MIHAILO
|
PORODNA ZGODBA Kot sem ze pisala se je v petek zjutraj zacelo s tem,da mi je sel cep in blago me je krcilo...zvecer v petek nisem celo noc spala ,ker me je na 10 minut zvijalo kar mocno...sem sla v p ob 21h,ob4h zjutraj in ob 12h v soboto in so me nazaj posiljali...mene je tako bolelo ctg pa ni zaznal hudih popadkov...poem nisem mogla biti pri miru in sma z mozom sla ven in sem hodila v hrib,po stopnicah samo ,da nisem bila pri miru...sva prisla domov ,sem mislila kosilati in nisem uspela,me je zacelo vse bolj grabiti sem rekla mozu naj poje in greva...ko sem tja prisla ob 16h in,ko je babica prisla sem samo jokala in oddala knjizico...se je zacela smejati in rekla:ja kaj je verica?in potem smo se jaz,moj moz in babica nasmejali....me priklopi na ctg in zaznal je popadke...jaz pa sem vsakokrat rekla,ko sem ga imela,ga ni toliko narisal ,kot je bil mocen...je rekla,no zdaj bos pa ostala tu nic se bat...sem bila kar vesela...moj je sel stvari nest domov babica pa me je pregledala,klistilizirala in potem je ze mehur pocil...jaz sem cel cas hodila in dihala,ko ni bilo popadkov sem telefonirala ,smse pisala,ko je pa prisel popadek sem rekla:cao grem evoga,diham... ko so prisli drugi mimo med sestre inpd so rekli,poglej kak je dobra kar hodi in se smeji...potem je bila izmena in prisla je babica Martina,ki sem si jo zelela imeti na porodu...me je se ona pregledala in rekla oh tole bo pa hitro,do 21h bomo konec...jaz pa pogledam na uro in ker sem bila lacna in utrujena sem videla ,da je ura 15h in sem si mislila a 6ur je hitro?in sem jo vprasala ,a ura je tri ane....pa je rekla ja...pol je pa rekla :ne,ura je sest ,si se mene zmedla ..moj je prisel nazaj,ker je slo vse bolj in bolj hitro...ko je prisel nisem vec hodilaampak sem ob postelji stala in dihala,takrat so bili ze res hudi,hudi popadki kar na 2min ,minuto...ko je prisel,sem mu rekla,ne se ustrasit,to more bit tako,pac diham in mam ze hude popadke...je vzel kamero v roke sem rekla,pejt stran s kamero ne snemat-sem bla mal zivcna ane ampak on je samo pripravil kamero ,da bo potem snemal mihaila....potem sem rekla da ne morem vec stati ker se mi vrti in da bi lezala...,ko sem se vlegla je bila ura 18:45h in zacela sem potiskati...ko je prisel popadek sem rekla-evo ga,kaj zdaj a lahko potiskam?pa je babica rekla:ja kar potiskaj...mojemu pa je rekla:poglej jo ona bi se govorila med popadki jaz sem pa to sprasevala ,ker je v mš bilo receno in katjusa je rekla ,ce poslusa ,da potem nisi rezan...in jaz sem prvic slabo potisnila ,ker nisem dosti sape vzela ...2,3 in 4 sem zelo fajn in mihailo je ze bil zunaj...jaz sem bila res cisto fertik,vrtelo se mi je,ker sem bila lacna sem samo zajtrkovala to soboto in od petka nisem spala...drugace pa sem se vedno bala ,da ne bom sla lacna roditi in mi je moz v petek ,ko sem ze imela popadke pizzo prinesel ampak sem na koncu vseeno sla lacna rodit ..men je bil porod SVETOVNI samo popadki so me res mucili 2 dni,porod pa sploh nisem cutila ,kot bi kakala...tudi sivanje nisem nisem cutila in rezanje..drugi dan sem ze sedela 3 sivi so mi 3 dan odpadli imam se samo enega...po porodu se je pa zacelo malo komplicirati...Mihailo je imel zlatenco in infekcijo in je bil pod lucko,inekcije je dobival,infuzijo,jaz sem bila pa cisto na tleh...10 dni sva bila v bolnici,tisti dan ,ko naj bi sla domov jaz dobim temp in leva dojka grozno boleca...sem sla ginekologu na pregled ,ker so se bali,da ni mastits ampak sreca ,da ni bil in ,da so vroci obkladki pomagali ,da se je dojka zmehcala in ,da je mleko steklo...sem mislila zdaj bom pa se zaradi seebe v bolnici...tako,je to bilo...malo na hitro,ce bi imela cas bi se razglabljala
|