|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč - osnovno zdravstveno zavarovanje
9.3.2009 20:07:00   
Anonimen
Živjo ... če ima kdo kaj izkušenj na tem področju, bi prosila, če mi pomaga: namreč v četrtek bom dopolnila 26. let, in ker sem še redna študentka si moram na občini urediti osnovno zdravstveno zavarovanje kot občanka, ne? Ali lahko to uredim že v sredo, ali moram čakat, da dopolnim 26 let? Katere papirje rabim s seboj? Hvala za pomoč!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč - osnovno zdravstveno zavarovanje
9.3.2009 20:08:26   
Kerensa*
A kot redna študentka si ga lahko? Mislim, da spadaš pod "preživljanje s strani staršev ali partnerja" tudi po 26-em letu, če si redna študentka. No, lahko pa, da se motim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2009 20:09:05   
benika
A ni bilo ravno zadnjič govora o tem, da občina OZZ plača le prejemnikom socialne pomoči? Po moje si boš morala OZZ plačevati kar sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2009 20:14:07   
Anonimen
Ja jaz sem razumela tako, da po novem zakonu imam lahko OZZ preko očeta samo do dopolnjenega 26. leta, potem si ga pa moram it na občino uredit ... za dodatnega sem že dala vlogo na vzajemno in to je urejeno, zdaj moram samo še s tem OZZ nekaj naredit ... pomoje najbolje, da jutri na občino pokličem in se pozanimam ...

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2009 20:29:24   
Anonimen
Torej sem šla malo raziskovat po netu in res se ne morem zavarovati prek občine kot občanka, torej bo šlo skor 40€ na mesec za zavarovanje user posted image ... in torej kam si moram it potem to zavarovanje uredit? Na občino ali na ZZZS? Ter katere papirje rabim imet s sebj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2009 20:30:39   
benika
Na ZZZS. S seboj pa moraš imeti zdravstveno kartico in osebni dokument.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2009 20:37:48   
Anonimen
Aha ... hvala benika!!!

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2009 20:39:13   
Anonimen
jaz ti svetujem ,da si pojdi kar jutri uredit papirje za zdr.zavarovanje,drugače ti bo začelo veljat šele čez tri mesece.jaz sem si uredila preko vzajemne,šla sem pa na zzzs,tam mislim da rabiš samo osebni dokument.tam podpišeš pogodbo,lahko obe osnovno in dodatno zavarovanje,položnici pa dobiš domov po pošti.je pa mislim da 39evrov oboje skupaj,bi mogla it gledat točne cifre,ker nimam pojmauser posted image .aja,jaz sem si zadnji dan urejala in mi je ena zelo prijazna gospa povedala kako in kaj.

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2009 21:03:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mary10

jaz ti svetujem ,da si pojdi kar jutri uredit papirje za zdr.zavarovanje,drugače ti bo začelo veljat šele čez tri mesece.jaz sem si uredila preko vzajemne,šla sem pa na zzzs,tam mislim da rabiš samo osebni dokument.tam podpišeš pogodbo,lahko obe osnovno in dodatno zavarovanje,položnici pa dobiš domov po pošti.je pa mislim da 39evrov oboje skupaj,bi mogla it gledat točne cifre,ker nimam pojmauser posted image .aja,jaz sem si zadnji dan urejala in mi je ena zelo prijazna gospa povedala kako in kaj.

To ki ti začne veljat šele čez 3 mesece, če zamudiš rok, je dodatno zavarovanje (tako so meni razložili) in tega imam že urejenega. Bom šla pač jutri na zzzs ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.3.2009 21:09:15   
zmajaz
Ministrstvo za zdravje je objavilo tole:

Študente, ki bodo dopolnili starost 26 let v naslednjih treh mesecih, bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: ZZZS) pozval, da si uredijo obvezno zdravstveno zavarovanje na drug način.

Študenti si morajo obvezno zdravstveno zavarovanje  urediti sami in sicer se lahko zavarujejo:

- kot osebe z drugimi prihodki in stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, če niso
  zavarovane  iz  drugega naslova - v tem primeru znaša prispevek mesečno 14 EUR in ga
  plačajo študenti  sami;

ali

- kot državljani Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki niso
  zavarovanci iz  drugega naslova - v tem primeru plača za študente prispevek občina, v
  kateri ima študent  stalno prebivališče.

V prvem primeru se študenti prijavijo v zavarovanje na pristojni območni enoti ZZZS ali njeni izpostavi.
V drugem primeru si študenti uredijo obvezno zdravstveno zavarovanje v občini, kjer imajo stalno prebivališče. Občina jih prijavi v zavarovanje in zanje plača prispevek.

Torej če nimaš lastnih dohodkov, ti mora občina plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje, dodatnega si pa moraš, seveda, sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.3.2009 21:13:07   
Anonimen
In kaj se šteje pod lastni dohodek? Saj trenutno prejemam sledeče:
- štipendijo,
- starševski dodatek,
- otroški dodatek in
- sem ter tja vnovčim še kako napotnico študentskega servisa.
Tako da predvidevam, da si bom mogla sama plačat to zavarovanje ...

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.3.2009 21:16:31   
zmajaz
Ja - zgleda, da žal res. user posted image  No - sicer pa obvezno zavarovanje za študente še vseeno relativno poceni - 14 EUR mesečno. Dražje je dodatno, ki si ga pa itak moraš zdaj v vsakem primeru sama plačevati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.3.2009 21:39:45   
Lenck
Občina ti krije v primeru, da dohodki na družinskega člana ne presegajo določenega cenzusa (ki je pod 200 €, ne spomnim pa se, koliko točno), torej niso pomembni le tvoji, temveč dohodki vseh družinskih članov oz. članov gospodinjstva.

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2009 14:46:52   
Anonimen
Evo, sem si danes uredila ... bojo šli dinarčki pa pa user posted image

(odgovor članu Lenck)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.12.2009 15:49:32   
Struklio
Hi, ker sem se tudi sam soočil s tem problemom, samo da pri meni je bilo dosti bolj brutalno, saj mi je to povedala osebna zdravnica, katero sem obiskal zaradi angine z besedami:"VI PA NIMATE UREJENEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA". Takrat sem se počutil kot zadnja smet na tem svetu, ogorčen sem bil na državo v kateri živim.
Po prihodu domov sem na netu najdel stran kjer sem dobil vse potrebne informacije o obveznem in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in sem si dopolnilno sklenil kar preko neta, obvezno pa sem si uredil na matični občini.

www.dopolnilno-zavarovanje.si

LP

Tomi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2010 12:36:59   
runf
Hvala Tomi ;)

(odgovor članu Struklio)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?