu, dobiš od delodajalca, ravno tako prva dva meseca bolniške (s tem, da je dopust 100%, bolniška pa 90%), potem pa ti bolniško izplačuje država.

boob -> RE: dopust-bolniška (9.4.2009 9:37:16)

V službi bodo morali dobit menjavo tako ali drugače, če neboš šla na dopust boš pa na bolniški, v usakem primeru te nebo (in to jim tudi povej). Ti kar najprej dopust pokoristi pol pa na bolniško, pred porodniško boš pa itak morala porabit še vs nov dopust, ker drgač ti bo naslednje leto tudi propadel.
Pa še plača bo bolš če boš na dopustu.

AnciM -> RE: dopust-bolniška (9.4.2009 14:55:55)

Jaz bi na tvojem mestu najprej koristila bolniško, če bi slučajno komisija kaj mutila. Potem pred koncem pa prekinila bolniško in odšla na dopust. Da te ne bodo na koncu poslali delat, ti boš pa že brez dopusta.

modrasmotka -> RE: dopust-bolniška (10.4.2009 20:36:06)

isti problem mamo mi.komisija mi ni za dolg odobrila bolniške.pravjo pa da je fajn če se mal bolniška prekine k pol spet za za 1 mesec lah da zdravnica bolniško pol si pa spet v rokah komisije.tako da...jst grem 20 ta mesec na šiht.pa se bom poskusla zment da izkoristim dopust potem pa bolniška.itak skoristit ga je treba ker plačajo ga ne.tako da.... poskus z podobno varjanto ko bom jst.komisija pa ne rada za dolg podalšujejo/odobrijo bolniške.
druga ne morem svetovat,tega načrta sm se sama spomnala

end1 -> RE: dopust-bolniška (10.4.2009 20:59:58)

ja moji kolegici pa je G svetoval, da najprej porabi dopust, ker je proti koncu, torej pred nastopom porodniške večji riziko in si G ne bi dovolil, da bi ji bolniško prekinil, ker bi odgovarjal, če se kaj zakomplicira.

Jaz bi definitivno šla njapre na dopust in pol na bolniško. 

Tisana -> RE: dopust-bolniška (10.4.2009 21:23:21)

IZVIRNO SPOROČILO: modrasmotka

isti problem mamo mi.komisija mi ni za dolg odobrila bolniške.pravjo pa da je fajn če se mal bolniška prekine k pol spet za za 1 mesec lah da zdravnica bolniško pol si pa spet v rokah komisije.tako da...jst grem 20 ta mesec na šiht.pa se bom poskusla zment da izkoristim dopust potem pa bolniška.itak skoristit ga je treba ker plačajo ga ne.tako da.... poskus z podobno varjanto ko bom jst.komisija pa ne rada za dolg podalšujejo/odobrijo bolniške.
druga ne morem svetovat,tega načrta sm se sama spomnala

Ko se ti izteka komisijska bolniška, moraš vložiti novo vlogo. Enostavno kar za celo nosečnost pa ne dajo bolniške. Pri meni je bilo npr. čisto jasno od začetka, da bom celo nosečnost na bolniški, pa sem morala, če se ne motim, 3x ali celo 4x oddajati vlogo.

modrasmotka -> RE: dopust-bolniška (10.4.2009 21:55:38)

aha hvala!
pa ni mi blo jasn kk gredo nekateri že 2 mesec v bolniško pa jih ni nazaj na šiht mene so pa dal delat.
uglavnem v seb sm se že nekak sprijaznala da se jim grem vsaj pokazat da še žvim pol pa nazaj v bolniško oz.dopust če ga odobrijo.pa sj ga morajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]