|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali pokličete policijo?
2.3.2009 13:51:08   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

in včasih razmišljam, da pokličem socialno, ko mama pretepa malo, ampak po drugi strani, kaj ji ne bo huje nekje v kakem zavodu brez mame. mah nevem.

Predlagam prijavo na CSD, kjer bodo na podlagi ugotovljenega določili, da kršitve niso tako hudeuser posted image , ali pa bo sledil odvzem otroka. In ta odvzem ne pomeni, da bodo otroka takoj strpali v zavod, ampak bodo poskusili poiskati rejniško družino...
Če te res zanima, se pozanimaj pri CSD...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.3.2009 13:52:40   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Policija ima sicer tudi stevilko za anonimne prijave, ampak pustimo zdaj to. Ti lahko na CSD naredis prijavo, zraven pa zahtevas da ostanes anonimna.

Res je, marsikdaj se obisk družine izvede po anonimni prijavi...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.3.2009 14:03:37   
Kepica83
BRAVO MLADAMAMICA!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Respekt. Kapa dol pred tabo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.3.2009 14:08:53   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: tweed
IZVIRNO SPOROČILO: ****
Policija ima sicer tudi stevilko za anonimne prijave, ampak pustimo zdaj to. Ti lahko na CSD naredis prijavo, zraven pa zahtevas da ostanes anonimna.

Res je, marsikdaj se obisk družine izvede po anonimni prijavi...

Bom prijavla, zato ker je kot pravjo punce, tega full preveč. za njiju me niti ne zanima, a bosta še skupi al ne, če se bosta mlatla al ne, ampak otrok je pa tu edina žrtev. Ona, če bi htela, bi šla že danes stran, v kar dvomim. Sploh pa ne vem, a je to prvič user posted image  

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.3.2009 14:22:29   
end1
prav si nardila, CSD bo pa policija obvestila.

Neposredna povezava do sporočila: 30
2.3.2009 14:30:03   
Butterfly_
Pravilno si reagirala.jaz bi isto,sploh ko ves,da se starsa tam veselo mlatita,otrok pa to gleda in joka za pomoc.se vec taksnih, kot si ti.user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.3.2009 14:57:38   
kamilija
Pravilno! In tako kot je ona napisala, bi se nalepla na zvonec. Ali pa vsakič policijo klicat. Joj, res kam gre ta svet!

(odgovor članu Butterfly_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.3.2009 17:24:40   
gita10
Mi smo stanovali v manjšem mestu v večstanovanjski hiši in sva se enkrat z možem skregala in ker je seveda bosanc in so vsi prepričani, da bosanci ženske tepejo me je soseda že poklicala če potrebujem da pokliče policijo. Prepir se je sicer takoj končal ker sva oba dva butnala v smeh ,ker sem bila jaz tista ki je napadala, ker je zamudil večerjo,  ampak je pa res da je kar se tega tiče bolje živeti v manjših krajih ker tam se bo pa takoj kdo našel ki se bo vmešal in ti tudi pomagal.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.3.2009 18:39:52   
haloze
Seveda si naredila prav. Žal je vse preveč takih primerov, ko se ljudje obračajo proč - češ saj me nič ne briga. Čimveč bi moralo biti takih kot si ti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.3.2009 7:16:25   
MLADAMAMICA
A veste kaj... sem jezna k user posted image . Včeraj sosedo - isto - srečam z modricami po vratu, in se nardim da nič ne vem in vprašam za pošto, kaj je prišlo (ker je ne poznam) in vprašam kaj ima na vratu. in ona prav, da sta se z možem malo skregala (najbrž ve da sem slišala, ker so stene v bloku tanjše od papirja) in ji rečem, zakaj ne pokliče policijo, če se ji to dogaja, zakaj ne gre. in ona prav, da je to full redko user posted image  in da pač znori ker preveč gobca user posted image  sicer pa ve, da jo ima rad. in da ne more otroka prikrajšat za očeta. mislm norc.
a s(m)o babe res tok zmešane? do kdaj pa bo trpela? do kdaj bo pustila, da jo nekdo mlati in jo davi?

(odgovor članu haloze)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.3.2009 14:55:10   
Anonimen

A veste kaj... sem jezna k user posted image . Včeraj sosedo - isto - srečam z modricami po vratu, in se nardim da nič ne vem in vprašam za pošto, kaj je prišlo (ker je ne poznam) in vprašam kaj ima na vratu. in ona prav, da sta se z možem malo skregala (najbrž ve da sem slišala, ker so stene v bloku tanjše od papirja) in ji rečem, zakaj ne pokliče policijo, če se ji to dogaja, zakaj ne gre. in ona prav, da je to full redko user posted image  in da pač znori ker preveč gobca user posted image  sicer pa ve, da jo ima rad. in da ne more otroka prikrajšat za očeta. mislm norc.
a s(m)o babe res tok zmešane? do kdaj pa bo trpela? do kdaj bo pustila, da jo nekdo mlati in jo davi?

Za bruhatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 36
4.3.2009 8:51:46   
TomTaylor

Ali sem storila prav? Se ne bi smela vmešavat v njuno življenje?

Jz menim, da si storila prav in na tvojem mestu bi storila enako tudi jaz. Kadar je v stiski otrok me boli k*** za starše. Ne vem sicer kakšen postopek je izvedla potem policija, ampak mislim, da so dolžni o nasilju v družini in intervenciji obvestiti tudi CSD....Pa tudi sicer, če se tastaredva med sabo mlatita ob 10.uri zvečer pri čemer ju sliši pol bloka - s tem že kršita javni red in mir in imaš vso pravico klicati policijo.

Neposredna povezava do sporočila: 37
4.3.2009 16:59:57   
ronja
Moje mnenje ti sicer ne pomeni kaj dosti, ampak mogoče bo kateri drugi, ki bo to brala: vsekakor je prav, da si poklicala policijo, dobro bi bilo tudi podat kako prijavo na CSD, če mama pretepa otroka. Ker to je zelo pogosto, da oče tepe mamo, mama pa se potem po kljuvalnem redu spravi na otroke in svoj bes izživi na njih. Vsekakor jim je grozno...

Si pa ne predstavaljam živet v takem... Me smo šle zadnjič na sprehod, pa se je Ronja spotaknila po stopnicah in niti ni padla, samo slišalo se je, ko se je ustrašila, pa je takoj ena soseda ven prišla gledat, kaj je narobe. Sem kar pomirjena, ker vem, da če se mi kaj zgodi, ne bojo sosedje čakali križem rok, pa da bi se malidve drli, dokler lubi ne pride nazaj...

Meni tudi ni jasno, kako lahko ne pomagaš otroku, ki kliče na pomoč!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 38
9.3.2009 14:14:26   
karin412
Žalostno je to, da policija ne sme urgirat, če se nič ne zgodi-recimo če mož pred njimi ne tepe ali če celo ne ubije žene.

Jaz sem tudi že enkrat policala pred 15 leti, potem nikoli več, ker vidiš, da je policija neučinkovita. Onadva sta se razšla, mi pa preselili.

Sem pa bila kot otrok sama v podobni situaciji, pa nihče ni klical policije ali koga drugega, celo sama sem hotela-pa je oče vedno sklopil telefon!!! Za otroka je to zelo travmatično, vsi vedo-tudi žlahta, pa vsi si zakrivajo oči! Najbolj pa trpijo otroci.
Če zdaj razmišljam, bi bilo dobro, da ti nekdo pomaga-žena/mati sama nima moči, otrok ne more, žlahta noče-kdo ostane?-sosed? Ti kar pomagaj, napiši na CSD, mogoče se komu zdi smešno, ker niso bili nikoli v taki situaciji, ampak morda boš kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.3.2009 8:38:25   
Neža7
Prav si naredila user posted image user posted image user posted image  Skoda, da ni noben še prej poklical, da bi jih dobila.

Moj bi takoj šel na pomoč kot policaj. Še sploh, ko bi slišal punčko na hodniku user posted image

To je edina stvar kot policaj, da ti policija takoj pride, če pokličeš. Hvala bogu sva samo 1x rabili policijo v bloku.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.3.2009 18:47:05   
TomTaylor
Sem preverila na policiji; v primeru, da ima policija prijavo oz. intervencijo na kraju, kjer se dogaja družinsko nasilje in kjer je prisoten otrok - tudi če v trenutku "obiska" policije ni soudeležen, policija MORA po uradni dolžnosti na center za socialno delo podati prijavo o družinskem nasilju. K temu jih zavezuje Zakon o preprečevanju nasilja v družini.

Kaj pa potem CSD počne dalje, pa ni več v pristojnosti policije. No, toliko, da ne boste policistov po nepotrebnem obtoževale, da ne naredi ničesar...Pred leti oz. pred sprejetjem omenjenega zakona pa se policija res ni smela vtikati v družinske zadeve, oz. zakonodaja policistom ni dajala nikakršnih pooblastil glede posredovanja o nasilju v družini. Šele številne tragedije in zlorabe, predvsem otrok, so kričale po novem zakonu, ki policistom daje ustrezna pooblastila za nadaljnje postopke oz. prijavo na pristojne službe.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 11.3.2009 18:55:12 >

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.3.2009 6:14:52   
amaya
Prav si naredila...jaz bi verjetno še prej user posted image
Kar se pa tiče CSD in policije, lahko na policiji zahtevaš kopijo zapisnika (ker če si dala prijavo, so verjetno tudi do tebe prišli). Če pa niso, pa je vse skupaj v luftu ostalo.
Jaz sem imela podobno doma in je policaj (rajonski prišel) in mojega pijanega fotra še do ljubice zapeljal, namesto v zapor...o zapisniku ne duha ne sluha...tako da tu je treba biti malo pozoren!!!!! zdaj vedno zahtevam da mi naredijo zapisnik takoj in tam tudi podpišem!

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 42
13.3.2009 15:11:54   
El Bandi
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Za bruhatuser posted image

Sam ta mamica je tudi nasilna do svoje hcere. Jest bi klicala socialno in jim povedala o tem prepiru ki je bil in da si slisala otroka kako je klicala na pomoc. Ubogi otrok!!! Zelo se mi smili, ker si zamislim v njeni kozi naprimer svojo hcero ker jo zelo poznam bi jo to zeloooo prizadelo. Jaz bi na tvojem mestu klicala se socialo! Se mi pa zdi da je ta zenska ****njena, in prevec gobcna pa dobi od moza mal po gobcu...  skratka obadva sta NEUMNA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
13.3.2009 15:13:29   
El Bandi
Upam da je policija res prijavila zadevo na socialo! Upam.. puncka se mi zelo smili!!!!

(odgovor članu El Bandi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
14.3.2009 20:58:48   
*anamor*
No jaz imam tudi enak problem s sosedi,ko se napijajo in nato tepejo. Sicer tukaj zraven ni otrok, vendar je že to grozno poslušat. In tudi jaz sem poklicala 2x policijo. In obakrat so nekoga aretirala. Najbolj grozno pa je to, da sem klicala anonimno številko, pa vendar moraš padati svoje podatke in nato tudi sem imela drugi dan sosedo na vratih. Nakar mi je začela groziti in sem se je rešla samo, da sem poklicala policijo. Zdaj ko kaj slišim pa res več ne kličem, ker s temi pijančki ne mislim imeti več opravka. Nisem pa edina v bloku, ki bi samo jaz to urejala.

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.3.2009 22:39:09   
Leela
To, da si vsaj ti policijo poklicala je še najmanj. Ne vem, če je cel blok slišal OTROKA kako kliče na pomoč, da ni nihče prišel sam posredovati. Ampak kadar je ljudi več, si vsak misli saj bo drug šel pomagat. Tako je.

Se nam je enkrat enako zgodilo, ko so otroci zvonili zvečer pri vratih naj mami pomagamo, ker jo fotr tepe. Stanovanje pa ni bilo zraven našega tako, da nismo prej nič slišali. Moj je šel pogledat pa je valda pizdun zbežal, strahopetec. Potem je še policijo poklical.

Doskrat pa pride policija pa jih pretepene žene/možje sami odpravijo in so kar naenkrat najboljši zakonci. Enako kot si doživela s to žensko, mladamamica. V bistvu jim je "normalno" da se tepejo. Samo otrok je ubogi.

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.3.2009 8:53:47   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

V bistvu jim je "normalno" da se tepejo. Samo otrok je ubogi.

Ja, tega jz ne štekam. Da pol pretepena žena reče naslednji dan: "sej drugače me ima pa ful rad"...sej se mi je opravičil....pa take?...Enkrat je en moj znanec rekel, sicer zveni zelo grdo: da so take ženske kot psi - bolj jih tepeš, raje te imajo...Ampak, da je pa zraven še otrok...ma tukaj pa ni pardona...

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 47
16.3.2009 6:49:48   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: amaya
ker če si dala prijavo, so verjetno tudi do tebe prišli

ne, amaya, do mene niso prišli. sej so bili tako malo pri njih, da mislim, da je res vse skupaj ostalo v "luftu"

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 48
16.3.2009 6:54:00   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: *anamor*
Najbolj grozno pa je to, da sem klicala anonimno številko, pa vendar moraš padati svoje podatke in nato tudi sem imela drugi dan sosedo na vratih. Nakar mi je začela groziti in sem se je rešla samo, da sem poklicala policijo.

tega se tudi jaz bojim. matr, ko pokličejo, da je bomba v sodišču, upoštevajo tudi brez podatkov. najbolj me moti, ker zvejo skoraj več o meni, kot o njih. pa zakaj? itak niso nč nardil, najbrž tut ne bojo, dokler ne bo prepozno. ampak moji sosedi, hvala bogu niso rekli, kdo je poklical, tudi prosila sem da to ne storijo, je pa res, da mi tut na vrata prihajali niso, zato pa ne vem, al zato, ker itak niso nč nardil al zato, ker sem prosila da me ne razkrijejo. ne vem user posted image

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
16.3.2009 6:57:33   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: El Bandi

Upam da je policija res prijavila zadevo na socialo! Upam.. puncka se mi zelo smili!!!!

Če sta priznala, kaj se je dogajalo, bo šlo to v vsakem primeru na socialno. Če nista, pa žal, policija ne more podatkov posredovati zaradi enega klica.
Tako je bilo pri meni. Sem poklicala policijo, so naju zasliševali, bivši je dobil kazen za plačat, poslali so na socialno. Tisti trenutek sem se zavedla, da je treba vse to končati, da moj otrok tega ne bi gledal.

Tisto, kar je pa predhodnica napisala : bolj jih tepeš, bolj raje te majo. Res kruto, ampak žal v večini primerih tudi resnično.

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu El Bandi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?