MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania ojla kaj novega? URNIK Ja moj Timon je pa tako priden, da ga morm kar mal pohvaliti...je 5 x na dan (v 24 urah), spije pa ene 170 ml mlekca....zvečer je zadnji obrok okrog 19 -20.ure in spi do 6 ih...potem poje in zaspi do 9.00....ma res je priden. Med obroki čez dan pa tudi ziher za urco in pol odspi. Je pa ratal pravi užavljivec. Če ga ne vzamem takoj ven, oz.če ne dobi takoj za jesti (točno na 3 ure čez dan), tako joka, da je groza...in ga je res težko pomiriti. Danes sva bila na sprehodu, pa je nekaj jokal, meni vroče, on zaspan...no in mu rečem bolj grdo: pa kaj se samo jokaš, kaj je s tabo in mu dam dudo....jooj, kako se je še bolj začel dreti...no in na koncu ugotovim da ga matrajo kupčki....stalno neki riga....ne vem, mogoče je res kombinacija železa in vitaminčkov delala svoje...bom zdej poskusila železo dajati na 2 dni. Kakanje ja, zdej smo kar na dva dni....prej pa vsak dan. Glede krčov zvečer....kaj pa če je to le utrujenost, oz.lakota?...moj se tudi tako dere in potem še naštimam mleko, pa popije še in potem omaga...tako da včasih res samo gledam, kam to vse da, v mali želodček....npr. ko se zbudi, po 3 urcah od zadnjega obroka in je ura 19.00, mu naštimam 160 mleka. Polovico mu dam da popije, kupček, kopanje in nato ostalo. Ja vam povem da mu ni dovolj, ko kar sitnari še ene pol urce..no in ko mu še ene 40 dam, popije vse in zaspi. Ne vem, samo predlog, da je mogoče lakota, sicer pa , saj že veste kaj so krči...ajjjjaaaaa...nekaj sem vam pozabila poslati tule, ko mi je ena kolegica dala, kaj pomeni otroški jok...baje da drži 100%....na Oprah je bilo in tudi v literaturi to najdeš... čakaj, grem po telefon... mah pri nas je zdaj neko obdobje, da so krči skoraj po vsakem hranjenju. se mi pa zdi da ji pomaga sab simplex. zvečer pa se mi zdi da je res neka utrujenost al kaj, ker se mi zdi da je cela živčna. pa mislim, da ni to lakota, ker še dojim pa ko mala začne živčkat, si še vedno lahko stisnem precej mleka ven. pa tudi če jo pristavim na drugo stran, ki je še polna, nič ne pomaga. celo če jo nosim, ne pomaga. sem pa ugotovila, da pomaga, če jo nesem v spalnico pa si jo dam na postlo in ugasnem vse luči pa jo božam in ji čisto potiho govorim. pol se ponavadi skoraj vedno umiri... sma pa imele danes dopoldne take krče, da česa takega še nisem videla. drla se je pol ure nonstop. brez predaha. še dihala je komaj komaj vmes tak se je drla. sem že mislila, da jo moram pelat k zdravniku al kaj. ful sem se vstrašila. pol se je pa pokakala pa zaspala.sem se pa pol spomnila, da je mene ponoči želodec nekaj bolel in da sem mogoče, kaj talega pojedla. čeprav ne vem kaj bi lahko blo... no, v glavnem zdaj je jedla že 2x od takrat pa ni blo hujšega - malo je pobrcala pa pojamrala pa zaspala naprej.... ampak tisto zjutraj je pa bilo res grozno še zdaj se tresem, ko se spomnim na ta incident