|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav...
16.3.2009 16:08:42   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
Drugo pa je, kako prepričati ljudi okrog sebe, da zato, ker nočem biti sužnja, nisem slaba žena in mati? To je nek pritisk, ki ga ne moreš spregledati na žalost. Vsaj jaz ne. Mogoče je dodatno krivo tudi življenje pod tujo streho.

POglej, pikicapokica, vse je v glavi. In popolnoma vseeno je, kaj si cel svet misli. Važno je zgolj to, da je tebi tvoje življenje fajn, pa naj si misli kdor si hoče kar si hoče. Če si kdo misli, da si ti kaj kriva, mora on pospravit v svoji glavi, in to prepričanje nekaj pove zgolj o njem - da je en cepec najbrž. Zakaj bi se potem sekirala?

Poleg tega, a veš, večina žensk se natančno zaveda, da ona več delajo kot moški. In nočejo več toliko delat. Ok je to. Naroben je včasih način, na katerega to zahtevajo. Narobna je miselnost, da moramo ženske res toliko delati, najprej delati, potem pa šele počivati ali se zabavati. Moški to bolje obvladajo kot me. Ženske smo preveč pridne ponavadi. POtem pa pride do problema, ker nekatere ženske zelo na silo zahtevajo svoje in iz moških naredijo dobesedno copate, pa komandirajo z njimi kot da so njihove lutke, druge se podredijo, pa vse same delajo, kar je tudi enako mnogo zanič. Meni se zdi, da če bi ženske izkoristile moške na tistih področjih, kjer oni res dobro funkcionirajo, pa se malo manj sekirale, kaj kdo drug reče o pospravljenem ali popucanem, pa bi se malo večkrat spočile, ap šle ven na sprehod in si vzele cajt zase, za kaj lepega skupaj počet, da bi bili vsi skup bolj veseli in lepše živeli. Tako pa se ženske sekirajo, če ni pospravljeno,zraven tečnarijo, pa glih tako vse same naredijo. Kaj hudiča imaš od tega? Poturi mu tisto, kar tebi ni fajn delat, al pa tisto, kar se mora. Pusti mu otroka, pa pojdi v trgovino - pa nič mu ne štimaj zraven, pa nič ne teži, če kaj ni narejeno vmes. Pošlji ga z otrokom na dvorišče se igrat, ti se pojdi pa spočit, reci mu, naj posesa, ti pa pojdi z otrokom v slaščičarno.... saj ni treba ne vem koliko sitnarit. Če najdeš njegove obleke, mu jih vse stalči na en kup v omaro, pa omaro zapri. Če pusti cajtnge na mizi lai na tleh, jih vrzi v smeti. V bistvu so dejanja tista, ki poganjajo svet, a veš. Ni pa smiselno da zaradi tega ne vem koliko živcev zgubljaš.
Večkrat si vzami čas zase, ne sekiraj se sploh toliko, če ni vse tipitop, njemu enostavno prepusti delo, brez sitnarjenja, samo postavi ga pred dejstvo - to bi bil moj recept.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 51
16.3.2009 20:24:10   
pety78
Nisem brala vseh odgovorov, ampak me prsti srbijo...user posted image Bom pa sla sedaj brat, ko koncam s pisanjem. Upam, da se ne bom ponavljala.

Evo, nekaj idej.
- opozori ga, da bos vse, kar pusca na tleh za seboj, vrgla v smeti. In to RES naredi! Ce je kaj takega, da bi bila res stala, pac pazi, da se smeti se ne odnesejo v smetnjak. Saj bo scasoma razumel. Ampak moras biti BOLJ vztrajna.
- pusti stanovanje v razsulu in ce imas tolk jajc, povabi na pijaco kake prijatelje, pred katerimi bi mu bilo recimo nerodno, da imate tak nered.
- ce ima kako sluzbeno aktovko, mu nogavice in gate stlaci v njo, ce bodo lezale na tleh. V kolikor ne bodo ze v smeteh... Kruto, ampak bla, bla, bla, ocitno nikamor ne pelje.
- ko mu postrezes kosilo, le glej, da mu bos dala jesti s kao umazanega kroznika, ker pac nisi imela casa pomiti, cistih je pa zmanjkalo.
Torej, ko bos pomivala, poskrbi, da bo na robu kroznika ostala hrana, da mu bos lahko naslednjic servirala z njega. Pa pribor naj se tudi ne sveti od cistoce. Naj si ga kar sam pomije, ce ga bo motilo.
- pa strogo zabicaj svoji tasci, ampak to resno, da naj NIKOLI VEC ne pospravlja za njim, ker mu s tem dela skodo!!! V bistvu daj to kot prioriteto. Jaz bi posizila!
- pozabi skuhati kosilo. Poskrbi le za to, da ti in otrok ne bosta lacna. Mogoce izkoristis kak dan, ko je otrok pri starih starsih.
- ne peri mu cot, ki ne bodo v kopalnici v kosu za umazano perilo. Naj si usrane gate kar na roke pere. Dolgo se mu jih ne bo dalo.
- napisi listke z navodili:
v kuhinji recimo: - prazno embalazo odvrzi v kos za smeti, po jedi z mize odstrani kroznike in jo pobrisi, ... Pa to nalimaj na omarice!

Ce se pa se kaj spomnem, ti pa napisem. user posted image
Pa zapomni si se nekaj. Z besedami ne bos dosegla NIC, vsaj nic dolgorocnega. Vse kar pri tvojem mozeku steje, so dejanja.

LP

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
16.3.2009 20:48:39   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Nisem brala vseh odgovorov, ampak me prsti srbijo...user posted image Bom pa sla sedaj brat, ko koncam s pisanjem. Upam, da se ne bom ponavljala.

Evo, nekaj idej.
- opozori ga, da bos vse, kar pusca na tleh za seboj, vrgla v smeti. In to RES naredi! Ce je kaj takega, da bi bila res stala, pac pazi, da se smeti se ne odnesejo v smetnjak. Saj bo scasoma razumel. Ampak moras biti BOLJ vztrajna.
- pusti stanovanje v razsulu in ce imas tolk jajc, povabi na pijaco kake prijatelje, pred katerimi bi mu bilo recimo nerodno, da imate tak nered.
- ce ima kako sluzbeno aktovko, mu nogavice in gate stlaci v njo, ce bodo lezale na tleh. V kolikor ne bodo ze v smeteh... Kruto, ampak bla, bla, bla, ocitno nikamor ne pelje.
- ko mu postrezes kosilo, le glej, da mu bos dala jesti s kao umazanega kroznika, ker pac nisi imela casa pomiti, cistih je pa zmanjkalo.
Torej, ko bos pomivala, poskrbi, da bo na robu kroznika ostala hrana, da mu bos lahko naslednjic servirala z njega. Pa pribor naj se tudi ne sveti od cistoce. Naj si ga kar sam pomije, ce ga bo motilo.
- pa strogo zabicaj svoji tasci, ampak to resno, da naj NIKOLI VEC ne pospravlja za njim, ker mu s tem dela skodo!!! V bistvu daj to kot prioriteto. Jaz bi posizila!
- pozabi skuhati kosilo. Poskrbi le za to, da ti in otrok ne bosta lacna. Mogoce izkoristis kak dan, ko je otrok pri starih starsih.
- ne peri mu cot, ki ne bodo v kopalnici v kosu za umazano perilo. Naj si usrane gate kar na roke pere. Dolgo se mu jih ne bo dalo.
- napisi listke z navodili:
v kuhinji recimo: - prazno embalazo odvrzi v kos za smeti, po jedi z mize odstrani kroznike in jo pobrisi, ... Pa to nalimaj na omarice!

Ce se pa se kaj spomnem, ti pa napisem. user posted image
Pa zapomni si se nekaj. Z besedami ne bos dosegla NIC, vsaj nic dolgorocnega. Vse kar pri tvojem mozeku steje, so dejanja.

LP

user posted image

hahaha, ta z aktovko mi je najboljšauser posted image Pa najboljšimi kolegi...
Ti pa imaš idejeuser posted image

Samo res- z dejanji bo treba, beseda ne zaleže (še posebej, ker nekdo na koncu delo vedno opravi- ali ti ali pa njegova mama- zakaj bi se torej "mučil" onuser posted image user posted image )

Ampak je pa res nagravžno, če imaš takega partnerja- meni bi se tudi zrolalouser posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 53
16.3.2009 20:50:05   
rija
kak pa ga pripravit do tega, da NE pospravlja vsega za sebojuser posted image

jaz mam namreč ta problem....

...vox populi...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 54
16.3.2009 21:18:27   
cupacups
kak pa ga pripravit do tega, da NE pospravlja vsega za seboj

kaj a ko pospravi kauc...in se vsedes nanj dobi pop.izditis da si ga zguzvala hahahaha
ker moj je namrec tak,..ko nekaj pospravi misli da bo tako ostalo vsaj nadalih 10 dni user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 55
16.3.2009 21:21:00   
Anonimen
Z lahkoto.Gres za 14 dni od domauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 56
16.3.2009 21:23:05   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Hehehe, rija, mislim, da bi kombinacija tvojga in mojga bla ravno pravšnjauser posted image . Ne morem si predstavljati, da obstaja kakšen tak moškiuser posted image

pety78 - ti si pa taprava. Pa res rabiš mal jajc za tvoje ideje, ampak pri nas očitno nič druzga ne bo zaleglo. Najbolj bi ga sesulo to, da bi povabila kakšne prijatle v naše razsuto stanovanje. Uh, to bi mu blo nerodno. Sicer mal tud meni, ampak on bi se pa verjetno vdrl v zemljouser posted image . Hvala za idejeuser posted image . Tole s trobezljanjem res nikamor ne pridem...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
16.3.2009 21:33:06   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Drugo pa je, kako prepričati ljudi okrog sebe, da zato, ker nočem biti sužnja, nisem slaba žena in mati? To je nek pritisk, ki ga ne moreš spregledati na žalost. Vsaj jaz ne. Mogoče je dodatno krivo tudi življenje pod tujo streho.

POglej, pikicapokica, vse je v glavi. In popolnoma vseeno je, kaj si cel svet misli. Važno je zgolj to, da je tebi tvoje življenje fajn, pa naj si misli kdor si hoče kar si hoče. Če si kdo misli, da si ti kaj kriva, mora on pospravit v svoji glavi, in to prepričanje nekaj pove zgolj o njem - da je en cepec najbrž. Zakaj bi se potem sekirala?

Poleg tega, a veš, večina žensk se natančno zaveda, da ona več delajo kot moški. In nočejo več toliko delat. Ok je to. Naroben je včasih način, na katerega to zahtevajo. Narobna je miselnost, da moramo ženske res toliko delati, najprej delati, potem pa šele počivati ali se zabavati. Moški to bolje obvladajo kot me. Ženske smo preveč pridne ponavadi. POtem pa pride do problema, ker nekatere ženske zelo na silo zahtevajo svoje in iz moških naredijo dobesedno copate, pa komandirajo z njimi kot da so njihove lutke, druge se podredijo, pa vse same delajo, kar je tudi enako mnogo zanič. Meni se zdi, da če bi ženske izkoristile moške na tistih področjih, kjer oni res dobro funkcionirajo, pa se malo manj sekirale, kaj kdo drug reče o pospravljenem ali popucanem, pa bi se malo večkrat spočile, ap šle ven na sprehod in si vzele cajt zase, za kaj lepega skupaj počet, da bi bili vsi skup bolj veseli in lepše živeli. Tako pa se ženske sekirajo, če ni pospravljeno,zraven tečnarijo, pa glih tako vse same naredijo. Kaj hudiča imaš od tega? Poturi mu tisto, kar tebi ni fajn delat, al pa tisto, kar se mora. Pusti mu otroka, pa pojdi v trgovino - pa nič mu ne štimaj zraven, pa nič ne teži, če kaj ni narejeno vmes. Pošlji ga z otrokom na dvorišče se igrat, ti se pojdi pa spočit, reci mu, naj posesa, ti pa pojdi z otrokom v slaščičarno.... saj ni treba ne vem koliko sitnarit. Če najdeš njegove obleke, mu jih vse stalči na en kup v omaro, pa omaro zapri. Če pusti cajtnge na mizi lai na tleh, jih vrzi v smeti. V bistvu so dejanja tista, ki poganjajo svet, a veš. Ni pa smiselno da zaradi tega ne vem koliko živcev zgubljaš.
Večkrat si vzami čas zase, ne sekiraj se sploh toliko, če ni vse tipitop, njemu enostavno prepusti delo, brez sitnarjenja, samo postavi ga pred dejstvo - to bi bil moj recept.

Tukaj se pa res strinjam s tabo. In priznam, da sem tud sama taka, da ga kar naprej rihtam - enostavno ne morem gledat tega, da vsepovprek pušča svinjak za sabo. Ampak sem tudi sama že prišla do sklepa, da delam obratni učinek, ko mu težim. Tega se zavedam. Zato pa bodo zdaj prišla na vrsto dejanja, brez nerganja. Joj, to bo težkouser posted image  Ampak poskusit moram, drugače se mi bo še strgalo. Nimam kaj zgubit, saj slabš itak ne more bit. Zdaj se kar naprej nekaj prepirava.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 58
16.3.2009 21:38:33   
Neža7

Pri nas se že ves čas bojujeva zaradi iste zadeve - vedno znova in znova ga moram opozarjati, da sama ne zmorem vsega, da je že tolk star, da bi lahko kaj za sabo pospravil, že zato, da bi bil otrokom zgled. Pa pomaga za dva dni, potem pa spet vse po starem. Ne da se mi več izgubljati energije zaradi tega, ampak čistilka pa tud nisem. Če pustim stvari tako, kot so, tam ležijo tudi po 1 teden - čez njih hodi, jih brca vsepovprek. Seveda se na koncu dogaja, da nima nobenih spodnjic za obleči, pa jih gre na roke oprat.user posted image  Ostale stvari moram jaz pobrati, da ne zgnijejo. Ah, ne da se mi več, zares. Živiva pri njegovih starših, že od prej je bil vajen, da ga je mamica zrihtala in spedenala vse - od pospravljanja cunj v omare, pranja, sesanja, pospravljanja njegove sobe.....zdaj pa mam jaz njeno dediščino.

Prosim za kakšen vzgojni ukrep. Še malo, pa dobimo novega družinskega člana in ne bi rada takrat živela v svinjaku, ker sama ne bom zmogla vsega.

Moj stric je bil tak, ko je bil mlad. Mama mu je tudi pri 23. let nosila zajtrk v posteljo preden je šel v službo in mu je vse delala.

sedaj....

Dobil na žensko, ki ga je za jajca dobila in VSE dela user posted image

Hvala bogu moj je priden user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 59
17.3.2009 6:53:16   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
No, pa bom pridala svoje...jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj.

jaz, kot ženska si tega ne bi dovolila. to je meni full neurejeno. sej ne mora biti vse cakum-pakum... ampak pospravljeno pa. ne vem no, meni to full pomeni, v kakšnem živim. full rada se oblačim, šminkam, rihtam... hkrati pa rada rihtam prostor kjer živim.

Nis(m)o vse ženske take, da se rade rihta(m)o pa šminka(m)o, pa pospravlja(m)o, pa kuha(m)o. user posted image

zato so pa to začel delat deci user posted image  sej ne pravim, da sem 24h urejena in fulllll precizna, ampak en red mora bit. torej, nemorem se zrihtat, da folk vid kok mam lepe cunje, medtem ko pa so te iste cunje po tleh, na sedežni,... to je enako, kot da oblečeš čisto obleko in obuješ umazane ali strgane čevlje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
17.3.2009 6:58:50   
MLADAMAMICA
Mlada mamica, nihče, ampak nihče se ne spremeni niti če ga s kolom tolčeš po glavi, razen če on sam želi. In če on sam želi, želi zato, ker mu je v bistvu tisto fajn, da bi se spremenil (kot ej bilo ronji fajn, da ne sega v besedo, kar nima nič, ampak nič opraviti z vrednoto pospravljanja, ki je stvar na nekem drugem nivoju globalnega funkcioniranja človeka - če je nekomu več za ven psa peljat ali iti na sprehod, bo čist zihr šel, ker to ni primeljivo z not pospravljat, medtem ko zunaj sonce sije, bo kvečjemu zameril partnerju, ker ga s tem mori in maltretira, dolgoročno se bosta samo kregala, ali če je nekomu za spočit si, ne bo pospravljal, če mu je to brez pomena, brez smisla in nima od tega na koncu nič). Kako pa lahko nekoga na silo prepričaš, da mu je nekaj fajn, pa ne vem. Če je zelo prilagodljiva duša, ti bo lagal v fris, pa se kao prilagodil trenutno kratkoročno morda, si bo sigurno mislil: Pa vendar se vrti.....

Mlada mamica, ti si pa mal razvajena se mi zdi, zato ne moreš biti z nikomer, ki je tudi malo razvajen v drugo smer, bi se še stepla menda, ko bi vsak tulil, da ima samo on in edino on prav user posted image user posted image user posted image

sem daleč od razvajenega. user posted image  tudi sama rada hodim ven, na sonček... ampak imam tak red, da itak pospraviš v samo desetih minutah in greš ven... user posted image  ampak je red. ker ko se nakopiči toliko npr. cunj ali posod, se mi pa res ne da cel dan pospravljat. user posted image  zato je lažje delat sproti. nimam pa možnosti plačevat drugega (pomočnice) in ne pustim, da mi to dela mama ali tašča, zato kadarkol pač bom, bo čakalo mene.... user posted image zame je razvajen prav ta, ki mora prestopati čez stvari, da pride do sedežne. ne razumem, kako se ti pol sploh sedi, če vidiš razsulo po tleh? tak je npr. moj brat, star 16 let, ki ve da bo za njim pospravla mama. kdo je pol razvajen? user posted image

< Sporočilo je popravil MLADAMAMICA -- 17.3.2009 7:09:22 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
17.3.2009 7:04:34   
MLADAMAMICA
Ženske smo preveč pridne ponavadi. POtem pa pride do problema, ker nekatere ženske zelo na silo zahtevajo svoje in iz moških naredijo dobesedno copate, pa komandirajo z njimi kot da so njihove lutke, druge se podredijo, pa vse same delajo, kar je tudi enako mnogo zanič.

Poturi mu tisto, kar tebi ni fajn delat, al pa tisto, kar se mora. Pusti mu otroka, pa pojdi v trgovino - pa nič mu ne štimaj zraven, pa nič ne teži, če kaj ni narejeno vmes. Pošlji ga z otrokom na dvorišče se igrat, ti se pojdi pa spočit, reci mu, naj posesa, ti pa pojdi z otrokom v slaščičarno.... saj ni treba ne vem koliko sitnarit. Če najdeš njegove obleke, mu jih vse stalči na en kup v omaro, pa omaro zapri. Če pusti cajtnge na mizi lai na tleh, jih vrzi v smeti. V bistvu so dejanja tista, ki poganjajo svet, a veš. Ni pa smiselno da zaradi tega ne vem koliko živcev zgubljaš.

moški ne rabi bit copata, da posesa, ali pospravi cunje za sabo... sicer se pa strinjam s poudarjenim delom besedila

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
17.3.2009 8:00:52   
Poka
Jaz ti ne morem pomagat, ker pri naju je ravno obratno. On pospravi vedno vse za seboj, je pa res, d to ni veliko stvari in je gotov v 15 minutah. Bi pa verjetno trajalo 2 uri, če ne bi bil tako reden in pospravil vedno takoj za seboj.

Jaz imam pa pol vsak dan cel kup posode, dve uri za pomivat in še kuhanje, ko lahko on na kavču sedi user posted image In mi je fuuuul muka...

Ne vem - najemi čistilko - za njegov  denar (od rekreacije npr. ali pa za kavo s prijatelji), pa bo začel razmišljat.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 63
17.3.2009 8:16:51   
ronja
Jaz imam pa pol vsak dan cel kup posode, dve uri za pomivat in še kuhanje, ko lahko on na kavču sedi user posted image In mi je fuuuul muka...

A posoda je pa samo tvoja in ješ samo ti? to je malo hecno, vse pospravi za seboj, posodo maš pa ti čez... Saj ne rečem, tudi pri nas jaz večkrat zložim v stroj, pomijem pa sploh navadno bolj jaz, sploh zdaj ko sem na porodniški, ampak če ne, pa tudi on. Predvsem pa to ni moja posoda, ampak najina...

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
17.3.2009 8:24:29   
kalbo
Jest moram povedat, da spadam pri cunjah med neredoljubne moške. Vzgojni ukrep, ki mi gre sicer na živce, ga pa nekako podpiram (ob šestih zjutraj ko ni kaj oblečt, men se pa mudi ne), ker sem res smotan, je, da pač tisto, kar je v spalnici nagrmadeno na stolu ni oprano. Da bi mi pa karkoli vrgla v smeti, al pa tlačila v žepe, službeno aktovko, torbo z orodjem. To bi naredila pa samo enkrat in takrat bi se mi tako daleč skisalo, da ji kaj takega nebi nikoli več padlo na pamet. Hvalabogu pa take bedarije moji ženi ne hodijo po glavi.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
17.3.2009 8:31:19   
metuljčica1
Pri nama je tako, da vsak opravi nekaj.On pospravi kuhinjo in kopalnico, jaz otroško, dnevno in spalnico.Večkrat gre z dekletami ven, pa jaz pospravim kar je za pospravit.Po kosilu včasih pospravi on, včasih jaz.Se pa res večkrat po večerji fajn zlekne pred tv, mu pa lepo rečem da morem otroke skopat, on pa naj postori ostalo, pa mu še nikoli ni bil problem.So pa večkrat njegove umazane hlače namesto v kopalnici v kuhinji na stolu, ampak zaradi tega pa res nočem težit.Ga moram kdaj pa kdaj na kaj tudi opozorit, da je treba naredit, ga pač opozorim in brez problemov pomaga.Edina stvar, ki je ne dela je pomivanje posode ampak to mu pa res nebom zamerla.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 66
17.3.2009 8:34:45   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Jaz ti ne morem pomagat, ker pri naju je ravno obratno. On pospravi vedno vse za seboj, je pa res, d to ni veliko stvari in je gotov v 15 minutah. Bi pa verjetno trajalo 2 uri, če ne bi bil tako reden in pospravil vedno takoj za seboj.

Ne vem - najemi čistilko - za njegov  denar (od rekreacije npr. ali pa za kavo s prijatelji), pa bo začel razmišljat.

A za pomivalca še nisi slišala?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
17.3.2009 8:48:29   
muška

Jaz imam pa pol vsak dan cel kup posode, dve uri za pomivat in še kuhanje

ja koliko pa vas je, da kar 2 uri pomivaš posodo? user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 68
17.3.2009 8:55:37   
Onasiss
Pri nas si tudi vse delimo. Veliko naredi samoiniciativno, če pa ga  kaj prosim, pa mi tudi pomaga. Samo ni bilo tako od začetka, sem ga morala malce prevzgojiti. user posted image

So what....

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 69
17.3.2009 9:13:27   
MLADAMAMICA

kot je ronja rekla - so najine posode in jih lahko glih tako opere kot jaz. enako pa je z denarjem... pri nama ni moj denar, tvoj denar. sama dobijam plačo dvakrat na mesec (k angleži user posted image ) pa je to najin denar prav tako pa njegova plača

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
17.3.2009 9:15:43   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica1
Pri nama je tako, da vsak opravi nekaj.On pospravi kuhinjo in kopalnico, jaz otroško, dnevno in spalnico.Večkrat gre z dekletami ven, pa jaz pospravim kar je za pospravit.Po kosilu včasih pospravi on, včasih jaz.Se pa res večkrat po večerji fajn zlekne pred tv, mu pa lepo rečem da morem otroke skopat, on pa naj postori ostalo, pa mu še nikoli ni bil problem.So pa večkrat njegove umazane hlače namesto v kopalnici v kuhinji na stolu, ampak zaradi tega pa res nočem težit.Ga moram kdaj pa kdaj na kaj tudi opozorit, da je treba naredit, ga pač opozorim in brez problemov pomaga.Edina stvar, ki je ne dela je pomivanje posode ampak to mu pa res nebom zamerla.

pri nama je full podobno kot pri vama. ampak z razliko da on sovraži likalnik user posted image  in mu ne zamerim. tudi to bi naredil, če bi bila nuja. sicer so pa vsa opravila od obeh. drugače pa ob sobotah - on dela, jaz ne, si vzamem čas za bolj temeljito čiščenje user posted image

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 71
17.3.2009 9:39:34   
tweed
nihče, ampak nihče se ne spremeni niti če ga s kolom tolčeš po glavi, razen če on sam želi.

Točno to. Bom parafraziral: VSAK se lahko spremeni, če HOČE in ima INTERES. In za ljubljeno osebo se je vredno spremeniti. In jaz sem se...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
17.3.2009 10:13:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

pošlješ ga še k nam user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
17.3.2009 12:04:09   
kamilija

V glavah večine ljudi je še vedno, da je urejenost doma odraz in odgovornost ženske, nikoli se ne govori o odgovornosti moškega. Zato pa se mi zdi tudi pomembno, če ne zaradi drugih pa tudi zaradi sebe, da imam čisto, da so posode sproti pomite, da je wc v kopalnici čist, da so cunje v košu za perilo in ne na tleh po celem stanovanju, da ni metrskih pajčevin, da so tla vsaj enkrat tedensko posesana,.....  Vsak, ki pride k hiši in vidi kaos, krivi žensko.  Mislim, da je res zelo malo takih družin, kjer so moški gospodinjci. To je malo žalostno, da je kljub vsemu napredku in vsestranskosti ženske še vedno prisotno tako prepričanje.

Tega se jaz v odnosu z mojim zelo zavedam, oz. se vedno bolj zavedam. Drugo pa je, kako prepričati ljudi okrog sebe, da zato, ker nočem biti sužnja, nisem slaba žena in mati? To je nek pritisk, ki ga ne moreš spregledati na žalost. Vsaj jaz ne. Mogoče je dodatno krivo tudi življenje pod tujo streho.

Tole si dobro povzela. Se strinjam z napisanim, da je še vedno problem v sami družbi.
Če je razmetano, bodo sigurno vsi krivili žensko. Tudi jaz se počutim krivo, če imava razmetano, ker nekje globoko v sebi mislim, da je to moja "naloga", čeprav bom skoz govorila da ni. Ampak tako smo naučene, prenaša se iz roda v rod. Očitno moramo najprej začeti pri sebi. Spremeniti mišljenje, se prepričati, da to ni samo naša naloga. Ni tako preprosto, se mi zdi.
Jaz sem trenutno tudi na porodniški, kar pa seveda samo pripomore k temu, da moram jaz vse postoriti, saj sem ja doma.user posted image
Kako pa bo potem, ko se vrnem na delo, bomo pa še videli.

Neposredna povezava do sporočila: 74
17.3.2009 12:12:58   
kamilija
Pety78 super ideje!!!user posted image

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?