PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga En drug primer, kjer se zanimam ...dve bosta delali, imeli 8 otrok. 8x300€=2400€, če si vsaka da jurja plače ...dvomim, da imata 400€ dovolj za davke, hrano in plenice ....poleg tega zdaj delajo dozidek igralnico, ki jo morajo še opremit, da zadovoljijo vse kriterije kot pogoj za registrirano dejavnost ...kdaj se jima bo torej ta investicija poplačala? Hmmmm ... Torej če je varstvo za otroka 300€ in delata dva, je to čist normalna cena ...pa če maš enega otroka in če si vsaj v 6. razredu, pol je to ...je pa definitivno še vedno preveč in ugotavbljam, da so celo vrtci predragi ...in potem država jamra zaradi nizke rodnosti ... glej, vrtec od vsakega otroka dobi npr. 430€ za jasli, nekaj manj za starejše otroke (starši plačajo glede na dohodek, ostalo krije občina). Vrtec mora iz tega denarja izplačati bruto plače, davke in prispevke iz plač, prehrano, igrače, vse investicije v objekte, igrišča (veš kolk stanejo igrala, da dol padeš, že samo mivka je tolk draga, da sam gledaš), izobraževanja, ... in še pa še. Verjemi, da jim ne ostane nič! S tega vidika ne mormo rečt, da so vrtci dragi! ja jaz to vse razumem, da vse to plačajo, za to pa semt ud napisala, da tisti k majo privat za 300€ se komej ven potegnejo in dejansko niso dragii ...sem pa imela v mislih, da če je vrtec državni oz. je občinski ampk OK, bi lahko država kaj več prispevala no, če si želi več otrok, samo to....jaz pa čist razumem ja, da jim ne ostane kaj dost ...