|
RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav... 16.3.2009 21:33:06
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Drugo pa je, kako prepričati ljudi okrog sebe, da zato, ker nočem biti sužnja, nisem slaba žena in mati? To je nek pritisk, ki ga ne moreš spregledati na žalost. Vsaj jaz ne. Mogoče je dodatno krivo tudi življenje pod tujo streho. POglej, pikicapokica, vse je v glavi. In popolnoma vseeno je, kaj si cel svet misli. Važno je zgolj to, da je tebi tvoje življenje fajn, pa naj si misli kdor si hoče kar si hoče. Če si kdo misli, da si ti kaj kriva, mora on pospravit v svoji glavi, in to prepričanje nekaj pove zgolj o njem - da je en cepec najbrž. Zakaj bi se potem sekirala? Poleg tega, a veš, večina žensk se natančno zaveda, da ona več delajo kot moški. In nočejo več toliko delat. Ok je to. Naroben je včasih način, na katerega to zahtevajo. Narobna je miselnost, da moramo ženske res toliko delati, najprej delati, potem pa šele počivati ali se zabavati. Moški to bolje obvladajo kot me. Ženske smo preveč pridne ponavadi. POtem pa pride do problema, ker nekatere ženske zelo na silo zahtevajo svoje in iz moških naredijo dobesedno copate, pa komandirajo z njimi kot da so njihove lutke, druge se podredijo, pa vse same delajo, kar je tudi enako mnogo zanič. Meni se zdi, da če bi ženske izkoristile moške na tistih področjih, kjer oni res dobro funkcionirajo, pa se malo manj sekirale, kaj kdo drug reče o pospravljenem ali popucanem, pa bi se malo večkrat spočile, ap šle ven na sprehod in si vzele cajt zase, za kaj lepega skupaj počet, da bi bili vsi skup bolj veseli in lepše živeli. Tako pa se ženske sekirajo, če ni pospravljeno,zraven tečnarijo, pa glih tako vse same naredijo. Kaj hudiča imaš od tega? Poturi mu tisto, kar tebi ni fajn delat, al pa tisto, kar se mora. Pusti mu otroka, pa pojdi v trgovino - pa nič mu ne štimaj zraven, pa nič ne teži, če kaj ni narejeno vmes. Pošlji ga z otrokom na dvorišče se igrat, ti se pojdi pa spočit, reci mu, naj posesa, ti pa pojdi z otrokom v slaščičarno.... saj ni treba ne vem koliko sitnarit. Če najdeš njegove obleke, mu jih vse stalči na en kup v omaro, pa omaro zapri. Če pusti cajtnge na mizi lai na tleh, jih vrzi v smeti. V bistvu so dejanja tista, ki poganjajo svet, a veš. Ni pa smiselno da zaradi tega ne vem koliko živcev zgubljaš. Večkrat si vzami čas zase, ne sekiraj se sploh toliko, če ni vse tipitop, njemu enostavno prepusti delo, brez sitnarjenja, samo postavi ga pred dejstvo - to bi bil moj recept. Tukaj se pa res strinjam s tabo. In priznam, da sem tud sama taka, da ga kar naprej rihtam - enostavno ne morem gledat tega, da vsepovprek pušča svinjak za sabo. Ampak sem tudi sama že prišla do sklepa, da delam obratni učinek, ko mu težim. Tega se zavedam. Zato pa bodo zdaj prišla na vrsto dejanja, brez nerganja. Joj, to bo težko Ampak poskusit moram, drugače se mi bo še strgalo. Nimam kaj zgubit, saj slabš itak ne more bit. Zdaj se kar naprej nekaj prepirava.
|
|
|