Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: melanija Jaz grem 1 x na 14 dni po nakupih in takrat ponavadi mi račun znese okrog 80 EUR, smo pa 5 članska družina, jaz sem doma z otroki, mož je kosila ali večerje v službi (ima deljen urnik). IZVIRNO SPOROČILO: Korina1 Tudi jaz grem v trgovino na dva tedna nekako, kupim vse od mleka, zelenjave, mesa in vse kar se rabi za kuhat in osebno higieno. Račun je okoli 90-110 €. Mi smo 4 članska družina in vsi jemo doma. IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 mi hodimo v trgovino 1x tedensko in porabimo cca 60 eurov. IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 V špecariji na mesec dava približno 280 eur (čistila in kakšni kuhinjski pripomočki so všteti). IZVIRNO SPOROČILO: svita Mi gremo enkrat na mesec v trgovino po osnovne stvari:čistila, kozmetiko, hrano, pijačo kar znese okoli 200 evrov. Kako, vraga, Vam to uspe?! A mi lahko, prosim, napišete, kaj konkretno kupujete? Ker napisano oz. citirano se mi zdi (za moje pojme) že na meji verjetnega - 160€-280€/mesečno za 4-5 člansko družino? Ne dojamem - pri današnjih cenah. A imate kljub temu vse, kar potrebujete? Koliko imate tistega, kar si želite? A izbirate S-Budget variante namesto znamk? Čemu se odrečete in kje zamižite na eno oko? 80€/na 14 dni za 5-člansko družino? Mi smo 4-članska družina, obeh otrok večino dneva ni doma (in jesta v vrtcu in v šoli), oba s partnerjem malicava v službi, pa ne pridemo pod cca. 15€/dan (cigareti v to niso vključeni - govorim izključno o hrani in pijači). 1x tedensko 60€? Cca. toliko znaša tudi naš tedenski enkratni nakup, ampak mi gremo potem še vsak dan (takorekoč) posebej v trgovino po sveže stvari, pa po kaj, kar zmanjka in po kaj, kar si zaželimo in tako tedensko pride še enkrat toliko. 280€/mesec vključno s čistili in kozmetiko? Kako, če pa samo maskara in puder v DM-u staneta 30€ in osnovna čistila (prašek, mehčalec, Pril, tekoče milo in osvežilci) tudi toliko? Ženske, please - recept za to, kako Vam znese. Jaz Vas res občudujem pri teh zneskih, ampak... ne razumem, no.
|