Dali* -> RE: Celjske in okoliške mamice (4.5.2009 9:11:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Pa še nekaj predlogov za hrano: pz ovsene kosmiče imajo zelo poceni v hoferju in so dobri. Js si jih ponavadi kr mal v mleku pokuham, pa dodam čist malo grisa (tega še moram nabavit pz, baje ga imajo v Biosi trgovinci na trgu) in je zajtrk ali večerja pripravljena. Pol kaki keksi za malico ali lušte: so najbolj primerni od Medexa (pa Mercator ima svojo malo cenejšo znamko), na katerih prav piše, da imajo nizek GI, pa nič dodanih sladkorjev. Ker recimo Leibnitz polnozrnati imajo samo 68% pz moke in na drugem mestu je naveden sladkor. torej NO GO. Marmelade: imajo v tušu, šparu in mercatorju take s 100% sadnim deležem (okus malina, jagoda, gozdni sadeži in marelica) in so res ful dobre. Firma je menda Menz & Gasser al neki takega... Drugih 100% marmelad še nisem našla. pz testenine sem zadnjič našla tudi v šparu, poleg barillinih, so še ene dost cenejše, v taki vrečki, ne v škatli, so pa tiste, ko so take navite. hm, še kaj?? Se še spomnite kake hrane za Montija... Aja, js sem si lani kupila še un sadni sladkor - fruktoza od Natrena, če sem mi je že luštalo res kaj konkretno sladkega. Je sicer ful drag, ampak 4x bolj sladek od navadnega sladkorja, tako da ga recimo tudi za peciva porabiš zelo malo (namesto 100 g navadnega sladkorja, samo 25 g te fruktoze. Ali še manj...) Ok, js sem čist not padla... nej me ena ven potegne... [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] dost je bilo teženja o montiju... grem se malo z Elino špilat, bom pol, ko bo spala, še kaj natipkala. papa Ma ti si pravi strokovnjak glede montija. no, pa saj si menda že enkrat posegala po tovrstni prehrani . uspešno menda...dej reč ja, da nam daš malo več začetnega elana. Midva z Etienom sva pa že naigrala, sedaj je šel pa malce počivat. Kako je pa s sirčki in pz kruhom. Lahko? Jah, ti kesksi so mi fini, pa marmelade tudi. torej moje specialne marmelade bodo nekaj časa počakale v shrambi ali pa jih bom potalala. Letos jih kuham brez sladkorja.
|
|
|
|