mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: punsha Hoj hoj Punce, a mi lahko prosim poveste, koliko časa približno traja v dolgem postopku in sicer od začetka postopka pa do konca. Men se to vse skupaj tako dolgo zdi. Ali teli hormončki tko vplivajo na in ovulacijo (da se vse prestavi)al kako. 14.5. naj bi dobila naslednjo tečko in če je ovulacija 14 dni pred njo, to pomeni, da bi jo mogla imeti te dni v začetku meseca. Ampak jaz imam UZ šele 11.5. No ja, oni že vedo, jaz pa mal premalo , pa očitno imam preveč časa za razmišljat Punsha, jaz sem začela s špikanjem 28.2. in sem se špikala z o,6 enotami Suprefacta do 16.3., ko sem imela pravi UZ. Takrat sem dobila Menopur in sicer 3 ampule, s katerimi sem se špikala do 25.3., ko je bil UZ na katerem so preverjali rast foliklov. Sama stopka je padla dva dni kasneje, torej 27.3., punkcija pa 29.3.. Suprefact te v bistvu spravi v umetno meno, z menopurjem pa vplivajo na rast foliklov. Glede na to, se ti prestavi lastna ovulacija vsaj za en teden, torej to je tisti teden, ko si že dobila in si se še vedno špikala z S.factom in še ne z Menopurjem. Na ta način ustavarijo umetne pogoje v telesu, posledica tega pa je, da se ti tudi prestavi. Jaz sem imela ET na dan 3.4., v naravnem ciklu bi bil to moj dan za , tako pa nikoli nisem vedela, kdaj bo prišla. S tem dolgim postopkom te torej dajo v umetno meno, vsi pa vemo, da velikemu številu žensk uspe naravno zanositi ravno na koncu biološke dobe, velikokrat zanosijo tudi z enojajčnimi dvojčki. Zato s takim postopki pretentajo telo, ki misli, da se približuje mena, in lahko rečemo, da ni več toliko pozorno na tujke (zarodke) v telesu. Če pomislim, da imam za sabo že dva kratka postopka, ker je z mano in mojimi ovulacijami in vse v najlepšem redu, se lahko zahvalim samo mojemu vztrajanju, da me dajo končno v dolg postopek, v katerem naj je k sreči uspelo. Se mi tudi zdi, da so nekako dolgi postopki uspešnejši od kratkih, ampak to so samo moja opažanja, nimam nobenih resničnih podatkov o tem, tako da ni nujno, da to drži.