|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
22.9.2009 11:21:40   
zalbi
Hej hej!

Večri sem mela tolk enga dela v službi, da sem bla še pol popoldne čist adijo - sploh nisem uspela nič napisat. Vikende  je minil mirno, smo blili pri tašči, je blo luštno, bolj u izi vse. Zdej ja fajn k so taki lepi dnevi, tako da popoldne smo mi tut vglavnem zunaj, da je Sara čim več zuni, zdej k je še lahko. V službi imam ful dela... ja najlažji je rečt, da naj to in ono naredim še preden grem... mi gre kr malo na jetra vse skupi....Danes sem tudi urejala papirje v službi, zdej jih mora še moj user posted image , tako da drug teden bom pa šla na CSD.

shopgirl, anuš - ja res je - ko imaš otročk aje malo prostega čaa, oz. ta ki je si z njim. Mi hodimo na štajersko ob vikendih, če pa smo doma, pa gremo ali kam na obisk, ali na kak sprehod, ZOO, kr mine. Je pa res, da se še meni zadnje čase kaj dosti ne da, sem tut tako zadihana, pa utrujena, pa kr slabo se počutim, če sem preveč aktivna čez dan... skratka... prihajamo drage souser posted image  v obdobje, ko je najlepše kr počivati... vsaj jaz prihajam v tako obdobje.

razmik - baje da športnice imajo velik ta razmik!

ZOO - jaz sem za, pa tivoli in rožnik sta super!

Juhuhu, zdej je pa čas za malico... o sem lačna...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
22.9.2009 11:28:02   
araz
Shopgirl bravo za izpituser posted image user posted image user posted image .

Neža7 držim pesti, da se ti vse dobro izide. Pa še eno user posted image za srečo.

Glede tega kaj početi med vikendom. Ja, to je tud meni problem. Sprva sem imela kar nekaj težav z privajanjem na to, da sem se odpovedala teku in kolesarjenju ter hribolazenju. Še kakšnem mesec nazaj sem bila na Veliki planini, sedaj pa še tega ni več. Kadar gre moj tečt vzamem kar mojo mami z sabo na sprehod. Drugače greva pa z mojim in user posted image čist vsak hodit za eno uro. In moram rečt da mi hoja res zelo, zelo paše. Je pa res, da sem se že mal naveličala ene in iste poti. Da bi se pa kam peljala, pa moj ni zato (se mu ne ljubi vozit nekam zato da bo eno uro hodil). Jest bi pa tko rada mal zamenjala okolje. Ampak bom že še preživela še tele par mesecev.

Zdej pa šibam na eno kavico, pa še pol mal pokomentiram ......

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
22.9.2009 11:47:44   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Sem šla včeraj zvečer gledat če sem nardila izpit, in sem ga user posted image  Prav fino, ker se mi tega računalništva res ne da več učit! Uff, samo da sem se rešila. Ugotavljam da se zelo splača hodit na zadnje razpisane roke - mam filing da so bolj popustljivi s šestkami user posted image

Čestitam - verjamem pa, sa ti je odleglo, da si se rešila. jaz če samo pomislim, da bi se morala učiti - ma ni šans - zaspim že po pol ure branja knjige, ki mi je ful zanimivauser posted image

Vprašanje: Zdej ko postajamo vedno bolj okorne in nas skos kaj boli - kako s partnerji preživljate prosti čas med tednom/vikendi? Jst full pogrešam da se ne moreva skupi rekreirat. Prej sva šla vsaj občasno skupi teč, pa v hribe, na kolo,... skos kej. Zdej pa kr nimam ideje kaj bi loh počela user posted image  Pa ne mi napisat, da naj seksava user posted image user posted image user posted image

No, tega zadnjega ti jaz ne bom predlagala, ker je tud meni to zadnje čase bolj nadloga kot pa užitekuser posted image user posted image user posted image Npr. midva dosti hodiva na sprehode, to je pa od rekreacije tudi več ali manj vse. No, glede na to, da mene konstantno boli križ, hrbet...redno delam doma tudi vaje za krepitev in ker mi je moj dragi do mene zelo solidaren te vaje ponavadi delava skupaj - cca 20 min /dan.

Drugače pa midva v prostem času dost delava po stanovanju - zdej je treba vse prerazporedit, pa skombinirat - glede na to da imava zelo malo prostora je treba vse kar dobro skombinirat, pa kakšni obiski pri prijateljih, skupaj hodiva tudi po nakupih.....tako da, nekako kar mine. Je pa res, da so se najini dnevi vsaj kar se tiče skupnega preživljanja prostega časa med nosečnostjo zelo spremenili.

La vita e bella

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
22.9.2009 12:09:19   
blondy_81
Tudi sama sem še ne dolgo nazaj lazila po krvavcu in šla vsaj 1-2x tedensko hodit v kak hrib, sedaj pa opažam, da bo s tem konec. Greva z mojim vsak dan za kako uro na sprehod s user posted image , ampak opažam, da sem že hitreje utrujena. V službi pa tudi vedno težje zdržim. Noge me bolijo in zatekajo, ker jih imam ves čas dol, če jih pa kam dvignem, pa ne morem normalno opravljati svojega dela user posted image .
Sex pa tudi meni ne paše. Se mi moj prav smili, ker njemu ful manjka, men pa ne paše in tudi vedno bolj me boli.
Ponoči samo stokam, ko se premetavam z enega boka na drugega, ker me vse boli. Ampak počivam pa tudi nič. Ko pridem domov, se usedem za 10 minut in že začnem kej druzga delat in enostavno se ne uležem pred večerom, ko grem spat. Če sem doma pa sploh ne počivam. Zjutraj se zgodaj zbudim in sem že na nogah. Sem včasih, ko nisem bila noseča veliko več počivala kot sedaj, ko bi bilo pametno tudi kaj se spočit.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
22.9.2009 12:46:00   
tintara
Zakaj že nisemvzela listka in pisala, kaj moram pokomentirat? Se je nabral, za vikend sem bolj malo na netu, pa dva dni sem že povožena...

Shopgirl: ma, tok me je začel zvijat, da pogoji za nakup svojih oblačil tudi slučajno ne bi bili optimalni in sem raje šla domov. Zvečer se je potem resneje začelo in ponoči nadaljevalo, mislim, da sem bila več časa na stranišču kot v postelji, tako da sem zjutraj otroka sam odpeljala v šolo oz vrtec in .... šla spat. Zdaj sem se opogumila in šla v trg po prepečenec, banane in suhe borovnice. MA da prime in me zaštopa. Sicer bom pa še jutri doma. Ah, če bo men kej dopusta ostalo??'

Preživljanje vikendov: ma mi bluzimo naokoli 100 na uro, se mi zdi. Vsak (če je le vreme) vikend gremov hribe, so ap to nižji hribi, itak ta mala dva ne zmoreta. Ali pa v gozd in tam vandramo naokoli. Pa na morje bi lahko spet kaj šli, ta vikend bi se dalo še kaj kopat. Pa zdaj je jesen, se da nabirat  gobe.pa kostanj bo kmalu, pa zanč smo fuuuuul robid dobil (bogsigave, če ni driska od tod)... Tudi v prvi nosečnosti je bilo podobno: sva šla na kak izlet, se mi zdi, največkrat pa v nižje hribe: recimo Velka planina sam bolj z vrha, ali pa kakšni manjši, manj poznani hribi. Ali pa na Blegoš smo šli v drugi nosečnosti... Ma saj ko tko razmišljam, ni nič čudnega, da sem po delovnem dnevu precej manj utrujena kot po vikendu. Ne vem, jaz se sploh ne spomnim, da bi bila kdaj v prvih dveh nosečnostih kaj prida utrujena, no zdaj pa sem, ker je kondicija izpred 6 let počasi izpuhtela, ampak se ne dam. Sam včasih se pol zvečer zasekiram, če mi hočejo noge odpastuser posted image

Seks: no, nekak vmes. Se mi občasno zdi, da sem tolk okorna, da si grem prav na živce. Hm, po porodu: paše, ker vmes kar nekaj časa ne moreš, sam po drugi strani si pa tudi utrujen precej in zaspiš. Ma če gre za prvega otroka se že uštima, medtem k spi čez dan, pol k pa ta večji ne spijo več.... No, bomo videl. Želja itak pol zmaga.

Neža7 in Beebee: držita se.

Anuš: vsaj mislim, k nimam listkauser posted image . Hvala za razlago razmika. Men so jo merili prvič, pa sem pol mal pozabla. No, sem preizkusila in je en prst.

Obsega ne bom merla, je ziher prevelik, podatek pa ni bistven, pač pove, da sem med bolj okroglimi, če se lepo izrazim.

Nič, mejte se lepo, moram poslat tole, da me ne skensla. LP; T

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
22.9.2009 13:17:26   
araz
Punce ravnokar sem izvedela, da v Trzinu že lahko greste po vozičke PP iz ta nove kolekcjije user posted image . Imajo vse na zalogi.
Jest popoldne letim tja in ga kupim. Upam, da mi bo ta zaleni GT3 lep, drugače pa vzamem iz stare kolekcije ta sivega.
Uf, še dobro, da sem včeraj dobila jubilejno nagrado za 10 let v firmi.

A je še kateri tko vroče? Meni bi zdele prav prišel fen za lase, ker imam čist mokre user posted image .

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
22.9.2009 13:18:28   
Anuš
Peg Perego: Sem končno prišla do kataloga 2010 in moram rečt, da so ful lepši kot 2009. Bom verjetno izbrala kiwi. Čeprav tudi lavanda ni švoh, samo umazanija se bolj poznauser posted image . Bom šla kar v Trzin enkrat pogledat, pa se bom lažje odločila. Cene so pa enake kot za 2009. A je že kakšna šlav Trzin?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
22.9.2009 13:19:31   
Anuš
Joj arazuser posted image user posted image user posted image , prenos misliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
22.9.2009 13:50:01   
araz
Ja, Anuš temu se pa reče telepatija user posted image .
Vidim, da je tebi tud ta barva všeč. Jest komaj čakam, da ga danes vidim še v živo.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
22.9.2009 13:55:53   
Anuš
Upam, da ti nakup uspeuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
22.9.2009 16:22:03   
*nivea
preden tema pobegne na drugo stran, se še jaz javim. prej ni bilo časa user posted image

smo dobili danes posteljico božena in pa banjico, sem oboje pri Recinkoju naročila. pa v hoferu sem nabavila sličice za steno, take živalske. mi je žirafa tako simpatična živalca postala zdajuser posted image

ja, te nove peg peregojeve barva so ful lušne. mi smo naročili voziček switch, a v papaija barvi...

shopgirl user posted image za izpit

glede user posted image , midva tudi bolj ne kak ja.. no, enkrat tedensko nama še nekak rata user posted image

sicer kak sem v tretje trimesečje prišla, me vse boli. križ, noga, mala mi na mehur tak pritiska, da sem na pol ure na wc...
sem pa danes cotike oprala in se zdaj sušijo zunaj. potem pa moram še ta večje sortirat, ker zdaj sem čisto ta male oprala. pa je moj brat rekel, da ima ta mala že zdaj toliko cotik, da je za eno leto ven s cotami user posted image .. itak.. pa je to za prvih par mesecev komajuser posted image

grem zdaj malo likat, potem pa dalje počivat user posted image

mejte se

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
22.9.2009 16:53:28   
Ninča77
Nivea tudi jaz sem si čez vikend pripeljala polno cotik in jih imam prvi stroj opranih v sušilcu. Bomo videli koliko bo potrebno likatuser posted image . Jaz zelo nerada likam, ampak teh majhnih cotik se pa kar veselim.
Vozički PP, tolk je debate o teh vozičkih, da sem celo noč imela sanje samo o vozičkih, pa take barve in onakve barve, jah tko to je.Midva greva jutri naročit voziček in kot sem že enkrat napisala bova vzela voziček Implast Bolder3.No nama ga bo plačal moj ati, ki je tko ponosen, da bo spet dedi.

Neža7user posted image user posted image user posted image user posted image  in upam da boš čimprej doma , seveda še 2 v 1.

Seks pa vidim, da vam kr ne paše preveč, ampak jaz mislim, da vas je vse kar malo strah in je to razlog.No ljudje smo si različni.

Obsega tudi jaz ne bom merila, ker sem itak okrogla, če bi bila noseča ali ne, tko da se z vašimi merami ne bi mogla niti primerjat.
Komaj pa čakam pregled, da spet vidim našega fantka, kako lepo razgraja pri mamici.

Kaj pa Imena? Že imate izbrana? No mi smo se odločili, da bo Matevž, če pa bi bila slučajno punčka, pa imamo  Teja, Ema in Nika.

Lepo se imejte, zdej pride še sestra na frizuro in vas zvečer kaj preberem spet.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
22.9.2009 17:34:13   
ShopGirl
Hey hey,

araz in nivea hvala user posted image  
Vidim da smo vse približno na istem glede gibanja in preživljanja prostega časa. Sem hotla mal prevert če ste ve kej bolj aktivne in če zaostajam za kakšnim povprečjemuser posted image

Dons sm se spokala na kratek sprehod, ker me preveč boli da bi neki uživala v sprehajanju. Kmal me je ena klopca premamila in sm se lepo vsedla in brala knjigo na temo naravni porod. Ne vem če sem zdržala 20 min, ker tok glupe knjige še nism brala (avtorica je neka priznana ameriška babica), porod opisujejo tko orgazmično in kot neki čudovitega, da nism mogla več brat tega bullshita. Mislm, don't get me wrong - rodit otročka  najbrž res čudovito, ampak sam porod pa že ne more bit orgazmično lep. In ja - prou to besedo uporabljajo. Se mi bo še orgazem zasral user posted image

Sm se dons neki naprezala s hitrim sesanjem in pospravljanjem, pa me je pol tko buši bolel. Kot da nimam cel božji dan časa da v miru posesam user posted image  

Aja nism vam povedala...kupila sm knjigico To sem jaz (dnevnik mojega otroštva), in zdj vsa navdušena notr limam slikice z UZ in pišem tamali kako sm preživaljala nosečnost - full zanimiva knjigica. Dobila sem jo pa v BC user posted image  Tam majo same take traparije na katere jst padam user posted image

Voziček - jst še vedno ostajam pri PP Skate (sam za barvo se še odločam, ne vem a bi zelenega bubbles al brez, al pa rdečega...). So mi pa teli iz novega kataloga tut lepi. Ampak za Skate ni novih barv ane? Al sm spregledala?

Ninča77, glede sexa - mene ni nč strah, mi je čist jasno da ne more bit nč narobe...sam nekak mi ne pašeuser posted image  Špika, vse je ozko kot da je prvič, vsa sm okorna...pol me še kej žgečkat začne njegov dotik in se začnem smejat...mislm komedija skratka user posted image

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
22.9.2009 22:03:30   
araz
Z veseljem vam sporočam,, da sem kupila voziček PP GT3. Sva ga z mojim dobre dve uri sestavljala. Vam povem, to je cela znanost. Navodila pa tako butasta - kot ponavadi. Jest sem na vsak način hotla, da dava še košaro gor, pa lupinico in pol je to tolk časa trajal.
Moram pa povedat, da mi iz nove kolekcije barve niso čist nič všeč, vsaj za ta model ne. Sem mislila, da bom vzela kivi barvo, pa je v kombinaciji z vojaško zeleno in umazano belo. Skratka prav nič lep se mi ni zdel (preveč zeleno vse skupaj). Tako, da sem vzela kar iz stare kolekcije v sivi barvi z kombinacijo črne in bele. Mi je bil že takoj všeč, ker je tko nevtralen.

Sem ugotovila, daimam sedaj že skoraj vse razen plenic, kozmetike in bance. Pa seveda pohištvo za sobo še manjka, ampak to bo verjetno šele naslednje leto (finančno nama nekako ne bo zneslo). Bom pa malo improvizirala.

Zdej sem pa tako utrujena, da grem samo še pod tuš in spat - do prvega vstajanja tam nekje ob 2 zjutriuser posted image .

Lepe sanje vam želim.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
23.9.2009 6:20:03   
blondy_81
Evo punce, jaz sem pa od danes naprej na bolniški. So mi včer v službi nenormalno noge zatekle, sem klicala G, šla tja in je rekla, da je prvi ukrep ta, da preneham delat. Tko da zdej sem še ena, ki sem doma. Pa še spat ne morm, zato sm tko kmal na netu.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
23.9.2009 7:24:00   
araz
Dobro jutro tudi od mene

blondy81 želim ti, da težave minejo in da bo vse uredu. Pa uživaj doma.
Meni se pa tud sploh ne, da več v službo hodit. Tko je dolgčas, pa še težko sedim 8 ur. Ampak en mesec bom že še zdržala.
Saj gredo tile meseci tko hitro naprej, da sploh ne dojemam. 123 bo tukaj december. Jest se sploh še ne zavedam, kaj me decembra čaka. In po pravici povedano sploh še ne razmišljam o porodu.
Kaj pa ve punce?

A se bo katera drugo leto sprehajala tudi po Arboretumu ali boste vse zahajale v ZOO? Jest bom verjetno kupila letno karto za arboretum. Čez vikend bomo šli pa tud v ZOO.

Neposredna povezava do sporočila: 2266
23.9.2009 8:04:56   
vijolca
Pozdravljene!

Nivea, mi smo tudi naročili posteljico pri Recinkotu! In komodo in banjico in jogi in odejo in... sem slišala same hvale o teh stvareh, cene so pa tudi več kot ugodne. Upam da kmalu pride!

Shopgirl, bereš verjetno Modrost rojevanja. Jaz sem knjigo že prebrala, pa moram reči, da ni pustila takega slabega vtisa. Je pa res, da je tisti prvi del s porodnimi zgodbami s Farme (porodni center, kjer dela avtorica) res malo poseben. Tudi jaz se nekako nisem videla v tistih ženskah. Ene npr. opišejo svoje prejšnje porodne izkušnje (zaradi katerih so se odločile za naslednji porod na Farmi), kot so rojevanje v bolnišnicah privezane na posteljo brez vode brez osebja z vsemi možnimi infuzijami... user posted image - s takimi zgodbami se težko poistovetim, ker mi je nekako jasno, da porod v slovenski bolnišnici zgleda drugače (sej tudi v ameriški, te zgodbe so povečini zelo stare). No druge zgodbe o porodih s Farme pa so polne neke izrazite čustvenosti, nadnaravnosti, ja tudi kaj orgazmičnega se najde,... spet si sam sebe težko naslikaš v taki situaciji in v takem duševnem stanju - vsaj jaz. Je pa keč po moje v tem, da če v to res verjameš in si toliko odprtega duha, lahko med porodom po moje doživljaš tudi takšne občutke in ne samo bolečino (jaz bi v tem pogledu knjigi dala en velik plus, verjamem, da so nekatere zmožne dojemati porod na tak način, mogoče je kakšna tudi med nami in ji lahko knjiga odpre oči - sama pa se bom pripravila še na malo bolečineuser posted image ). Knjigo se drugač po moje splača prebrati do konca (malo vztrajnosti Shopgirl!), mislim predvsem na drug del, ker tam pa lahko vsaka najde kaj zase, kar ji bo pomagalo pri porodu, tudi če se ji je prvi del zdel user posted image . Pa tudi nekaj zaupanja v lastno telo in moči da ta knjiga ženskam. Mogoče samo še to: knjiga je v prvi vrsti namenjena Američankam, ki so zelo nagnjene k izbiri CR namesto poroda (oz. jim to G tako predstavijo) hkrati pa imajo na voljo obilo drugih možnosti - od poroda doma do porodnih centrov, ta knjiga jim pač hoče predstaviti porod tudi v drugi luči (malce podobna v tem namenu je Porodni načrt). Me smo na žalost prepuščene porodnišnicam, ki so oddaljene največ eno uro, za prostovoljni CR pa se tudi ne moremo odločiti. Tako da so nam že kar nekaj izbire vzeli, kako pa je z "običajnimi" a nepotrebnimi postopki pri porodu (predrtje plodovih mehurjev, lega na hrbtu, pospeševanje...) pa ima verjetno vsaka svojo zgodbo. Jaz bom zaradi teh dveh knjig svoje želje izrazila, ne vem pa, v kolikšni meri se jih da upoštevati.

Ok, zdaj pa dovolj monologa, knjigi se splača prebrati (če ste nagnjene k sekiranju, lahko Porodni načrt tudi spustite, meni je prinesel precej dodatnih skrbi), rodile bomo pa v vsakem primeru! user posted image

Naj še katera napiše, kaj se ji zdi, če ste kakšno knjigo že prebrale! Tudi kakšno tretjo, ki se jo mogoče splača prebrati!

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
23.9.2009 8:45:17   
*nivea
jutro user posted image

araz, midva sva voziček tudi takoj sestavila, ko sva ga dobila. in res rabiš "šolo", da nekaj skapiraš.. midva sva mela problem, da nisva znala več košare, pa lupinice odmontirat. gor je nekak še šlo, dol pa ne user posted image

je pa tak, da mene sedaj tudi postaja strah, kak se december približuje user posted image

preberem za nazaj pa se javim kasneje, moram zdaj delat nekajuser posted image

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
23.9.2009 8:59:45   
tintara
Ho, Blondy, te vidim zgoraj, se vidi da si doma. No, naj zatekanje mine.

Tudi jaz sem še doma, moje stanje (ma raje ne napišem, da se ne poslabša)..., ampak za v službo pa še nisem. Torej pridno izrabljam preostanek dopusta. Pa take plane sem imela, kako si ga bom prihranila in šla sam za 14 dni na bolniško. Sam kaj, september gre še v porodniško in je čist brezveze šparat dopust, zdaj pa bolniško rabit. Vidte, tak je to pri nas, skoraj gorenjcih.

Araz, seveda, jaz bom dosti v arboretumu. Smo vsaj 1x tedensko tam, ker zdaj je pa res fuuul igral in se tamalim kar trga. Za vozičkat je pa tudi lušten, še posebno poleti, ko je dosti sence. letna se pa nam tudi ful splača, k mamo subvencionirano in imaš v treh obiskih že vse povrnjeno.

Vijolica: prijateljica si jenaredila načrt in pravi, da ga pri prvem niso preveč upoštevali. So jo dali na hrbet in rojevat. Pravi, da je bila premalo samozavestna, da bi se uprla. Pri drugi pa pravi, da se je ful pripravlajla (tudi na spopad s sestrami) in se ni hotela vležt. PA ji je moral baje kar mož še mal pomagat, da so končno dojele, da se res ne bo ulegla. In je rodila ekspres (no je ze v avtu zadrzevala, baje), v parih minutah po prihodu in ze takoj razlagala, da bi sla se 100x cez tak porod. Pri tretjem so jo pa že bolj poslušal, se mi zdi. Tako da, pripravi se na male boje, pa bo šlo.

Nič, fajn bodite. T

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
23.9.2009 9:09:05   
terida
Dobro jutro, punce!

V ponedeljek sem naredila eno neumnost - sem tekla za avtobusom in me je naenkrat tako zabolela sramna kost, da je bil joj. Sem se potem cel dan komaj premikala. Včeraj sem ostala doma in čakala kaj se bo izcimilo iz tega. Očitno sem imela srečo, ker je zdaj še kar ok, kar pomeni, da mi ni nič počilo. Sramna kost me sicer malo boli, a se lahko skoraj normalno premikam in sem spet v službi. Tako da pazite - takšno skakanje za avtobusi zdaj ni priporočljivo!

Prebrala sem vse za nazaj, a ker nimam dosti časa, bom pokomentirala samo tole:

Vijolca, tudi jaz sem imela pogosto vnet mehur in sem opazila, da se to velikokrat zgodi ravno po user posted image . Zdravnica mi je rekla, da naj grem vedno po končanem odnosu na vodo. Odkar to prakticiram, še nisem imela vnetega mehurja. Poskusi, mogoče bo delovalo tudi pri tebi!

Drugače pa sem vas hotela spomnit na darovanje popkovnične krvi. Zdaj je namreč že čas za resen razmislek o temu (idealen čas za prijavo je v 32. tednu). Jaz pravkar pošiljam papirje... Govorim o DAROVANJU popkovnične krvi - ne o tistih zasebnih bankah, kjer moraš za to plačevat. Saj nekaj smo že rekle na to temo enkrat... No, v glavnem, če katero zanima kaj več, naj pokliče Zavod RS za transfuzijsko medicino, Enota za shranjevanje popkovnične krvi, na številko 01 543 83 14. Zaenkrat samo poveste ime, priimek in naslov in vam v dnevu ali dveh po pošti pošljejo informativno gradivo in prijavnico. Če se odločite za sodelovanje, izpolnite papirje in jih pošljete nazaj (na tej točki sem jaz trenutno). Potem vam oni spet po pošti pošljejo vse potrebno, kar je treba nest s sabo v porodnišnico. Zdaj sem o tej zadevi malo bolj informirana in če katero kaj zanima, me lahko vpraša in bom poskusila odgovorit.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
23.9.2009 10:03:37   
ShopGirl
O vijolca, to si mi pa tko dobr napisala, da bom res vztrajala z branjem-hvala! Berem pa točno to knjigo - Modrost rojevanja. Bom tiste porodne zgodbe preskočila user posted image  Zdi se mi, da je pri porodu ključna stvar psihična pripravljenost (tudi na bolečino), in kar se tega tiče je ta knjiga full pozitivna. S pomočjo pozitivnih mislih in naravnanosti se da zdržat marsikaj,... Bom prebrala do konca, pa potem poročam. Knjigo Porodni načrt sem že zasledila, samo nisem si je pa še izposodila - a ta ti pa ni bla všeč? Drugače sem v knjigici od Pušenjaka prebrala, da porodnica lahko izrazi svoje želje glede poroda in da ji bodo skušali te omogočit v kolikor to ne bi ogrožalo njenega ali pa otrokovega zdravja in seveda če majo to možnost, da porodnici sploh ugodijo (npr. rojevanje v čepe položaju ni mogoče povsod, ker nimajo takih miz).

Araz, čestitke za nov voziček!user posted image  Jst razmišljam tudi o Arboretumu poleg ZOO-ja. Najbrž bom tut tja hodila, itak se hitr naveličam istih poti.

Blondy_81, proti zatečenim nogam je meni full pomagalo če sem šla pod mrzel tuš in si jih "hladila", potem pa v ležeč položaj in noge v luft. Uživaj doma user posted image  Boš vidla, doma ti sigurno ne bojo tok otekale ker boš lahko več počivala... vsaj pri meni je tako.

Punce, mene je pa bolj kot poroda strah, da bi blo z otrokom kej narobe. Bolj se približuje december, večkrat na to pomislim. Pa ne da bi bila kej panična al pa kej, sam tko - večkrat mi pride na misel tut to, da se loh kej zakomplicira... Sam kaj, ko itak vem da karkoli bi že blo narobe - bomo že nekak.

Darovanje popkovnične krvi: terida, kako točno pa je s tem darovanjem? Kri mojega otroka je dostopna vsem, ki so v registru da so tut darovali kri? In če jo moj otrok nekoč rabi (a je kej omejeno z leti, kok časa si upravičen do prejema krvi?), dobi kri od kogarkoli, ki bi mu ustrezala - ne dobi nujno svoje ane?
Ker če daš v Neocelico (zasebna hranilnica), pa dobi prav svojo... sam je pa kr drago - če nimaš dnarja...če ga maš pol ni user posted image

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
23.9.2009 10:16:05   
blondy_81
ShopGirl včeraj zvečer sm si dala kisove obkladke na noge in noge sem imela celo noč v luftu, pa je že kr pomagal. Tko da bo to, da sem doma sigurno pomagalo. Zdej se bom še s prehrano mal bolj pazla, pa bo po moje vse ok.

Sprehodi: Pri nas imamo pa ogromno luštnih poti za sprehajat, tako da ne bo problema. Ko bo pa tamala večja, bomo pa tudi take destinacije z igrali iskali. Že komaj čakam te dneve user posted image

Porod: Poroda je tudi mene kr strah. Pa včasih mal preveč berem in se kr ustrašim, da ne bi z otrokom blo kaj narobe, kljub temu, da je sedaj vse ok. Moram odmislit take misli.

araz: čestitke ob nakupu vozička user posted image Zdej potrebujemo samo še otročke, da jih bomo vozile notri user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
23.9.2009 10:25:43   
*nivea
vijolca, jaz sem v petek naročila pri Recinkotu, pa sem včeraj (torek) vse dobila user posted image

shopgirl, mene je tudi tega strah,da bi bilo kaj z otrokom narobe. pa se mi zdi, da čim več berem o tem, bolj sem zmedena in bolj prestrašena.
če pa ne bi bilo teh forumov, pa bi bila itak izgubljena.. tak da vsaka stvar ima nekaj dobrega in slabega... itak..

te pa sem pri januarkah še brala, da je ena rodila v nedeljo in da je deklica umrla po 2urah.. user posted image user posted image user posted image

mejte se

Neposredna povezava do sporočila: 2273
23.9.2009 10:36:54   
araz
Sej ej mene tega tud bolj strah, da bi bilo z otrokom kaj narobe kot samega poroda. Sploh, ko preberem kakšno tako zgodbo kot jo je doživela ena izmed januark. Res ne vem kako bi prenesla, po toliko letih truda. Ampak probam čimbolj odmisliti take stvari. Mi je pa jasno, da do konca ne bomo vedela ali bo ok ali ne.

Mene pa zanima, če vam otročki vsak dan ful brcajo ali imate kakšnem dan mal bolj mir. Ker meni kakšnem dan ful brca potem je pa dva dni bolj mirno. Pa me pol kar mal skrbi, da ni kaj narobe.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
23.9.2009 10:39:38   
ShopGirl
Nivea, boljše da ne bereš slabih stvari. Čeprav čisto izognit se temu, se pa tut ne da! Sej vem... Že na poročilih je tok slabega, da te mine gledat. Pa zadnjič sem šla na 24ur.com mal pogledat kaj se kej dogaja po svetu zdej ko sm bolj doma in nism tok na tekočem, pa so me že s prvo novico ob živce spravl - na naslovko dajo grozno novico o eni nosečki. Mislm, halo? In tko je skor vsakič. Zato sm se zdej odločla - tut če kej slabega preberem, sočustvujem - ampak ne mislm se pa pol sekirat da bi se tut men to zgodilo. Ker pač izjeme se vedno dogajajo, jst pa nism izjema ampak pravilo user posted image  Positive thinking... hehe.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.