Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 10.5.2009 23:11:25
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Oj, Danes je bil pa res že pravi poletni dan. Mi smo uživali na sončku, me je pa že kar malo strah, kako se bo naš pikec kuhal v poletju. Mamice koliko kaj spijo vaši srčki čez dan? Nam že dva dni ni uspelo spati čez dan več kot pol urce, razen seveda v vozičku 2 uri. Potem pa omagamo ob 8 in spimo do 6.30 z dvema pavzami za hranjenje. A je to dovolj? Kot da bi o naši Niki govorila. S tem, da še dveh uric v vozičku ni spravla skupi. Če je nemiren med dojenjem je pa mogoče res zato, ker je že utrujen in bi moral še fajn povlečt za tisto bolj gosto mleko. Moja se tako obnaša, kadar se ji ne da.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 10.5.2009 23:13:08
|
|
|
|
yania
|
Ojla Steffi....joj, ne bi vedela, zakaj je tvoj nemiren, ker ne dojim več. Spomnim pa se tega pri moji prvi oz.tudi pri Timonu, ker ni takoj priteklo, oz.je bilo premalo mleka....takoj histerija, pa jok....ali dodajaš kaj po steklenički? Če dodajaš, je možno da se jezi, ker ne teče tako kot tam....upam da se stvar umiri... Najaa imaš ZS....
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 6:01:13
|
|
|
|
mama_milchy
|
Dobro jutro, ja sem zgodnja; evo za lažji začetek dneva ena ; Kako ste? Mamice in dojenčki, ste pridni? Itak, da ste... No, jaz sem prejle Leo podojila in ker sem zaspala že ob 21-ih z Leo sem zdaj že pokonci ma imam delo; včeraj namreč sem iz omar privlekla kratke bodije (še od Žigca) in vse oprala pa še kratke majce in hlače za Žigija tako da me čaka ena mala gora za likat, nekaj bom zdaj do 7-me likala, nekaj pa pol kasneje. Ob 7-ih pa moram Žigija zbudit za v vrtec in ga uštimat, pa pol Leo in gremo že ven, bomo šle kr peš do vrtca - en sprehod.... Lep dan
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 9:46:37
|
|
|
|
pondelak
|
pozdravljene! mi smo bli včeraj cel dan zunaj,pa danes bomo verjetno tudi
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 10:05:04
|
|
|
|
poka1
|
Dan! Pa še ena marčevka..na Fb sem se vam že predstavla pa še tuki bom kej napisala že, ki imam čas. 23.3.2009 se je nam pridružila Ula.Doma pa imamo še Ažbeta, ki je med njima 15 mesecev razlike..pri nas je pestro...se vsaj ne dolgočasimo. Berem vas redno in sem videla, da je potekala debata tud o krčih. Mi jih imamo in to zelo močne..pa nam ne pomaga nič. Je rekla P, da bo treba počakat, Da 3 meseci minejo.Pa bomo čakali. In ko da ni dovolj je od vsega napenjaja in jokanja dobila popkovno kilo. Kapica... mi je v vozičku nimamo ikoli..ker je v košari in je zaveterje pa še toplo je..sej razmišljam da bi jo dala v športni del da bo bolj zračno.Ma bomo vidli..sej čez 2 dni zna bit spet smotano vreme. To bo vse za enkrat...ko bo čas se oglasim še kej. Lep dan vam želim!!!!!
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 10:43:26
|
|
|
|
pondelak
|
dobrodošla poka1 na isti datum sma rodile...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 11:14:01
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Najaa in Cita,,,vidve imata cepljenje, ko bosta mali že skoraj 4 mesece stari...jaz imam točno na 3 mesece....ne vem zakaj mi ni malo kasneje dala datuma....bi kar poklicala... mi mamo prvo cepljenje ko še niti 2 mesca ne bo star (2 dni pred 2.mescem), ker tu je cepljenje pri 2, 4 in 6 mesecih... bolelo ga bo v vsakem primeru pa nimamo kaj
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 12:13:03
|
|
|
|
mama_milchy
|
poka1 zdaj veselo čvekanje, madonca, sej nam bojo moži kr odpoved dali čvek tu pa čvek na FB, pa kavice; sej bomo tudi njih pocartale pa bo OK
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 12:15:32
|
|
|
|
mama_milchy
|
tiste, ki ste vaše zvončke, trobentice vpisale v vrtec, a ste že dobile kakšne odgovore? jaz sem prav nestrpna; sej v skrajni sili, bi jo moj oče čuval, če ga upokojijo al pa privat; samo jaz bi raje vidla da gre v vrtec rotavirus: a ste vaše malčke ceple proti tem virusu?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 12:18:07
|
|
|
|
mama_milchy
|
Najaa, malo dela za seznam No, tako pa zgledam zjutraj ko se zbudim; prva stvar je glavnik in popravit frizurico
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:35:08
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica naša ma tudi skoz nekaj v nosu. pa mi je patronažna rekla, da je to lahko od polivanja. ker ko ji dvigne gor, gre lahko tudi kaj v nos. in ji res včasih vdari ven čez usta in čez nos... pol pa ji še kje kaj ostane. jaz zaenkrat vlivam samo fiziološko noter pa dokler lepo je in ima nos prehoden se niti ne sekiram.... a lahko katera definira, koliko fiziološke naenkrat zlijete v nosek? Jaz mu dam dve kapljici in ko vdihne, se mu že to zaleti in potem kašlja in joka...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:35:20
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: NoBady zdele me pa neki resno zanima... z mamico smo se spičile, ker sem dala Taju belo bombažno kapco na glavo ko sma šla na sprehod... je rekla kaj mu devam kapco gor da je dost topl, da če mu bom zdej dajala kapo na glavo da jo bo mogel skos nosit... delno se strinjam, ne bi ga rada preveč v vato zavijala, ker vem da so taki otroci potem sam še bolj občutljivi, sam zuni piha, pa še prehlajen je in ma mal zamašen nosek še... tko da res ne vem čist sm u dilemi, al delam prav al je mogoč res bolš da je brez kapce? kko pa mate ve oblečene otroke zuni? jaz mu vedno dam kapico, ker pri nas vedno piha... in že zdaj smrka.
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:35:26
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Felix, a ti izvajaš te vaje pilatesa? In? jaz ko se vrnem domov, se spravim na orbitrek, še prej pa moram z njega dol ves prah pobrisat you wish se mi zdi, da mam pretežke joške, da bi poskakovala pred TVjem po mojem čez ene 4 mesece... aja, pa super, da se kmalu selite domov
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:35:32
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: pondelak zakaj sem lahko pri nekaterih temah anonimna pri nekaterih pa ne?? sem tudi jaz to enkrat ugotavljala, samo nisem prišla do rešitve...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:35:39
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ko smo že ravno pri zokenčkih in nogavičkah... jaz dajem Niki nogavičke zato, ker ima mrzle nogice. Kaj pa rokice? Imajo vaši večkrat mrzle ali tople? Vem, da ni nujno, da jih zebe, pa vseeno vprašam. Nika ima pogosto mrzle rokice. tudi Jure ima pogosto hladne rokice, pa sploh ni premalo oblečen. Je pa res, da ko spi in ga pokrijem z dekico, ne prenese, da bi bil pokrit čez rokice. Vedno jih ven moli
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:36:36
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy tiste, ki ste vaše zvončke, trobentice vpisale v vrtec, a ste že dobile kakšne odgovore? jaz sem prav nestrpna; sej v skrajni sili, bi jo moj oče čuval, če ga upokojijo al pa privat; samo jaz bi raje vidla da gre v vrtec rotavirus: a ste vaše malčke ceple proti tem virusu? ne (še)... a je to plačljivo? in kdaj se to cepi? ma ne vem, če bi ga filala z vsemi možnimi cepivi...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:41:37
|
|
|
|
felix7
|
evo, sem malo pokomentirala pri nas se imamo kar luštno, čeprav sva z Juretom praktično sama... Mož je končno dobil zagon, da opravi še zadnji izpit in diplomira. Tako da pride iz službe okoli 5h, nekaj poje in se uči do večera, ko gremo spat. Zdržat moramo do 2.6., ko ima izpit, potem bo pa spet bolje. Ampak mi sploh ni problem potrpet še slab mesec, samo da bi že naredil ta izpit. aja, ko se pogovarjate o prvi pomoči, a tole ste videle: http://www.ringaraja.net/forum/O%C5%BEivljanje_dojen%C4%8Dkov/m_3272079/tm.htm
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:50:28
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ko smo že ravno pri zokenčkih in nogavičkah... jaz dajem Niki nogavičke zato, ker ima mrzle nogice. Kaj pa rokice? Imajo vaši večkrat mrzle ali tople? Vem, da ni nujno, da jih zebe, pa vseeno vprašam. Nika ima pogosto mrzle rokice. Nam je v MŠ rekla, da nogice morajo biti tople, rokice pa je prav, če so hladne, da če postanejo tople, je tudi nek pokazatelj, da jim je toplo...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 14:56:46
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: *MaJaLe* IZVIRNO SPOROČILO: Piruri ...morem malo potožit...včeraj smo preživeli tako grozen večer, da mi je še zdaj slabo ob misli...naš Neo je zvečer bruhnil vse kar je pojedel ven in v isti sapi vse potegnil nazaj notri in ker je bila vmes slina in katar, mu je zaprla dovod zraka...tako, da nam je čisto pomodrel in dobil peno v usta ...grozen prizor...še dobro, da sem jaz dokaj trezna ob takih situacijah in sem ga takoj na glavo obrnila in pol mu nos nafilala s fiziološko ter mu s pumpico hitro sčistila nos...no po kakšni minuti je pričel jokat in še po par splahovanjih nosu končno normalno zadihal...Na koncu sem se tako tresla in šele potem me je prav pretreslo... ... Noč smo nato preživeli prav mirno...je spal kot mali angelček...spali smo od 23h do 10h...vmes se je zbudil samo 2x... HVALA ZA VSE ŽELJE OB MIINEM RD...sem jo polubčkala in "poslinila" v imenu vseh ... ... o madona.. js sploh ne vem, če bi znala odreagirat pa še uprašanje... ko rečete ''sem ga obrnila na glavo''.. kako se to dejansko nardi?? primeš za noge in obrneš dol al kako?? al za bok? in če si sam?? kako lahko nardiš vse kar je treba(držiš narobe in pumpaš nos recimo)? je kakšna metoda, ki lahko pomaga??? Ma, ko pride do takšne situacije odreagiraš nagonsko...sej pravim, moj je zmrznil in kar okamenel...mene je tudi vedno skrbelo, kako bi reagirala v kakšni takšni situaciji..pa sem že lani z Mio imela "test" preizkušnjo, ker je doživela vročinski krč in sem jo obračala na glavo... Če si sam, je najbolje, da globoko vdihneš in ne razmišljaš preveč kaj, ampak se kar lotiš, ker se ti zazdi prav...Nos mu pa pumpaš kar v ležečem...najbolje na boku...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:01:32
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica naša ma tudi skoz nekaj v nosu. pa mi je patronažna rekla, da je to lahko od polivanja. ker ko ji dvigne gor, gre lahko tudi kaj v nos. in ji res včasih vdari ven čez usta in čez nos... pol pa ji še kje kaj ostane. jaz zaenkrat vlivam samo fiziološko noter pa dokler lepo je in ima nos prehoden se niti ne sekiram.... a lahko katera definira, koliko fiziološke naenkrat zlijete v nosek? Jaz mu dam dve kapljici in ko vdihne, se mu že to zaleti in potem kašlja in joka... Jaz mu dam kar precej, da fajn potegne tisti katar dol...kakšenkrat pride pri nas nazaj skozi nos ven, ponavadi pa ni problemov kar se tiče mojega prčkanja po nosu...vem, da sem pri Mii zgubljala živce, ker se je drla samo da sem omenila NOS...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:06:09
|
|
|
|
yania
|
Fiziološke mu jaz naenkrat dam kake pol stekleničke tamale, tiste ampule od Niveje, 5ml je noter, se pravi nekje 3ml za obe nosnici....nič ne protestira,malo samo pobrca ker ne mara hladnih zadev, fiziološka pa ni glih topla ....jaz to naredim 1x ali večkrat na dan, oz.ko vidim, da nekaj čudno skozi nosek diha... Naš je postal taki smejalček, prav luštno ga je opazovat, in najbolj srečen je ko vidi MAMIIIIII.......
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:07:50
|
|
|
|
yania
|
Nič, lepo bodite, grem zdaj dol, pomagat pri kuhi...je moj oči danes kuhar, jaz mu samo pri kromširčku pomagam, on pa orade dela, na svoj način, žar pa to.... se slišimo kasneje... rota virus- ma jaz ga ne bom dala, se mi smili preveč, kaj pa vem,,,ma ne poznam nikogar ki bi ga dobil, oz.da bi me to nekaj zelo strašilo, tako da zaenkrat ne bomo dali....pa še ni za večno...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:08:46
|
|
|
|
yania
|
ups, pardon, saj vemo da sem mislila KROMPIRČEK
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:11:42
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Kako ste?Uživate v toplem vremenu Bom malo pokomentirala mrzle rokice naša jih ima tudi, vendar pa ker je pokazatelj če jo zebe na tilniku, ki je vedno vroč, dlani pa ima dostikrat prešvicane, po moje ni nič narobe.In kot je ena rekla, je bolje če ima mrzle. dajanje prve pomoči ma jaz sem že tudi jo pri tjaši izvajala, pa ni panike, sam jaz imam tudi tak poklic,da jo moram obvladat, čeprav pri svojem otroku je to ćist tretja zgodba. oblačenje večna dilema, mislim, da je naša tamala bolj po meni, ker ji je konkretno vroče, dostikrat je prepotena, pa sploh ne pretiravam v oblačenju, je manj oblečena, kot berem na forumu, da so eni. spanje ponoči tu imamk pa res srečo No to je to
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 11.5.2009 15:12:25
|
|
|
|
Piruri
|
Aja, še kar se tiče oblačenja pa nam je ena "izkušena" pediatrinja rekla, da so kar je 25° ali več lahko samo v pamperski... ...ma mislim, da je en rokavček in tanke hlačke za malo štručko glih prav, ker se ne migajo dosti... Me zanima, če ima katera od vas voziček od baby welt - PONG? in kako se obnese? Naš pomladko se čez dan doji na 1 uro in pol - 2 uri...spi bolj po rokah in seveda ko pride tatko domov, tako da izniči vse moje "pritoževanje"...ponoči prešalta na dve uri in ga imam tudi pri sebi, tako, da sploh ne vem kdaj spusti zizo, ker zaspim jaz pred njim...pol ga pa samo preložim na drugo stran...spimo pa (v intervalih) od 21h do 10h... Na sprehodih ponavadi godrnja...še najbolj pa ko pridemo v trgovino (moški) ... Naša Mia je pa tako pridna sestrica...kljub temu, da smo do 16 h sami, nam gre kar fajn, ker je tako samostojna...se sama vse porihta-obleče, umije in igra...tako, da še vedno razmišljam, če bi jo dala septembra v vrtec, ker nam gre z zdravjem tako dobro...od decembra do zdaj je bila samo enx prehlajena...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?