Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Težko "prilagodljiv " otrok 23.3.2009 16:26:40
|
|
|
|
nuala
|
Zame je to otrok, ki se težko prilagodi situaciji. Na primer, vsaka sprememba urnika ga spravi iz tira ( posledica je, da je je jokav ali agresiven ali noče jesti ali ne more zaspati ,...) prav tako ga spravijo iz tira novi ljudje ( otroci v skupini, nova vzgoojiteljica, obiski ) ali nove dejavnosti ( npr. v vrtcu ). S takim otrokom so navadno težave, ko dobi varuško, ali ko gre prvič v vrtec ( tudi po daljši odsotnosti ) ali v šolo. Zelo je občutljiv na nesoglasja ( npr. v družini ). Dostikrat takšen otrok potrebuje veliko časa, da se privadi " sistemu ", je pa navadno vse ok ko sistem postane rutina.
|
|
RE: Težko "prilagodljiv " otrok 24.3.2009 18:58:16
|
|
|
|
Gina
|
Nič ekstra groznega. Da se pač težje prilagodi, da morda rabi več časa za prilagajanje, ali morda več pozornosti, ali da morda gleda reči iz svoje perspektive. Čisto nobenega smisla nima vzeti vseh reči še mnogo bolj groznih, kot bi sploh lahko bile. To ni neka slaba oznaka, vse je odvisno od perspektive, s katere gledaš. Jaz sem najbrž tudi težko prilagodljiva, saj nikdar ne vklapljam v povprečje, vedno ven štrlim na nek način. Meni se to zdi čist fajn in odraz pameti, da se ne prilagajam recimo enim ovcam, ki brezglavo sledijo maršalu... ne pa da bi zaradi tega ker bi me kdo tako označil tri dni ne spala. Mogoče si pa malo preveč občutljiva, ali preveč dobesedno vzameš oznake, ljudje vedno govorimo v prispodobah. Vprašaj tistega, ki ti je to rekel, zakaj tako misli. Potem razmisli ali ima prav ali ne. če ima prav, mu povej, da se strinjaš, če ne pa se s tem sploh ne obremenjuj, si pač misli, d aje malo prismojen. Če se strinjaš, razmisli še to, ali ti je to pozitivna vrednota ali je to nekaj, kar te moti. Če te moti, razmisli kako bi lahko rešila stvar in prosi tega, ki ti je to rekel, če ima kak predlog ali ti lahko kaj svetuje. No tako bi jaz naredila.
|
|
|
|
RE: Težko "prilagodljiv " otrok 24.3.2009 19:24:05
|
|
|
|
ThinkPink
|
Jaz se strinjam s predhodnicama. Laično bi celo rekla, da je moja pupa težje prilagodljiv otrok. Npr. imeli smo grozne težave s privajanjem na varstvo (čeprav jo pazita dedek in babica en mesec ni hotela jesti in spati tam in je vsak dan vztrajno protestirala, od malega je bolj muhaste narave in se težje prilagaja spremembam - ko smo šli lani na dopust je komaj po 1 tednu prešla v normalno rutino spanja, hrane... Od 4m do cca. 1 leta ni prenesla drugih ljudi, že ko jo je kdo ogovoril je planila v jok in se stiskala k meni. Še zdaj, ko gremo npr. k zdravniku noče sodelovati in se stiska k meni kot klop.) In kaj je tebe razjezilo?
|
|
|
|
RE: Težko "prilagodljiv " otrok 30.3.2009 14:45:39
|
|
|
|
HuAnita
|
To radi rečejo slabšalno, v bistvu pa, kot ti je napisala Gina, običajno ni nič slabega. Ko jaz gledam mojo deco, je ta velika takja raglja, da je groza, ona se takoj z vsakim spoprijetelji, mali pa samo med noge, pod krilo, sem že tudi slišala opazke, češ da je razvajen ipd. Povej raje, v kakem smislu je bilo rečeno in od koga? Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki BLOG: Spomini na božič nekočOblečeni smo bili v topla volnena oblačila, saj kakšnih modernih kombinezonov, kot jih imajo današnji otroci, nismo pozn...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?