Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:00:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 saj veste...dober učitelj je tist, ki učenca nauči, da ve več od njega ja, ampak za 5 zna pa samo bog.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:01:01
|
|
|
|
RMRM
|
Didlina, sem samo prvi post na tej temi prebrala, pa te moram razočarat, da se zlo podobne stvari že na osnovni šoli dogajajo, če izuzamem špricanje in zadrževanje v lokalih. Drugač je pa ogromno tega, da se otroc sprehajajo med poukom, zapuščajo razred... Pri Marku je sploh tipična galama v razredu... Kaj pa vem, tud sama devetletka je velik pripomogla k temu. Prve tri leta nobenega preverjanja domačih nalog, nobene pohvale za narejeno nalogo (štampiljkice v prvem razredu...), če so bili učenci neposlušni, niso imeli ure igranja (prvi razred), ma ogromno je tega.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:01:18
|
|
|
|
Tina 28
|
lahko noč vsem, ki ste se poslovile...men je ribanje počakalo...k sreči samo kuhna, ampak zaj se mi pa ne da
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:02:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM ne, o čem pa govori Verjetno si šla že spat ampak vseeno: kaj vse lahko v današnjih časih počnejo dijaki na šolah. BREz kaznovanja, ni negativnih ocen ne moreš veš ponavljati letnika ?????????? nič jasno
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:02:45
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 lahko noč vsem, ki ste se poslovile...men je ribanje počakalo...k sreči samo kuhna, ampak zaj se mi pa ne da Tina, a zdej boš ribala .
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:03:26
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM ne, o čem pa govori Verjetno si šla že spat ampak vseeno: kaj vse lahko v današnjih časih počnejo dijaki na šolah. BREz kaznovanja, ni negativnih ocen ne moreš veš ponavljati letnika ?????????? nič jasno še kar tukaj bluzim
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:04:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Didlina, sem samo prvi post na tej temi prebrala, pa te moram razočarat, da se zlo podobne stvari že na osnovni šoli dogajajo, če izuzamem špricanje in zadrževanje v lokalih. Drugač je pa ogromno tega, da se otroc sprehajajo med poukom, zapuščajo razred... Pri Marku je sploh tipična galama v razredu... Kaj pa vem, tud sama devetletka je velik pripomogla k temu. Prve tri leta nobenega preverjanja domačih nalog, nobene pohvale za narejeno nalogo (štampiljkice v prvem razredu...), če so bili učenci neposlušni, niso imeli ure igranja (prvi razred), ma ogromno je tega. Ja, glih to sem razmišljala, kak smo mi švicali prve 3 razrede, zdej pa nič ocen
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:05:23
|
|
|
|
Tina 28
|
RMRM...se trudmo v prvi triadi, da bi učencem dali nekaj za njihov trud..ampak res več kot štempilk nimaš za dat. Mogoče pohvala pred razredom. Drgač pa sem jaz redno preverjala vse DN in sem tud v zvezek napisala, če je ni. Če je trikrat ni naredu pa sem obvestila starše. Res bi mogle bit vsaj v tretjem ocene...saj je že veliko treba znat, pa za učence ni nič oprejemljivega kje so.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:05:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 lahko noč vsem, ki ste se poslovile...men je ribanje počakalo...k sreči samo kuhna, ampak zaj se mi pa ne da Tina, a zdej boš ribala . Ne, bo naribana. Bojeviti jo čaka.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:05:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM ne, o čem pa govori Verjetno si šla že spat ampak vseeno: kaj vse lahko v današnjih časih počnejo dijaki na šolah. BREz kaznovanja, ni negativnih ocen ne moreš veš ponavljati letnika ?????????? nič jasno še kar tukaj bluzim Sem ugotovila ja.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:07:38
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Didlina, sem samo prvi post na tej temi prebrala, pa te moram razočarat, da se zlo podobne stvari že na osnovni šoli dogajajo, če izuzamem špricanje in zadrževanje v lokalih. Drugač je pa ogromno tega, da se otroc sprehajajo med poukom, zapuščajo razred... Pri Marku je sploh tipična galama v razredu... Kaj pa vem, tud sama devetletka je velik pripomogla k temu. Prve tri leta nobenega preverjanja domačih nalog, nobene pohvale za narejeno nalogo (štampiljkice v prvem razredu...), če so bili učenci neposlušni, niso imeli ure igranja (prvi razred), ma ogromno je tega. Ja, glih to sem razmišljala, kak smo mi švicali prve 3 razrede, zdej pa nič ocen Problem se mi zdi predvsem v tem, ker na tak način otroku težko privzgojiš delovne navade, prva triada pa je vsekakor temelj vsega. Tina, se motim? Vsaj pri nas je blo tko, da jaz sem doma težila z nalogami, lepo urejenimi zvezki, pol pa učiteljica niti pogledala ni, kaj šele pohvalila in otroku je padla vsa motivacija. Kolikokrat mi je rekel, zakaj bi pa delal, če ne pogleda.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:08:43
|
|
|
|
Tina 28
|
ne...saj pravim, da se mi ne da..prej sem pa čakala,da moj umazanc zaključ in mi ne bo pol na vrišno tal umazal, ko bo skoz kuhno not pršel . Drgač, pa je to vse ministrstvo zakuhalo...kot, da ne vejo, da bodo otroci vse pravice izkoristili, če jih le majo. Ta male še lahko nazaj držiš...pol je pa vedno slabše. Vem, ko na konferencah jamrajo, ko jim ga nekateri sračkajo...pa to z nalogami...aj itak da ne bo nič znal, če jih ne bo delal...pa kao niso obvezne.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:10:11
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 RMRM...se trudmo v prvi triadi, da bi učencem dali nekaj za njihov trud..ampak res več kot štempilk nimaš za dat. Mogoče pohvala pred razredom. Drgač pa sem jaz redno preverjala vse DN in sem tud v zvezek napisala, če je ni. Če je trikrat ni naredu pa sem obvestila starše. Res bi mogle bit vsaj v tretjem ocene...saj je že veliko treba znat, pa za učence ni nič oprejemljivega kje so. točno to sem imela v mislih. Tista mala štampiljka vzame ful malo časa, otroka pa ponese v deveta nebesa. Še danes se spomnim štampiljkic v prvem razredu in mali šoli. Samo "naša" prva učiteljica se je držala pravilnika kot pijanec plota, ker kao NE SMEJO dajat štampiljk. Najbolj me pa jezi, ko se pol ravnateljica na svetu šole sprašuje, zakaj otroc ne delajo nalog
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:12:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, v dopoldanskem času pa na info kanalu vrtijo pravice dijakov, na dolžnosti se itak pozabi. Valda pol take orgije po šolah v razredih, če vse vedo kaj imajo pravico. pa net je itak tud že vsakmu loleku dosegljiv. Se pa itak strinjam z vama.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:13:00
|
|
|
|
RMRM
|
Vidim ogromno razliko med obema programoma, ker tavelka je v bistvu hodila v osemletko, pa je pol preskočila v sedmi razred, samo program je še vedno bolj usmerjen na stari način.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:14:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Vidim ogromno razliko med obema programoma, ker tavelka je v bistvu hodila v osemletko, pa je pol preskočila v sedmi razred, samo program je še vedno bolj usmerjen na stari način. Ja, mislim, da je isti program,sam preskočit morajo, da številka paše tako kot ministrstvo želijo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:16:20
|
|
|
|
RMRM
|
V vsakem primeru jim je skoz treba perutke strižt, ker v puberteti res pobezlajo če jim dovoliš, pa je lahko še bolj priden. Npr. Mark je šel danes na en roj. dan. Začel se je ob 15.00, pol pa mojga pokliče okrog 18.30, da gredo oni ob 20.00 v kino. Ko bo konec pa pokliče, da ga prideva iskat . Mi je skor varovalke ven pometal, pa da ne bosta mislile, od 9 otrok samo naš ni šel.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:18:11
|
|
|
|
Tina 28
|
odvisno od učitelja bi rekla...kar mam jaz izkušenj, se pri nas vedno vse pregleda. Jaz sploh zvezke za slovenščino skoz s sabo trogam in pol kakšne pripise delam Lepo si naredila...ali....tokrat si me pa lepo presenetil...ali....naloga je opravljena, ampak drugič se pa malo bolj potrudi... zadnji tretji razred sem mela pa legendo štampiljk....recimo račka za super, kravica za dobro, pujsa za še zadovoljivo...lumpija pa za ponoitev naloge. In pol so tud starši vedli kako in kaj. Sem mela pa tud eno štampiljko za vedenje. Če ga je biksal, je po treh opozorilih dobil v beležko ta znak in je moral prinesti v šolo podpisanega, da je sam staršu razložil kaj je blo. Pa tablo kjer je bil vsak učenec zapisan na svojem metulju iz hama perlic. Tega sem prilepla na magnet in tko so bli vsi metulji na sončnem travniku, ko je bil prevečkrat opozorjen je šel na raočarano polje, če pa še kar ni blo dovolj, pa je šel na žalostno. In to je blo pa otrokom ful pomembno in je palilo! Ostale zvezke bolj štempljam, ker pregledamo skupno...račune in to...alpa si menjajo zvezke. Pri prvčkih so ble pa naloge tedenske in smo prvo ur v ponedeljek samo nalogam namenil. Pa res je v bistvu ravno prvi razred tisti, ki mora otroke prizemljit. Navadit na delo v šoli...skrbi za potrebščine...samostojnosti pri delu ali oblačenju ali obuvanju,,...da se je na mestu in pospravi za sabo...ma ne bi zdaj o tem....
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:18:44
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Vidim ogromno razliko med obema programoma, ker tavelka je v bistvu hodila v osemletko, pa je pol preskočila v sedmi razred, samo program je še vedno bolj usmerjen na stari način. Ja, mislim, da je isti program,sam preskočit morajo, da številka paše tako kot ministrstvo želijo. Joj, men se sploh ne zdi da je samo številka zamenjana. Pri Sari imajo še vedno klasičen način, kot smo ga imeli mi. Pisanje snovi v zvezek....., pri Marku so zvezki skoraj prazni, pa ne zato ker on ne bi pisal, pač tak sistem dela imajo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:18:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM V vsakem primeru jim je skoz treba perutke strižt, ker v puberteti res pobezlajo če jim dovoliš, pa je lahko še bolj priden. Npr. Mark je šel danes na en roj. dan. Začel se je ob 15.00, pol pa mojga pokliče okrog 18.30, da gredo oni ob 20.00 v kino. Ko bo konec pa pokliče, da ga prideva iskat . Mi je skor varovalke ven pometal, pa da ne bosta mislile, od 9 otrok samo naš ni šel. Ej, prav si naredila. jaz bi isto, sto posto. pa naj kuha mulo, sej pol ugotovijo zakaj so jo kuhaliin kdo ima pri vsem tem prav. Pa še sobota zvečer.kaj hujšega.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:21:20
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 odvisno od učitelja bi rekla...kar mam jaz izkušenj, se pri nas vedno vse pregleda. Jaz sploh zvezke za slovenščino skoz s sabo trogam in pol kakšne pripise delam Lepo si naredila...ali....tokrat si me pa lepo presenetil...ali....naloga je opravljena, ampak drugič se pa malo bolj potrudi... zadnji tretji razred sem mela pa legendo štampiljk....recimo račka za super, kravica za dobro, pujsa za še zadovoljivo...lumpija pa za ponoitev naloge. In pol so tud starši vedli kako in kaj. Sem mela pa tud eno štampiljko za vedenje. Če ga je biksal, je po treh opozorilih dobil v beležko ta znak in je moral prinesti v šolo podpisanega, da je sam staršu razložil kaj je blo. Pa tablo kjer je bil vsak učenec zapisan na svojem metulju iz hama perlic. Tega sem prilepla na magnet in tko so bli vsi metulji na sončnem travniku, ko je bil prevečkrat opozorjen je šel na raočarano polje, če pa še kar ni blo dovolj, pa je šel na žalostno. In to je blo pa otrokom ful pomembno in je palilo! Ostale zvezke bolj štempljam, ker pregledamo skupno...račune in to...alpa si menjajo zvezke. Pri prvčkih so ble pa naloge tedenske in smo prvo ur v ponedeljek samo nalogam namenil. Pa res je v bistvu ravno prvi razred tisti, ki mora otroke prizemljit. Navadit na delo v šoli...skrbi za potrebščine...samostojnosti pri delu ali oblačenju ali obuvanju,,...da se je na mestu in pospravi za sabo...ma ne bi zdaj o tem.... kako sem si želela tako učiteljico. Tina. Mi "naše" nikakor nismo mogli prepričat v "kršenje zakona" z dajanjem štampiljk . Tina, BRAVO, BRAVO. Sem vesela za druge otročke, res.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:21:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Vidim ogromno razliko med obema programoma, ker tavelka je v bistvu hodila v osemletko, pa je pol preskočila v sedmi razred, samo program je še vedno bolj usmerjen na stari način. Ja, mislim, da je isti program,sam preskočit morajo, da številka paše tako kot ministrstvo želijo. Joj, men se sploh ne zdi da je samo številka zamenjana. Pri Sari imajo še vedno klasičen način, kot smo ga imeli mi. Pisanje snovi v zvezek....., pri Marku so zvezki skoraj prazni, pa ne zato ker on ne bi pisal, pač tak sistem dela imajo. Pa sej tud jest to mislim Tina, ti imaš pa lep pristop kolikor berem. Tko, razumljivo, ne preveč vsiljeno, otroci imajo jasno pred sabo kaj je prav in kaj ne.Mi je ful všeč.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:22:55
|
|
|
|
Tina 28
|
na splošno se res trudimo v prvi triadi, da bi na miljon načinov dali otroku vedeti, kaj je prav in kaj ni..kdaj se je potrudil in kdaj se ni,...ker to ful rabijo. Recimo tak ki je mel ob koncu dneva metulja na žžalostnem polju je bil tudi žalosten...in je reku, da se bo jutri bolj potrudil. In pol se je bolj truil bit priden in je prišel povedat po dveh dneh, da ima že dva dni gor metuljčka. Pa čeprav si včasih mal mimo pogledal, ker si vedel, da rabi malo pozitivne motivacije, da mu samozavest gor spleza. Ker eni ga res biksajo in je to sam začarankrog, če ga sam dol pol tlačiš.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:23:07
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa IZVIRNO SPOROČILO: RMRM V vsakem primeru jim je skoz treba perutke strižt, ker v puberteti res pobezlajo če jim dovoliš, pa je lahko še bolj priden. Npr. Mark je šel danes na en roj. dan. Začel se je ob 15.00, pol pa mojga pokliče okrog 18.30, da gredo oni ob 20.00 v kino. Ko bo konec pa pokliče, da ga prideva iskat . Mi je skor varovalke ven pometal, pa da ne bosta mislile, od 9 otrok samo naš ni šel. Ej, prav si naredila. jaz bi isto, sto posto. pa naj kuha mulo, sej pol ugotovijo zakaj so jo kuhaliin kdo ima pri vsem tem prav. Pa še sobota zvečer.kaj hujšega. Sej naš nič ne kuha mule, ker ve da je to meni nesprejemljivo. Se je čist sprijaznil. Mislim, kaj pa ma mulc pri 12 za počet ob osmih v kinu
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VII.del 10.5.2009 0:24:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Babure, jaz grem v pančevo. Sem bla prepričana, da je ura mal pred polnočjo, pa vidim,da je že jutro. Lahko noč, enim pa dobro jutro.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?