Pika Zoja
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja Samo se strinjam in je žalostno. 400€ ****ing evrov dobijo in delajo 176ur mesečno. Sploh pa je žalostno, da se delo tako vrednoti, banda ena. Kaj je pa en tovarniški delavec manj, a manj požre pa popije in manj živi, kot pa en direktor. Pa naj en jeben poslanc poizkusi živet s 400€ na mesec -> pa bomo videli kako visoko se bojo potem nosili. banda! A je res taka utopija, da ljudje pričakujejo, da bodo za pošteno delo, pošteno plačani. Pa verjamem, da tak delavec ne pričakuje več tavžnt evrov, ampak neko spodobno plačilo pa. Pa kakšna plača ti je 400€. Za 176ur. Kar ne gre mi iz glave. Banda!!!! se je zgodilo enkrat v Nemčiji. Pa mislim, da so po enem tednu vsi obupali.....pri nas bi verjetno že drugi dan Ta je sploh dobra, ja. Enkrat nekje je eden poizkusil kerensa - jaz sem pa mnenja (no, ne živim ravno na vasi, če je okolica Maribor vas, no, saj je, v bistvu), da v večjih mestih, manj zapraviš za živila, čistila, oblačila, ker je izbira velika. No ja, samo jaz sem itak čudak, ker s kisom skoraj vse čistim, pa s sodo bikarbono, pa s pralnimi kroglicami perem, pa kakšno eterično olje uporabljam namesto mehčalca, da cunje dišijo. Sam to ne zato, ker bi na tak način šparala, samo ker se mi zemljica smili. Zemlja, ki mora požret vsak dan toliko kemije, da nam ne more več vračat toliko, kot je pa včasih. In ker se mi ne jebe za zrak, ki ga diham, pa ki ga moj otrok diha. Pa zarad takih ''malenkosti''. Pa čudak sem, tudi, priznam, samo naša familija je bolj kosmiče pa jogurte, krispije, muslije za zajtrk, namesto sendvičev. Pa meso pri kmetih kupujemo. Celo žgance jemo za večerjo. Pa ne zato, ker šparamo, ampak zato ker želim, da se moj otrok ne bo zadušil od junk fooda. Saj jaz bi tudi lahko šla v trgovino pa kupila instant juho pa pire, pa ga dala otroku - samo kaj, ko še jaz po grlu ne morem spravit kaj od tega. Raje grem kakemu kmetu pa kupim en zaboj jabolk, pa mu čežano naredim. Ima vsaj kaj od tega. Jaz sem mnenja, da živimo zdravo in kvalitetno - pa za hrano zapravimo nekje cca 350€ na mesec.
|