sxy
|
Ali se vam zdi pošteno, da če kupujete preko spleta, da plačate višjo potnino, kolikor dejansko znaša, sploh pri nakupu otroških stvari, ki so že tako ali tako drage, precenjene, ker za otroka pač moraš kupit in že itak nabijejo ceno. No bom navedla konkreten primer, da bo bolj jasna slika. Tu na RR sem našla info o prodaji čeveljčkov za pediped in sem se nad njimi navdušla in sem jih preko njihove spletne strani tudi naročala. Ker pa sem se želela izognati dodatnim stroškom, kot je strošek višje poštnine in provizije za dostavo po prevzemu, sem naročeno plačala po predračunu, tako ima pošiljatelj manj stroškov in posledično naj bi jih imela tudi jaz. A temu ni bilo tako. Avtomatsko se mi je računala pavšalna poštnina 3 evre, čeprav je pošiljatelj internetna stran malamasa imela manj stroškov, se pravi 1,5evra za poštnino+ kuverto, ki verjetno ne znaša več kot 50 centov. Tako sem v bistvu preplačala poštnino za 1 evro, ki pa je šla na račun prodajalca, kot da ne bi že zadosti zaslužil z maržo na čeveljčkih. Seveda sem mu poslala mail in ga o tem povprašala in opozorila, da se mi ne zdi pošteno, pa mi je odgovoril da je poštnina 1,5evra + kuverta + stroški embaliranja , čeprav ne vem kakšni stroški naj bi to bili. Ker embaliranje je to da je dal škatlo v kuverto in napisal gor moj naslov in to opraviš v 1min. in 1 evro za 1 minuto dela je pa kar lep zaslužek. (če bi le vsi imeli tako plačane minute dela). No kot drugo mi je pa razložil, da je v to pavšalno ceno zaračunano morebitno vračanje in menjava čeveljčkov, tako da si že v naprej zagotovi, da on nima prevelikega minusa. Ja kaj pa starši ki ne vrnejo in menjajo pošiljke? Ja ti jim ta evro podarijo! Ja kot da ne bi že na čevljih dosti zaslužu, je treba služit še postrani. Ne vem, meni se to ni zdelo pošteno in me je kr razkurlo. Pa ne toliko zaradi 1 evra, bolj zaradi principa, ker če je nekje otrok vmes, bo pa vsak pogledal da lahka zasluži kjer se da na nas mamicah, ker bi itak dale za otroke vse, pa makar še služijo na embalaži ali pa poštnini. No, ne zdi se mi pošteno. Kaj pa vam?