Nalina
|
Me je kar zmanjkalo! Tako mi lije, da sem si na 1 slabo uro menjal super tampone! Da ne govorim,d a ni prav nič prijetno. In sem šla mal spat pa je zdej mal boljš. IZVIRNO SPOROČILO: dini Nalina kašna je pa porodna hiša? Dini gre za princip babiškega načina poroda. Kjer sicer ni zdravil za lajšanje bolečin, je pa babica, ki je samo tvoja in mož je skos pri tebi, ješ, piješ, greš na sprehod, menjaš položaje, rojevaš dlje in je zato manj raztrganin oz skoraj nič prerezov. Hkrati tudi ni dodajanja umetnih popadkov itn. Da ne govorim o odnosu, ki mene najbolj skrbi. Celo tako me je skrbelo, da sem imela fobijo pred porodom. Pojma nima, od kod je prišla, ampak jest sem se dobesedno tresla, ko sem slišala besedo porod. Potem mi je pa ena gospa, ki stvari vidi (hmmm) rekla, da bom dobila dojenčka. In se mi je skor utrgal. # dni sem se tresla, nisem mogla dihat ... Kr neki. No, mineva 1 leto in 2 meseca od tega in jaz se pomirjena. Nekaj je naredil čas, malo kristalčki, veliko večino pa mislim, da je naredila knjiga Modrost rojevanja. To je zame najlepša knjiga, ki sem jo prebrala, saj govori ravno babiškem načinu rojevanja. V orvem delu ženske opisujejo svoje porodne zgodbe s pozitivnim pogledom, v drugem pa avtorica razloži vse o porodu in okrog njega. OD takrat jaz dejansko razmišljam, da bi bejbija oz. takrat sem šele začela čutit v tej smeri. Več o knjigi sem napisala pri nas in si lahko pogledaš, če te bo zanimalo. http://www.carobni-svet.si/nosecnost_porod No in po knjigi sem se začela zanimat za te zadeve in našla porodno hišo v avstriji, kjer jih je kar nekaj. Da se pa zmenit z babico tudi, da pride k tebi domov in rodiš doma. Sicer jaz raje vidim, če grem tja, vendar ... Je pa na žalost za plačat. Nikogar ne zanima, če želimo ženske imeti human porod. Tako, kot s tisto porodnišnico blizu Gratza. Isabeaux brez besed sem. Bravo punca! ČEstitam ti za vso prehojeno pot in za željo in odločenost.
|