|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klomifenke 2009 :)
31.8.2009 14:48:05   
1buba
Jaz laparoskopije še nisem imela, me čaka če do konca leta ne zanosim. Imam pa redne menstruacije brez vmesnih krvavitev. Edino kar so mi ugotovili na UZ, je rahlo sedlasta maternica (vbočena). Pa baje to ni ovira za zanositev- čeprav sem na internetu nekje prebrala, da 10% žensk s tako obliko maternice težje zanosi. Pa tisto statostno mejo sem že rahlo presegla (35) user posted image . Bomo videli. Sem se pa na tem forumu že ogromno naučila. Moja G je sicer kar zavzeta, pojasni pa bolj malo.
Pa navijam za vse tukaj!!! Kaj vse moramo ženske potrpeti na poti do dojenčka. Sem se počutila že kot avto, toliko so vrtali po meni... user posted image

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 701
31.8.2009 14:53:20   
Rakica_80
1buba, ja verjamem, kako je, če non stop vrtajo po tebiuser posted image user posted image user posted image
Če je na HSG vse OK, boš hitro zanosila, boš videlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni so na HSG ugotovili 100% zamašene jajcevode- naravna zanositev meni ne pride v poštevuser posted image  Bila sem pa že na eni umetni- žal ni uspelo, no sedaj pa grem po zamrznjenčka septembra mesecauser posted image upam, da tokrat ratauser posted image user posted image user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 702
1.9.2009 16:58:27   
barvar
Hej hoj! Dopustniki so spet doma. Na morje smo šli trije (moj user posted image ,user posted image in jaz), domov pa je prišel en član več. Tako, da je zdaj sigurno, da sem res user posted image . Za nazaj vas še preberem, da vidim če je bilo v teh dveh tednih kaj novega.
Uživajte še zadnje sončne dni!

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

Neposredna povezava do sporočila: 703
1.9.2009 22:53:00   
Rakica_80
Barvar, čestitke še tukajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 704
2.9.2009 10:11:45   
S*
user posted image    user posted image user posted image  Barvar čestitke  user posted image   user posted image   user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 705
2.9.2009 11:15:49   
knorbalbo
barvar čestitke!!!!

Imam eno vprašanje: ta cikel sem prvič jemala k od 5.do 9. dne po 1 tabletko na dan. Sem šla na kontrolni UZ 12.dan in mi je G rekla da nisem reagirala in mi odkrila eno cisto. sm šla včerej na ginekološko kliniko na še en UZ in so mi rekli da je vse ok da sem imela O in da je tisto le rumeno telesce. Sedaj me zanima kako naj jemljem K še naprej .....ali naj povišam dozo in ostanem pri 5-9 dan?
Imam napotnico za laparoskopijo in upam da bom do takrat že zanosila.
Prva G mi je postavil adiagnozo PCO obeh jajčnikov , včeraj pa da je levi čist bp, sem malo zmedena in se sprašujem če je to zaradi klomifena? No če ima katera podobne izkušnje se priporočam za kakšen nasvet!
user posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 706
2.9.2009 13:36:10   
isabeaux
Barvar čestitke....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  superca kolk sem vesela zate...user posted image

Knorbalbo...jaz mislim da če je vse ok in če si imela o...glede na rumeno telesce si jo imela, potem če sta bila pridna se je pa morda kaj prijelo....počakaj 14 dni pa naredi testek...pa bošđ videla...če pa ni nič..pa seveda jemlji enako naprej...kot so ti predpisali....

No jaz sem imela test o včeri + je pa ena zadevica, ki me zanima...ko ste tuki že tako stare mačke s klomifenom...

A je tudi katero drugo ob o ne samo pikalo ampak imam tak napihnjen boleč občutek v celem podtrebušju, boli...sedaj pa ne vem...a je to ok o...al ne? Ker moje o so bile samo pikanje v enem od jajčnikov pa potem ok...sedaj pa me že 2 . gi dan boli celo podtrebušje....user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 707
2.9.2009 14:00:53   
knorbalbo
lahko da so bolečine bolj pogoste pri klomifenu...mislim da ni vzroka za skrb.....ali te G spremlja z UZ?

ŽAl ta mesec nisva bila pridna zato mislim da ni možnosti za +....je pa res da tudi O nisem čutila in da je tisto rumeno telo pri eni drugi G bila dermoidna cista. No če sem imela O bom to v roku 14 dni vedela ker bom dobila tečko.....no če je ne bo pa nisem reagirala na K in je rumeno telo lahko  res kakšen teratomuser posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 708
2.9.2009 14:42:23   
isabeaux
ne ne spremlja me...ker je rekla naj jem 1/2 tbl od 3-7 dne cikla....je pa moj drugi mesec....rekla je da ga mi da zato, ker imam pogoste ss - e in ker imam verjetno slaba jajčka...kar pomeni, da baje kl. pomaga ne samo pri stimulaciji ampak tudi pri kvaliteti...da je tud rumeno telo potem ok...

tko da user posted image  dobila sem eno škatlico...za 4 cikle...mam pa sicer redne m na 26-28 dni...in vedno čutim o...ker me pika v enem od jajčnikov...

tole sedaj pa mi so mal čudne bolečine...user posted image  ampak ok...če je za kl. to ok....potem bo že....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 709
3.9.2009 8:43:02   
zaljubljena23
Barvar iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image , a bo G veseluser posted image

Knorbalbo, če si na klomifen reagirala, se pravi, da si imela O, potem doze NE SMEŠ povečati...poveča se samo v primeru, da ne reagiraš na klomifen... Držim pesti, da vseeno uspe, pa čeprav nista bila najbolj pridna ;)

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 710
3.9.2009 13:26:43   
knorbalbo
zaljubljena: ja sej to je to. ker ne vem če sem reagirala na K, v vsakem primeru bom ostala na 1 tbl/dan ko dočakam tečko. Upanja da bo + pa itak nimam ker sva v O tednu samo 1 krat, joj smotana...če so mi pa rekli da ne smem preveč ker lahko cista poči, potem mi pa druga G reče da ni cista ampak rumeno telo se pravi da je bila O, zdaj pa itak ne vem kaj naj si mislim user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 711
4.9.2009 14:53:32   
barvar
Da vas malo pozdravim v tem deževnem dnevu. Sem bila v sredu na krvnem testu in je bila vrednost beta HCG 245, danes sem test ponovila in je vrednost že 645. Tako, da je kot kaže vse OK user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
In ja zaljubljena, G je bil zeeelooo vesel! UZ imam šele drug teden, takrat dobim tudi hormonsko podporo.
Tako, da se sedaj lahko končno veselim prihajajočega user posted image .
Držim pesti, da se vam čimrej premakne tja kamor si želite...

Neposredna povezava do sporočila: 712
4.9.2009 22:37:33   
zaljubljena23
Barvar super, me veseli, da hormon lepo narašča ampak nekaj me bega...12. si napisala, da je bil krvni test negativen, urinski test pa je pokazal plus, pol meseca za tem, pa se ponovno govori o prisotni nosečnosti...Ni mi jasno kako sta spacala tole skupaj user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 4.9.2009 22:40:41 >

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 713
5.9.2009 9:48:18   
barvar
Ja, moji ciklusi so totalno zmešani user posted image .Urinski test je takrat očitno lagal, ali pa je reagiral na O. Nimam pojma! Še 20.8. je bil test negativen (sem na morju mogla lulat). Tako, da je pri meni O očitno nastopila takrat ko bi mogla dobit user posted image . Torej šele na 32 dan. Prava zmeda. In tako sploh ne vem koliko sem noseča user posted image . Sicer bom pa drug teden na UZ videla!
Lep vikend vam želim...

Neposredna povezava do sporočila: 714
5.9.2009 20:03:27   
zaljubljena23
Barvar, očitno si imela res srečo...Bravo punca.

Jaz sem bila včeraj v Mb, sem dala kri za hormončke, dobila tudi datum za UZ, ki ga imam 14., tako da bomo takrat videli kako je z menoj oziroma najkasneje 6.oktobra, ko imam pregled pri G z vsemi izvidi, kdaj bova lahko začela spet migati

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 715
6.9.2009 10:47:55   
aqua77
Barvar iskrene čestitke!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

Neposredna povezava do sporočila: 716
7.9.2009 8:17:28   
1buba
Punce, sploh ne vem kaj naj si mislim. Vedno sem imela ovulacije na 11. ali 12. dan (preverjeno z o testi). Sedaj sem pa jemala klomifen za dodatno stimulacijo od 5-9.dne, testirati za o sem začela 8.dan in mi je še 9.dan pokazalo rahlo črtico, sedaj pa 2 dneva niti sence. Tudi v jajčnikih me čisto nič ne špika. Se lahko ovulacija tako zamakne user posted image ali da test zataji? Greva res sedaj na dopust in bova še pridna user posted image , upam le da ne bova prej omagala. Me pa G ne spremlja z UZ, tako da nič ne vem. Ah, zoprno tole. Se bom še testirala cel teden, pa poročam drugi teden ko pridem nazaj.

Pa še od mene: čestitke barvar!

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 717
9.9.2009 13:31:32   
isabeaux
Živjo 1 buba....upam da nisem prepozna z odgovorom...

Takole je...če si delala o test 8 dan ciklusa ...( glede na to da si jedla kl. 5 - 9 . dan ).....sta se ti pokazali črtici zaradi klomifena....

Načeloma pa dobiš o po klomifenu...4 - 10 dni po zadnji tabletki...

Kar pomeni da o testi niso zatajili...ti moraš dobiti o  od tvojega 13.( 9+4 = 13) dne cikla do 19. ( 9 + 10 = 19) dne cikla...

Tako da kar delaj o teste, ker en dan po kl. so zanesljivi...oz. komoit lahko jih začneš delat 3 dni po klomifenu - zadnji tabletki...

Pa vso srečo...

Če bo tako kot pr men...ki imam tudi redne cikluse...o zmeraj 12 ali 13. dan...potem pa s 1/2 klomifena za zrelost jajčec...potem boš o zelo čutila...je ni moč sfalit...

Sam odnosi bodo mal bolel...ampak se splača potrpet...user posted image

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 9.9.2009 13:32:43 >

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 718
11.9.2009 22:17:06   
tiana
pozdrav vsem,in čestitketistim ki jim je žeuspelo ugledatiuser posted image user posted image .
rada bi vam opisala svojo zgodbo;
že dve leti oz.tri me zdravijo ker ne dobim svojeuser posted image ,razen z tableti.lansko leto sem že jemala klomifen, vendar ni bilo učinka.tri mesece nazaj sem ga spet dobila in si dva meseca merila BT...spet ni bilo rezultata.Ta mesec bi morala nazaj v Leonišče vendar mi je prejšnji mesec vse dop----- in sem se odločila da zadnje škatlice klomifena ne bom več jedla, niti si merila temperature.zdelo se mi je da sem že vsa prepojena s temi tableti, kateri so mi v teh letih naredili samo škodo.Hotela sem pozabiti na vse moje močne želje...
Ta mesec 3.09.bi morala dobitiuser posted image  kot dva meseca prej vendar je ni.Že od včeraj zvečer pa me močno špika v desnem jajčniku.ne vem.ne vem ali naj grem delat test, namreč sem jih že toliko vrgla stran in bila vedno razočarana, ali naj še počakam...
Nekomu sem mogla to povedat, ker vem da me lahko ve najbolj razumete.Bi na mojem mestu še malo počakale?

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 719
16.9.2009 13:31:11   
Isabellabina
Zdravo punce

Najprej vsem želim ,da čimprej ugledate svoj +.

Sedaj pa mene in predvsem mojo prijateljico zanima ,ali je klomifen na recept ali se ga dobi brez.Veliko sva prebrali tule na forumih ,ampak ji jaz kot mamici petih otrok ne znam odgovoriti na njena vprašanja,ker nisem nikoli potrebovala česa takšnega.Namreč trudi se zanositi od januarja letos,ampak ji še ni uspelo.Pravi ,da ima cikluse dolge od 33-36 dni.Pri svoji G še ni bila ,ker pravi ,da bi še malo počakala,predno positnari.In vprašanje...večkrat je delala nosečnostni test in vseskozi ji kaže rahle črtice,potem pa se ji vlije.Zakaj?Ali O nastopi kljub redni menstruaciji?Pravi ,da nikoli ni čutiti nekih bolečin ,ko bi morala bit O.Zdaj pa še ,ali je katera ,ki ne rabi več klomifena in bi ji ga bila pripravljena odstopiti?Pravi da plača?Če se katera javi naj meni pošlje ZS.
Za odgovore se najlepše zahvaljuje(va)

(odgovor članu tiana)
Neposredna povezava do sporočila: 720
16.9.2009 14:24:05   
isabeaux
Pozdravljene...da še tule povem...da mislim, da pa je bil 2. krog kloifena zame le uspešen...sicer se še sploh ne upam veselit...bom raje počakala na pregled pri g. in potem verjetno, če vidim da je vse ok...padem tja od sreče user posted image  No imam slikce v albumu...

big mamma...glej zadeva je taka ...če ji zmeraj test kaže rahle črtice naj poskusi istočasno z drugim testom in če jih je več + ...potem pride najbrž do ss - a....

Za ss - e pa je lahko več vzrokov...od hormonskega neravnovesja do pregrade v maternici...ali do nezrelih jajčec kljub lastnim ovulacijam...ravno iz slednjega razloga...ker smo drugo vse izključili je meni dala g. klomifen...in to samo 1/2 tb. od 3 - 7 dne ciklusa...in očitno je delovalo...sedaj v 2. krogu...

Tako da jaz bi na prijateljičinem mestu šla do g. rekla da se trudita več kot leto in naj jo pošlje na preiskave...ali ji bo pa takoj dala klomifen...sam to redko ktir g. nardi, ker klomifen tudi ni tako nedolžen....in če ga recimo je pa ima zamašene jajcevode...je dobesedno brezvezno zastrupljanje telesa....

Ja klomifen je na recept...tko da...ne vem no če je pametno da ga kar tko jemlje...no saj če bi ga jemala recimo majhno dozo...potem bi morda šlo....

In če ji različni testi pokažejo + gre najbrž za oploditev ne pa tudi za uspešno vgnezditev, kar pomeni da so najbrž jajcevodi ok...tko laično....

In je reč nekje v maternici ali pa nedovolj zrelih celicah - jajčnih ali semenčicah....

Upam da ji hitro uspe zanosit...vso srečo..

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 721
16.9.2009 14:43:50   
Isabellabina
Isabeaux---najlepša hvala za izčrpen odgovor,bom dala tole prebrat prijateljiciTebi pa želim lepo nosečnost.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 722
16.9.2009 18:09:36   
barvar
Najprej čestitke Isabeaux user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Bova obe majčice 2010. Jaz že konkretno občutim kaj so to user posted image , pa kar naprej bi spaaalaaa user posted image . Bo že. Samo, da bo vse OK, pa bomo vse nosečniške tegobe pretrpeli.
Uživajte punce, pa dajte se malo več javljatuser posted image .

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 723
17.9.2009 9:55:42   
zaljubljena23
Big mamma, se pridružujem vsemu napisanemu, ampak opomnila bi še, da lahko gre tudi za lažne črtice....

Isabeaux user posted image user posted image user posted image user posted image iskrene čestitke...Sem zelo vesela...

Barvar, pregled je že bil?

JAz sem imela v pon v MB na kliniki temeljit UZ, na enem jajčniku se vidi PCO, na drugem folikli, dominanten velik 9mm, koza pa sem pozabila vprašati za pregrado...Izvide sicer dobim domov, ampak dvomim, da se bom znašla kaj ven, sicer pa imam 6.10 kontrolo s vsemi izvidi in bomo takrat vedeli ali lahko začnemo spet migati ali neuser posted image

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 17.9.2009 9:56:12 >

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 724
17.9.2009 13:18:41   
1buba
Hvala za odgovor, mi je sedaj bolj jasno- bi lahko kakšen test prihranila, če bi to vedela, šment- kupujem jih v lekarni in je kar strošek. Ampak sem s testi kar vztrajala in O potem imela na 16.dan ciklusa. Pred mano je še dober teden čakanja na prihod user posted image ali kaj bolj pozitivnega user posted image . V bistvu same O nisem čutila, sem pa imela topo bolečino v obeh jajčnikih en dan prej, se pravi tisti dan ko je bil test pozitiven. Mal sem bila negotova le, ker mi je tisti dan kazalo enako močni črtici (ali pa se je meni tako samo zdelo). Ampak je potem drugi dan bila močnejša od testne, tako da ni bilo več dvoma.

Pe čestitke za pozitiven rezultat! Je tudi meni vlilo upanja za naslednji mesec, če ta ne uspe user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?