Anonimen -> RE: trenutek resnice... (7.4.2009 11:14:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: ...Che Če že ne smokritičnosti, potem vam vsaj malo samoironije in sarkazma resnično ne bi škodilo. Če je to letelo name, kako veš, da ne premorem samokritičnosti, ali pa vsaj samoironije, oziroma samosarkazma, kar je eno in isto mimogrede, le način izražanja negative je drug. Če že trosiš strokovne izraze, se vsaj zavedaj, da dela SSKJ na namizju čudeže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] . V bistvu je letelo na vse, ki so se našli v "glupih Slovenčkih" in je zaradi tega užaljen njihov nacionalni ponos. Če si pojma ironija in sarkazem moral preverjati pri g. Toporišiču da bi na koncu ugotovil da sta pojma enaka, toliko slabše zate, ker to ne drži. Ajde, pa ne bom trosil strokovnih izrazov, vsaj omejil jih bom na minimum zato, da bom bolj jasen tudi povprečnemu slovenskemu občestvu... Malo me je zaneslo, mislil sem na rajo. Kaj vidiš v tem, ironijo ali sarkazem? Oboje bo nekje v službi cinizma. Nego, da se preide na bistvo - poplava svakojakih resničnostnih šovov in kvizov. Mene bolj kot tale cinizem zaradi katerega ste se posamezniki počutili izzvane skrbi dejstvo, da enostavno ne sprejemate kritičnosti v kakršnikoli obliki se ta že kaže. Skrbi statistika. Kot si sam omenil, je gledanost takšnih kvizov in šovov relativno visoka. Pa v končni fazi - naj kar bo. Ena druga statistika bode v oči še bolj kot tole - že lep čas ne obstaja več kviz tipa Kviskoteka, ki je kar se tiče intelektualnega nivoja bil na dosti višjem. In ko smo že pri nivojih, gledanost te oddaje je bila takoj za gledanostjo Dnevnika. Torej, zanimiva tako za gledalce kot za kapital. In zakaj danes takih kvizov več ni? Kje je tu tako opevana svoboda možnosti izbire, pa izvol`te, komur kaj paše... In potem se tukaj nasproti kritikom današnjega "mainstrima", takega kot ga na žalost imamo, postavlja zgražanje nad oznako "glupi Slovenčki". Glupi Slovenčki??? Podpisujem, pa še parafiram obenem. Zato, stari moj, ker mi je poln **** tega, da nastavimo rit vsaki neumnosti za katero nas nekdo prepriča, da nas bo zadovoljila. In težko nas je prepričat v ****... Štekaš ironijo? In ker ne znamo stopit na žogo, in ker ne znamo reči, ta pot ni v redu, dajmo nekaj spremenit. Pa ko bi vsaj znali malo štopat pa umirit... Najbolj me žalosti, da smo postali in slepi in gluhi in nemi za vse. Ker nočemo videt, ker nočemo zaštekat, ker nam ne kapne... In naj ujčkam in cartam te "glupe Slovenčke" in jim držim štango, zato da ne bi kogarkoli od njih s takšnim izrazom užalil... Pa jasno, dajmo dat potuho deci, naj počnejo kar jim je volja, naj se ne zavedajo svojega idelanega agregatnega stanja, svojega vegetiranja v sistemu kjer je vsak dvom v "pravilno" označen kot nasprotje in ogrožanje "naše svobode in načina življenja", ki smo si ga tako trdo prigarali. Naj živi raj na Zemlji! Blagor tistim, ki so ga našli, komu mar "nebesa" v onstranstvu! Blagor "glupim Slovenčkom"... Blagor "glupim Slovenčkom" za Vesno V. Godino, brez nje jih danes ne bi bilo.
|
|
|
|