Cveta28
|
Pozdravljene mamice aprilskih krofkov in jagod Pokorno se vam javljam iz 'bolniškega kavča'....auč, šivi! Kot je že naša NinaMM ugotovia so porodne zgodbe IN, torej tukaj sledi še moja izkušnja... ...kot sem že pisala sem šla v petek, 17.4 v P na pregled kjer sva s kodrom dobila domačo nalogo, da naj veliko slončkava drugače bodo v ponedeljek sprožili porod...mi2 sva nalogo vzela smrtno resno in popoldne, ko sva v Leclercu kupovala šampanjce za slavje, so se začeli popadki (hvala pupe za vse nasvete) in nekaj po 10 uri zvečer sva jo mahnila proti LJ P. Sprejem je pokazal, da sem bila 4 cm odprta, MV zrel in s svojimi popadki na 3-5 min. Za prvič več kot odlično!!! Potem pa so se zame začele težave ...najprej klistir, ko sem se cel dan nažirala s hrano (večerja je bila mogoče 1 ur preden sva šla v P), je bolel kot in ob polnoči smo se selili v porodno sobo...še vedno 4 cm odprta, jaz pa sem se od bolečin drla kot jesihar (kasneje se je izkazalo, da je mala muca Laura silila dol kot za stavo)...uglavnem vse dvojne protibolečinske terapije niso pomagale, (dihanje pozabljeno!) babice so me mirile, ostali so pa hodili gledat v porodno sobo kdo se tako živalsko dere...ker mala muca ni hotela ven so me našopali še z umetnimi popadki, ko so vrli zdravniki ugotovili, da se mala muca po porodnem kanalu ne spušča pravilno (glavico je imela zarotirano za 180 stopinj in se je porodila z obrazkom navzgor namesto navzdol) zato so porod ob 2.48 končali z vakuumom, mene pa 'odrešili' bolečin z raztrganinami, rezanjem in veliko šivi Medtem ko sem se jaz 3 ure zbujala iz splošne anastezije, je koder pestoval in ljubkoval muco Lauro... ...naslednji trije dnevi na oddelku so sicer minili še kar ok, Laura ni skoraj nič izgubila na teži, dojenje je steklo še prvi dan in se v P odrezala več kot odlično, jaz pa sem se z velikimi bolečinami prebijala iz ure v uro... ...danes je najina muca Laura (ljubkovalno jo kličemo muca Lori) stara že 7 dni in se pridno redi...patronažna jo je danes stehtala in namerila 3690g (ob odhodu iz P 3430g), popek je že skoraj zaceljen, dva dni nazaj pa je bila že 15 min na sončku . Ponoči in preko dneva krčke (grde kače, ki nagajajo muci Lori) premagujemo z BioGaja kapljicami, ponoči pridno spimo, duda pa je postala najljubša prijateljica naše male muce... ...toliko od mene...sem pa z veseljem prebrala vse vaše nasvete glede dojenja, krčev, spanja, previjanja itd. HVALA!!! Lep pozdrav od mene in Laure
|