Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1 Zadaj ji zvij kakšno brisačo in jo daj tako, da se ne bo mogla zvijat nazaj. Naša se je tudi tako zvijala, pa je to pomagalo. No, meni so pa rekli, da ravno tega ne smem delat, ker je to refleks, ki ga potem nekaj, kar se glave ali hrbta zadaj dotika, še bolj izzove. V glavnem moj je tudi tako delal. So videle že sestre v porodninici, pa so mi smo rekle, da ga absolutno ne smem z ničemer zadaj zalagat, še celo eno miško, ki jo je je imel kar tako v posteljici, so mu izza hrbta vzele. Teta fizioterapevtka mi je pa rekla, da če se to pojavlja samo v spanju, da ni panike. Da je to pač refleks, ki s porodom ni izzvenel, ampak da če ima otrok sicer normalno lego glavico, da je nima ves čas nazaja, da ni panike in da se bo to smao po sebi uredilo. Problem bi bil če bi imel glavo ves čas v takem položaju. Da pa naj ga pač med spanjem popravljam, tako so mi rekle tudi sestre v porodnišnici. Ampak ni nič pomagalo, kar se tega popraljanja tiče. Še danes, pri 7 letih, ima glavo v spanju velikokrat nazaj. Drugače je pa vse O.K.
|