Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 13:36:33
|
|
|
|
najčka
|
Oj ne vem kako bi dobila ful rjave, vem pa da so meni najlepši skuhani v teranu, pa soli, so taki lepi nekako vijola pa mal na sivo vmes potegnejo, in izgledajo kot da so posuti z kristalčki.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 13:56:28
|
|
|
|
Hans
|
Mi prosim to s teranom malo bolj razložiš. Razmerja teran - sol, kako dolgo kuhaš... Hvala
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 15:18:35
|
|
|
|
n.nati
|
Jaz bi te tudi prosila, če razložiš kako se barvajo jajčka s teranom. Hvala
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 15:20:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery imate kako skrivnoost še, da so lepo temno rjava? Imamo - kupimo že pobarvana.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 15:23:06
|
|
|
|
Felicita
|
mi ne damo nič soli... če maš domač teran je sploh super, vržeš jajca v teran (tok da so pokrita) in daš na štedilnik. kuhaš tko da 10 min vrejo, potem se morjo pa še ohladit v teranu... kot rečeno, mi to izvajamo v domačem teranu pa so čist temno vijolčna pa s kristalčki (vinskim kamnom) posuta aja, čebulna pa tut nam niso bogve kaj ratala, ampak se morjo tut menda ohladit v tisti brozgi...
< Sporočilo je popravil Felicita -- 7.4.2009 15:28:07 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 16:25:26
|
|
|
|
tana13
|
Pri nas jih pa moja babi v lupinah rdeče čebule kuha in pusti ohladiti, pa so temno rjavi.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 16:45:24
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana13 Pri nas jih pa moja babi v lupinah rdeče čebule kuha in pusti ohladiti, pa so temno rjavi. Pri nas jih tudi tako barvamo. Za lesk jih pa potem s špehovo kožo spoliramo.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 20:17:10
|
|
|
|
daša
|
Jaz najprej samo čebulo kuham ene 10 minut, da barvo od sebe spusti.Potem vodo ohladim, dam vanjo jajca (zavita v najlonko, ker prej nanje dam trobentice in podobne rožice za dekoracijo). Boljšo barvo daje "perje" od rdeče čebule. Pa po kuhanju jih še ene 10 minut pustim v vodi. Samo jih moraš manj časa kuhat, ker tisto, ko stojijo v vroči vodi, je tudi kakor bi se v bistvu na počas kuhala. Je pa tud odvisno od jajc. Svetlejša jajca se nikoli tako lepo ne pobarvajo, kot tista,ki imajo že kupljeno lepo enobarvano, nič flekasto rjavo lupino.
|
|
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 7.4.2009 20:18:57
|
|
|
|
blaža
|
rdeča čebula ima lepše olupke za bolj intenzivno rjavo barvo.
|
|
RE: Barvanje pirhov-lepe rjave barve 8.4.2009 14:30:12
|
|
|
|
suzy85
|
pa imajo jajca pol kaj okus po teranu?
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?