Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: norge Mene pa mal zanima koliko od vas/nas na forumu je zaposlenih Jaz sem zaposlena. In moj partner tudi. Zanima me koliko časa ste v službi 8 ur na dan, 3 do 4 dni na teden. koliko časa partnerji 6 do 12 ur na dan, 5 do 6 dni na teden. ali vas kaj peče vest, da niste dovolj časa z družino, predvsem z otroki Vest me niti ne peče, vseeno pa vem, da sem z njimi premalo, zato delam na tem, da bi bila več. Zanima me tudi pogled vseh tistih, ki delate malo bolj nenavadne delovnike, popoldne, vikende, ponoči..kako "folgate"? Jaz delam ponoči (ko partner in otroka spijo), partner dela podnevi (ko sta otroka v vrtcu in šoli, jaz pa spim). Naše so torej pozno popoldanske in večerne ure (vendar ne vsak dan). Kako "folgamo"? Kaj pa vem - navajeni smo. Od nekdaj je tako. Niti ne znamo drugače. Se pa učimo. Malo me zanimajo izkušnje vseh, ki ste v podobnih situacijah. Prevoze v in iz "vrtec - šola" ima čez moj partner, v izjemnih primerih (ko ga ob pravi uri ni v LJ ali ko ima kaj res neodložljivega) pa taxi. Vsi v kompletu se vidimo zjutraj za cca. eno uro (od takrat, ko jaz pridem iz nočne, pa do takrat, ko oni trije grejo). Če moj partner dela cel dan, potem se v kompletu vidimo še okrog 16-ih, ko pripelje mlajšega sina iz vrtca in doma še popije eno kavo, potem pa sem jaz do večera (cca. 21-ih) sama z otrokoma. Včasih že spita, ko on pride. Midva si svoje urice vzameva večinoma takrat. Nedelje poskušamo preživeti skupaj, ampak tudi ne znese vedno - mlajšega sina zelo rada vzame tašča k sebi marsikateri vikend, pa že nismo v kompletu. Vsak en vikend ali dva na mesec pa kam gremo (nazadnje npr. na Rijeko na Riječki karneval) - vztrajam, pa obe službi gor ali dol. In enkrat na mesec (najmanj) hočem večer samo zame in za partnerja - nima veze, al' sva doma al' pa kam greva. Čas zase si vzamem pa vsak dan - če ne gre drugače, pa zjutraj, ko oni trije grejo in preden grem jaz spat. Te cca. ure na dan pa ne dam nikomur.
|