Tisana -> RE: dopust-bolniška (9.4.2009 9:34:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: a982 Zdravo punce, obstaja velika možnost, da bom morala iti na bolniško zaradi kratkega materničnega vratu, zanima pa me kaj naj naredim z dopustom? Imam namreč še veliko dopusta (20dni), ki ga pač moram letos porabiti, rok imam septembra, če ne mi zapade (velja do 30.6.2010-tako je rekla v kadrovski). Ali se lahko z ginekologinjo zmenim, da najprej dopust porabim (seveda če bo šlo v službi, ker sem zelo odvisna od drugih) pa potem nadaljujem z bolniško? Ali ima katera kakšno podobno izkušnjo? Hvala za odgovor. Ginekologa samo obvestiš, da boš do določenega datuma koristila dopust in da bolniško (če ti jo je seveda predpisal) potrebuješ šele od takrat naprej. Ne vem, kaj bi se drugega glede tega dogovarjala z ginekologom. Predvsem se boš morala dogovoriti v službi. Pri meni je bilo tako, da sem na začetku porabila stari dopust (ker sem šla že v začetku junija na bolniško), na koncu pa še tekoči dopust (žal ne vsega, ker sem rodila toliko prekmalu). Seveda pa je to odvisno od delodajalca. Namreč, nadomestilo za čas, ko si na dopustu, dobiš od delodajalca, ravno tako prva dva meseca bolniške (s tem, da je dopust 100%, bolniška pa 90%), potem pa ti bolniško izplačuje država.
|
|
|
|