BUŠICA -> RE: Služba (5.3.2009 13:08:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* 600€ mesečno JE denar, o tem ni dvoma. In tudi o tem ne, da je to VELIK denar. Sploh pa, če pomisliš, da za ta denar nimaš česa pokazati (samo lačen nisi). Ampak jaz vidim veliko razliko med "zapraviti 600€ za gospodinjstvo v mestu" in "zapraviti 600€ za gospodinjstvo na vasi". Zame veš, da sem v Centru Ljubljane. Ne premorem niti 1 m2 vrtička, da bi si nekaj sama pridelala (roko na srce - četudi bi ga imela, si ne bi, ker sem prelena, ampak to ni point) - na vasi je samostojna pridelava nekatere hrane samoumevna. Omembe vreden znesek se da torej prihraniti že tukaj. K temu lahko dodamo še starše. Tisti, ki jih imajo in tisti, kateri lahko pomagajo, so ponovno prihranili. Jaz nimam ne mame, ne očeta, torej tudi ta varianta odpade. Same prehranjevalne in higienske navade so pa itak poglavje zase. Družina, ki ima npr. bolnega člana, ki potrebuje posebno prehrano, bo definitivno potrošila več od npr. vsejede družine. In lena družina, kakor npr. mi, bo več porabila na junk foodu, kakor družina z bio navadami (beri: domači vrt). In tako dalje in tako dalje. Zato je nerealno primerjati že samo dve družini, kaj šele več, koliko katera zapravi za gospodinjstvo. 600€ je veliko, ni pa popolnoma nič nenavadnega ali izstopajočega. kerensa moram tole komentirati. živimo v mestu in nimamo vrta. prehranjujemo se zdravo, kar pomeni, da vsak dan kuham. trudim se kupovati kvalitetne izdelke, ne glede na ceno. porabim za hrano cca. 300 eur. pomoje je junk food cenejša varianta, ker ne stanejo4 sendviči kot celotno kosilo, od mesa, zeljenave, priloge, še kaj za večerjo... glede čistoče stanovanja bi mi marsikatera zavidala. od malega sem navajena na čistočo in to je zame samoumevno, če ne bom zmogla ko ne bom več na porodniški, bom pač imela čistilko- v nečistem jaz ne morem živet- in ja tudi čistila in vse za higieno spadajo zraven v ta 300eur budget. tako da 600 eur za junk food- ni šans.
|
|
|
|