amaya -> RE: Porodniški dopust (27.4.2009 20:52:41)
|
ne dobiš porodniškega dopusta ampak starševski dodatek...ravno sedaj se s tem ubadam in sem nadvse besna, da se sploh lahko to dogaja v naši socialni (kao) državi. Jaz grem iz porodniške na porodniško...no skoraj. S prvo sem zaključila januarja, potem sem pa delala 2 meseca in se nato prijavila na Zavod v prepričanju, da mi pripada nadomestilo. Zavod si je lepo vzel mesec dni, da je bil voljan mi odgovoriti, da ne morem prejet nadomestila, kar pomeni, da sem v čistem dreku-beri brez dohodka. Dobesedno sem se sredi Zavoda zjokala, ker z malim otrokom, brezposelnim možem in v 8 mesecu, res ne vem kaj bom. Niti socialno nadomestilo mi ne pripada, ker baje moj dobi dovolj za vse 3...Žal mi je, da nisem Jelka Strojan, ker bi živela kot lord!...tako pa bom životarila... Zakaj mi nadomestilo ne pripada je dolga zgodba....in je zakonsko podkovana...OK, na to pač ne morem imeti vpliva. Jezi me le delo Zavoda, ki si je za en piškav papir vzelo 30 dni časa... Kar se pa tiče porodniškega dopusta, mi je na CSD začela nekaj o nekem starševskem nadomestilu, pa kako je to fanj...in joh in sploh. Ko sem se zavedala kaj govori, mi je slabo ratalo. Če bi bila na Zavodu in prejemala preko njih nadomestilo bi mi pripadal porodniški dopust, tako pa samo to nadomestilo. Sedaj si bom porihtala preko tasta, kateri me bo zaposlil na minimalca, glavno je, da sem na dan nastopa porodniške zaposlena...no in tukaj se mi poraja vprašanje: Ali mi ve katera povedati kateri dohodek se bo meni štel v povprečje za porodniško? Plača za nazaj ali porodniški dopust (od prvega otroka)????
|
|
|
|