crvicek -> RE: klomifenke 2009 :) (30.7.2009 11:02:24)
|
Jutro klomifenke! Aqua, prvi pregled imam naslednji teden, tako da takrat izvem, koliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nosim. Glede slabosti pa je malo boljše, saj sem ugotovila, da če jem vsaki dve uri, mi ne dela slabo. Jem pa večinoma ogljikove hidrate, ker po njih mi ni slabo. Sem pa brala, da ste razpravljale o klomifenu in ss. SS se lahko zgodi tako kot tistim ki so zanosile s klomifenom, kot tistim ki so zanosile brez klomifena. Klomifen nima čisto nobene vloge pri tem, da pride do ss, saj pomaga le pri dozorevanju večjega števila jajčec ( to poveča možnost večplodne nosečnosti). Je pa res da je njegova slaba stran ta, da tanjša sluznico. Prav zaradi tega bi morale biti vse spremljane z UZ, da se med drugim ugotovi tudi debelina le te in po potrebi G predpiše progesteron za odebelitev sluznice. Mogoče pa se vam zdi, da je pri klomifenu več splavov zaradi tega, ker običajno klomifen predpišejo ženskam, ki po več časa ne morejo zanositi in pri katerih ni bil še izključen noben drugi dejavnik, ki je lahko vzrok za neplodnost, saj večina G po enem letu , brez nikakršnih preiskav samo predpiše klomifen in pošlje pacientko domov. In na žalost jih niti med stimulacijo ne spremljajo z UZ. Tako da bodite kar mirne in ne razmišljajte o splavu! Srečno vsem!
|
|
|
|