limonita -> RE: klomifenke 2009 :) (29.12.2009 8:20:34)
|
Živjo punce, da vam dam malo vzpodbude - meni je uspelo v prvem ciklusu, s pol tabletke od 5. - 9. dne ciklusa. Sem pa že pred tem imela svoje ovulacije (ginekologinja mi je enkrat v drugem delu preverila vrednost progesterona in glede na to, da je narasel naj bi to pomenilo, da je ovulacija bila). Vendar sem opazila občutno razliko med prejšnjimi ciklusi in med tem ko sem bila na Klomifenu: 1) v času pred in v času ovulacije me je precej bolelo - še nikoli tako. 2) približno eno leto sem delala ovulacijske teste - za tiste ki ne veste, testna in kontrolna črtica morata biti enake jakosti. Pred Klomifenom je testna črtica vedno postopoma postajala temnejša - to se je začelo pojavljati nekaj dni pred ovulacijo. V času, ko naj bi bila ovulacija, pa nisem nikoli mogla z gotovostjo reči - to je to, črtici sta enaki. V ciklusu s Klomifenom je bilo pa tako, da se testna črtica v dnevih pred ovulacijo sploh ni pojavila, pač je pa se je pojavila samo na DAN D in je bila enake jakosti kot kontrolna. Lahko da je slučaj, možno je pa tudi, da z mojo ovulacijo ni vse štimalo.
|
|
|
|