|
RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav... 16.3.2009 7:44:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: water lily Puščanje oblek kjer so padle iz njega ni vrednota. Je razvajenost in lenoba. Se strinjam V življenju moramo pač početi tudi stvari, ki nam niso všeč. Med take za večino spada pospravljanje stanovanja. Ker redki radi živijo med podganami in ščurki. Torej, je treba kaj narediti za to da ne živimo v takem. Se ne strinjam. Samo zato, ker nimaš zloženih cunj oz. vseh stvari na svojem mestu, še nimaš (oz. ne fašeš) ne ščurkov, ne podgan. Belive me - govorim iz izkušenj , kajti kar se cunj tiče, sem tudi sama nepoboljšljiva. Odpri mojo omaro, pa ti bo vse padlo pred noge. Potem pa odpri omaro mojega partnerja, pa te bo kap - cunje po vojaško zložene na milimeter . No, imava vsak svojo skrajnost in nobena ni čisto gladka, ampak imava pa tudi vsak svojo omaro, tako, da se en klinac sekirava, kako ima kdo pošlihtano noter . IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa Kap čez rob mi je bila, ko je zvečer oblekel samo svoj del postlje in šel spat!! Joj, še dobro, da imamo same take rjuhe, ki so za dvojno posteljo. Pa če bi hotel, ne more samo svoje strani postlat. Če bi pa rjuho preganil na pol samo za svojo polovico... majkemi, da jaz potem to rjuho PREREŽEM na pol. IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko jaz pa sem ena tistih, ki mi pospravljeno stanovanje ne pomeni praktično nič, in moj mož preklinja nad mano, tak kot nekatere tukaj. Pa vam iz prve roke povem, da vam to ne pomaga nič, ker se vaši možje ne bodo spremenili, tako kot se jaz ne bom. Moj mož me že od prvega dneva pozna takšno kot sem in se nisem spremenila, dejansko se tudi ne mislim, sploh ne napram nekomu, ki bi mi težil. Najin kompromis je pač pristal v tem, da imava gospodinjsko pomočnico, ki nama 1x tedensko pošteno počisti stanovanje, jaz pa se vsaj poskušam malo potrudit, čeprav priznam da mi večinoma ne uspeva. Pa ne to zato, ker nebi hotela, pa da mi nebi pomenil dovolj da bi se...pa enostavno raje vidim, da grema skupaj s psi na sprehod ali pa da v miru pogledava en film kot da bi se ukvarjala s tem ali so zdaj neke stvari zložene ali odložene tako ali tako ali pa so pač razmetane. Pri nas je enako oz. sem jaz enaka , samo s to razliko, da ŠE nimava gospodinjske pomočnice. On hoče mlado, jaz zahtevam staro. Jaz bi pomočnika, on pa v tem primeru raje nič. In zato imava pač še vedno vse razsuto . Usesti se vedno da kam, za oblečt je vedno kaj in džezva za kofe se tudi najde , ostalo lahko pa počaka. In dejansko marsikaj tudi čaka. In čaka. In čaka . Pa naj čaka, mater - lukenj v tleh od stanovanja ni, torej ne bo nič nikamor padlo. Razen kdo od nas kdaj, ko se ob kaj spotakne. Ko pa komu od nas kaj do*izdi, pa tisto naredi - jaz pospravim polovico, on pomije, kar je v koritu in podobno. In smo vsi živi in zdravi, čeprav ne živimo v sterilnem laboratoriju ali približku tega. IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 njen mož je rajši lačen, kot da bi stopil v kuhinjo in vsaj makarone skuhal Moj je tudi nekaj časa čakal, potem je pa odkril dostavo hrane na dom . Aja - pa zaradi obiskov nikoli ne pospravljam. Kdor pride k nam, pride zaradi nas, ne zaradi stanovanja. Če hočejo gledati stanovanje, naj gredo raje kam drugam - taki niso zaželjeni pri nas. Naj pride, kdor je rad z nami, ne glede na to, da bo na poti od vhodnih vrat do sedežne garniture moral najprej zaobiti psa v predprostoru, potem odriniti vrata v kuhinjo, ker so z druge strani zahaklana z igračami, potem pa še odvoziti slalom med ostalimi rečmi do sedežne.
|
|
|