Nika v službi -> RE: dilema - služba (18.3.2009 13:22:06)
|
Razmišljam podobno kot smejčica. Predvsem je zame tu pomemben delavnik. Če lahko nekako zdržiš, če je na vidiku kakšna sprememba po upokojitvi, če... bi jaz vzela 1. službo in to izključno zaradi ugodnega delavnika. Jasno je, da so odnosi izredno pomembni in da ti praktično noben denar ne more odtehtati tega, pa vendar je vendarle pomembno tudi kvantiteta sobivanja. Ja, kvantiteta. Nihče mi ne more reči, da lahko odsotnost preko vikendov, praznikov, pa še ob neugodnem delavniku nekako kompenziraš s kvaliteto odnosov oz. s kvaliteto izrabljenega skupnega časa. Imam primer v sorodstvu in sorči, zame to ni družina, če je otrok po cele dneve v varstvu pri starih starših (ali drugje oz. Bog ne daj, prepuščen sam sebi), potem pa se isto dogaja še preko vikenda. Sama pa seveda najbolje veš, kako si uspela živeti s stalnim stresom in šikaniranjem pred porodniško. Ti poznaš razmere in stopnjo težavnosti, zato se lahko edino ti realno odločiš. Koliko časa pa si bila tam pred rojstvom otročička? Če sem prav razumela, vsaj 3 leta. Kar ni kratka doba za take pasje odnose. Presodi realno, pretehtaj možnosti, pogovori se s partnerjem. Dobro odločitev ti želim. Vsekakor pa ne zanemari iskanje 3. variante. p.s. V teh kriznih časih ne zanemarljivo preceniti tudi stabilnost podjetja, torej kje je ohranitev službe manj ogrožena...
|
|
|
|