sazi -> RE: Februarčice 2009 (6.3.2009 16:25:57)
|
Pozdravljene februarčice, se me še katera spomni? Se ne oglašam in ne berem, ker pri nas doma vlada bolj ali manj obsedno stanje. bom kratka, ker ne folgam sploh. Z Zarjo sva že od ponedeljka doma. Imava kup problemov z dojenjem. Je taka, kot je bil Lev - ne vleče, ampak samo čaka, da ji kaj samo priteče v usta. Posledično imam težave z zastajanjem mleka, za lažji pretok mleka se "fiksam" z umetnim Oxitocinom in med dooooolgim dojenjem (vedno vsaj 1 uro) masiram dojke, da gre sploh vse ven. Mala pa zraven več ali manj spi, na koncu ne podre kupčka, potem bruhne, kolca..... do naslednje runde je potem mogoče še 45 minut ali ena ura. Posledično ne spimo nič. Zarjo dajejo krči in je res ful boga. POnoči prejoka tudi po uro v kosu in to večkrat, pa čez dan jo tudi matra. Pa moja mama ali tašča prideta vsake toliko časa, da malo zamotijo Leva, pa moja mama ga uspe malo ven odpeljat, da je doma bolj mirno. Mi je pa hudo, ker imam za Leva zelo malo časa. Je sicer zelo priden. Popoldan ne spi, tako da ima takrat kakšno krizo in je ravno včeraj tožil, da Zarji ne smem dati mleka, da ga ne bo pila in podobno... Patronažna je ugotovila, da ne pridobiva na teži in rekla, naj začnem dodajat. Katastrofa. To pa zato, ker pri prvem, ko se je 1x sesznanil s flašo, sploh ni hotel več vlečt iz dojke (no, že itak ni bil kaj dosti aktiven - enako kot sestrica sedaj). Včeraj sem ji dala še malo mleka po flaški, pa ga je pila celo večnost. No, bom še probala dojit, čeprav so to muke neznanske. Res 1 uro sem ful aktivna, ppočutim se kot v mlekarni, ker se res matram in masiram ves čas, mala pa napol v komi.. No, pa saj sem isto že napisala. Upam, na skorajšnje izboljšanje razmer, ker se mi bo drugače odrolalo. Kako bo, ko bo šel mož v službo, si niti predstavljati ne upam, ker zaenkrat mali še ni v vrtcu, pa tudi vedno samo da vidi vrtec, zboli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. No, sem malo pojamrala. Je bilo tudi prvič tako - res huuuudooooo prva 2 meseca, ampak takrat sem bila z malim sama, zdaj moram imeti čas (in si ga seveda tudi želim) še za Leva in je toooooliko težje. Aja, je bil pa vsaj porod lepši od 1. Je šlo precej hitro - mi je doma začela voda odtekat ob 4ih zjutraj, ob 5:45 sem bila v porodni, rodila ob 7:44. Samo s pomočjo maske, nobene stvari v žilo in brez šivanja. Drugače sem OK, le "na smrt" utrujena. Evo, akcija. Se oglasim kaj, ko mi uspe.
|
|
|
|