ronja -> RE: kako ravnati s trmastim 16-mesecnikom?... (9.3.2009 13:40:29)
|
Aja, pa fajn je, če ve, da lahko o čem tudi sam odloča. Npr. mu dovoliš, da sam zbeere majco, ki jo bo mel spodaj, ker je čisto vseeno, kakšne barve je (če nisi ravno modna fanatičarka), bundo pa seveda zbereš ti, ker veš, kako mrzlo je zunaj. Jaz ji kar povem, da je premraz, da je zunaj 5 stopinj, itd... In se stresem, brrr, kako je mrzlo, pa ji je hecno in mislim, da šteka. Za kopanje jo kar vprašam, če bi se rada šla kopat, ker se itak vedno hoče. če pa kdaj odkima, pa tudi prav, itak se vsak dan kopa, tak da če en dan spusti, ni problema. Glede igranja ji pustim proste roke, lahko se igra, kar ji paše, kadar ji paše, edino ji ne dam vedno isti trenutek kake igrače, ki je nima na dosegu roke, ker imam pač kdaj drugo delo (recimo dojim tamalo in ji to povem, da mora počakat, da podojim, podrem kupček... in bo potem dobila svojo čajanko. In lepo počaka). je zelo rada, tako da tu ni problemov, res pa je, da ji že od začetka dajeva raznovrstno hrano in da nikoli ne dajeva druge hrane, če ene ne mara. Prav, če ni lačna, pa nič. Ampak tudi ne jeva midva zraven nečesa drugega, to se mi ne zdi fer. Skratka, vsi jemo isto hrano in če ni lačna, ji ni treba jest, ampak drugega ne dobi. Če hoče sladkarije, ji povem, da jih dobi po kosilu ali pa da jih je že dobila ali pa da danes ne in ji predlagam kaj drugega v zameno (ali hrano, če je lačna ali pa igrico, navadno je takoj pripravljena se igrat z mano, potem pa itak pozabi). nekaj časa se je pa res kar na tla ulegla, kjerkoliže, če sva hotela it drugam kot ona - ampak nama je bilo to noro smešno, tako da s tem ni nikoli nič dosegla in je kar nehala. Seveda je bila jezna,če sva se smejala, ampak če je bila pa tako smešna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Poskrbela sva, da je bila oblečena primerno, tudi če bi se taki izbruhi zgodili, pa se nisva sekirala. Lepo mirno sva ji povedala, kako in kaj in to je bilo to. Je pa res, da če rečem ne, potem na tem vztrajam. saj imam vedno razlog, zakaj tako in ne tako,kot je ona rekla. Smo pa imeli eno krizo, ko sem prišla iz p., ni bilo klasično ljubosumje, ker do tamale je bila vedno super, ampak do mene je bilo pa groza (pa tudi njemu recimo ni pustila, da bi cartal tamalo). Takrat je pa pomagalo, da sem se non stop ukvarjala z njo in jo objemala in lupčkala, tudi če se je ona delala, da tega noče (v bistvu je to rabila, samo je bila preveč jezna, da bi to vedela, je pa ful pomagalo, ker v bistvu je rabila pozornost in garancijo, da jo imava še enako rada in da ji ne bo nič slabše zdaj, ko smo 4je). Tako da mogoče ima tudi tvoj probleme s tem, sploh če ti kontrira za stvari, ki jih ima sicer rad - takrat bi očitno naredil vse, celo se odpovedal nečemu, kar ima rad, samo da bi ti dopovedal, da te rabi... Ker hoče tvojo pozornost. Takrat sem jaz Ronjo vsakič objela (tudi če je krilila z rokami) in ji povedala, da jo imam zelo rada, ampak tega in tega p ane dobi oz. ne sme. Da pa jo imava oba zelo rada in se ji ni treba sekirat, ker jo bomo vedno imeli radi. Malo je bila zmedena, ampak je pomagalo. Mislila sem, da se mi bo utrgalo enkrat na maximumu, ker sem bila tako hudičevo zdelana od vsega, da sem dobesedno ornk zbolela, ampak naslednji dan je šlo pa samo na boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Čez 14 dni sem bila jaz že zdrava in niti sledu o njeni trmi...Tak da če ga nočeš tepst (kakor jaz svojih ne), potem je možnost, da jih objemaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. nekateri pravijo, da to ni prav, vendar se je meni obneslo. Zdaj Ronja nima več nobenih izpadov trme, ker je spet srečna - ni se ji treba borit za svoje mesto, ker ve, da ji ga nihče ne bo vzel... PS: a je v vrtcu?
|
|
|
|