copka -> RE: Porodniški dopust (16.4.2009 21:28:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Mislim, da se to ne splača - če si noseča že 18 tednov, to je že več kot 4 mesece, vlogo za porodniško moraš oddat 60 dni pred PDP, kar pomeni, da lahko kar odšteješ še 2 meseca, torej bi se ti upoštevala dohodek samo treh mesecev, za ostale mesece pa bi se pri izračunu vzelo 55 % minimalne plače, kar itak ni niti 200 EUR mesečno, kar pomeni, da ti tisti trije meseci ne bi ne vem koliko dvignili povprečja - razen če bi imela zelo visko plačo. Če upoštevaš še, koliko bi brat moral plačevati prispevkov, se računica ne izide - na koncu bi zagotovo bila na slabšem, kot če si enostavno nezaposlena in dobiš namesto porodniškega nadomestila pač starševski dodatek, ki je, kot pravijo zgoraj, okoli 190 eur mesečno. vlogo lahko oddas do 28 dni pred pricetkom porod. dopusta. Jaz sem zacela s porodnisko 4.4., papirje pa sem oddala 1.4., tako da so se mi steli se marcevski prispevki. Je pa res, da so minimalni prispevki 225 evrov na mesec, pa se nekaj so sedaj spremenili. Tako da je nabolje, da si izracunas koliko bos dobila na strani CSD siska.
|
|
|
|