Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: fejči živjo punce sploh nimam nič časa vas brat saj imam še povno dela v službi samo bi vas vprašala če ima še katera problem z alergijo kajti jaz sem mozolasta po celem telesu in se zelo praskam tako da sem čist krastava in krvava zdravnica mi je dala samo neko mazilo in v ponedeljek pod nujno dermatologu jaz bom pa od srbenja znorela sploh ne vem ali je od hrane ali je od kakšnega prahu............. Fejči, jaz sem tud fasala eno čudno alergijo, tam nekje pri treh mesecih... So me še na testiranje na infekcijsko poslali - ma ni blo nič drugega kot alergija... srbelo pa ko . Izpuščaji so se mi pojavili najprej po prsih, roke, nato trebuh, stegna, pod koleni...skratka skoraj povsod. Moj nasvet: ker ne veš od česa - najbolje, da vse spraviš na minimum tveganja... - perilo dodatno speri, nič mehčalca.... - nobene kreme, olja, mleka mila,... vodo pri tuširanju pa uporabljaj le mlačno (manj srbi) - najbolj previdna pa sem bila pri hrani, najbolje da uvedeš nekajdnevno dieto, da se telo malo sčisti. Dovoljen kuhan krompir, riž, jabolka, banane... črtaj vse konzervanse, polizdelke, jajca, mleko, oreške, jagode, agrume, čokolado,.... Pazi, v nosečnosti lahko postaneš alergična na določeno snov, na katero prej sploh nisi bila. No proti srbenju ti dr. lahko predpiše tudi kakšno mazilo in tablete (men je predpisala neko kremo "flumidan" al nekaj podobnega , dovoljen je tudi Claritin, mislim da se ta dobi tudi brez recepta) Pa še da te malo potolažim... pri meni je vse skupaj trajalo ene 14 dni. Na koncu so se mi izpuščajčki začeli kao sušit, temnet in niso več srbeli, in tako kot se je vse skupaj začelo je tud izginilo - kar naenkrat. Ugotovila pa nisem zakaj je do tega prišlo...
|