Marogica -> RE: koliko obvladajo vaši 5 letniki? (7.4.2009 0:31:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta Zanima me torej koliko obvladajo vaši 5 letniki? Do koliko sami štejejo, koliko črk preberejo, napišejo,.....torej te stvari.... Hvala Ta starejši je znal šteti do 100, bral in pisal je vse črke, vendar ne vse povezano, bolj posamično, kot črke, zanj je bila to igra. In to že od kakšnih 2,5 let naprej.Vedno je rekel:"Mama, greva se igrat črke". Ta mlajši je star malo več kot 4, pa se je v zadnjem mesecu naučil šteti do 20 (vsaki dan je prišel iz vrtca, pa je bila kakšna številka več). Branje in črke ga ne zanimajo in jih tudi ne zna. Ravno včeraj mi je rekel, da piše in ko sem pogledala so bile neke "krace" in sem mu napisala B (za njegovo ime), da bi mu pokzala, kako se napiše "prava" črka, pa me ni "šmirglal" in je naprej kracal oz. po njegovem pisal. Je pa vsekakor užival. In v tej njegovi igri sem ga pustila V glavnem, nobenega od mojih otrok ne silim, ko vidim, da pokaže zanimanje, ga k temu vzpodbudim, drugače pa pustim. In tudi se tudi vidi razlika med njima. Ta večji je resnično "hiter", ta mlajši je normalen otrok. STa pa enostavno "luda". Oba.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|