Gina -> RE: Težko "prilagodljiv " otrok (24.3.2009 18:58:16)
|
Nič ekstra groznega. Da se pač težje prilagodi, da morda rabi več časa za prilagajanje, ali morda več pozornosti, ali da morda gleda reči iz svoje perspektive. Čisto nobenega smisla nima vzeti vseh reči še mnogo bolj groznih, kot bi sploh lahko bile. To ni neka slaba oznaka, vse je odvisno od perspektive, s katere gledaš. Jaz sem najbrž tudi težko prilagodljiva, saj nikdar ne vklapljam v povprečje, vedno ven štrlim na nek način. Meni se to zdi čist fajn in odraz pameti, da se ne prilagajam recimo enim ovcam, ki brezglavo sledijo maršalu... ne pa da bi zaradi tega ker bi me kdo tako označil tri dni ne spala. Mogoče si pa malo preveč občutljiva, ali preveč dobesedno vzameš oznake, ljudje vedno govorimo v prispodobah. Vprašaj tistega, ki ti je to rekel, zakaj tako misli. Potem razmisli ali ima prav ali ne. če ima prav, mu povej, da se strinjaš, če ne pa se s tem sploh ne obremenjuj, si pač misli, d aje malo prismojen. Če se strinjaš, razmisli še to, ali ti je to pozitivna vrednota ali je to nekaj, kar te moti. Če te moti, razmisli kako bi lahko rešila stvar in prosi tega, ki ti je to rekel, če ima kak predlog ali ti lahko kaj svetuje. No tako bi jaz naredila.
|
|
|
|