jernejav
|
IZVIRNO SPOROČILO: jernejav IZVIRNO SPOROČILO: jernejav IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* Jaz bom pa zdle počasi šla se zrihtat za na CSD, še prej moram it pa na DURS po eno potrdilo. Punce, js mam probleme z zaprtostjo, nič mi ne pomaga, tudi Donat ne. Sem šla zdle na WC po parih dneh in sem misla, da mi bo rit razparalo. Mi kr kri teče, tak mam trdo blato. Groza. Pa peče me kot bi me pedri dobil. S čim še naj poskusim? pojdi v lekarno in si kupi Molkosan prašek. Imajo tudi tekoino, ampak ti priporočam prašek. Je narven izvleček iz sirotke, ti bo uredilo prebavo in ne boš več imela občutka napihnjenosti. Meni pomaga Pri izdelavi Molkosan® Vitality uporabljamo mlečno kislinsko prevreto sladko sirotko, ki je obogatena s fiziološko uporabno desnosučno L(+) mlečno kislino. Sirotki nato dodamo koruzni dekstrin (balastne snovi) in jo posušimo. Dodatek izvlečka zelenega čaja in arome pomaranče daje Molkosan® Vitality osvežujoč in lahek okus. Nega črevesja s sirotko oziroma mlečno kislino V črevesju se nahaja milijone bakterij, ki delujejo pozitivno – imenujemo jih črevesna flora. Motena črevesna flora precej prizadene prebavni trakt, to pa lahko vodi do velikih okužb z glivami (Candida albicans - več o tem). Nepoškodovana črevesna flora je nepogrešljiva za zdravje, saj na njej temelji pravilno izkoriščanje hrane, kar je potrebno za učinkovit imunski sistem. Za zdravo črevesno floro so potrebni acidogeni mikrobi, t.j. mikrobi, ki tvorijo kisline. Ustvarjajo oviro za povzročitelje procesov gnitja, ki se širijo po prebavnem traktu in zavirajo razvoj drugih škodljivih bakterij. Nepogrešljiva pomoč pri tem so mlečnokislinske bakterije, ki so prisotne v sirotki, jogurtu, kefirju, zelenjavnih sokovih z mlečno kislino, surovem kislem zelju in drugi nekuhani zelenjavi, ki vsebuje mlečno kislino. Mlečna kislina naredi črevo živahno Mlečna kislina brez dvoma pozitivno vpliva na črevesje. Obstaja v dveh različnih oblikah: desnosučna in levosučna. Desnosučno [L(+)] mlečno kislino za razliko od levosučne [D(-)] mlečne kisline najdemo tudi v človeškem telesu, ki jo lažje uporablja. Levosučna oblika se razgrajuje počasneje in nima koristne moči svoje sestre dvojčice. Dodatna dobra lastnost mlečne kisline: ustvarja optimalne pogoje za vstop kalcija, ki je najpomembnejša komponenta trdnosti kosti. Fit s sirotko Sirotko (imenovana tudi sirna voda ali mlečni serum) so izdelovali klasični zdravilci iz alpskih področij. Že v 18. stoletju je veliko zdravilišč v švicarskem kantonu Appenzell zaslovelo z zdravljenjem s sirotko. Sirotka namreč pomaga pri t.i. zakisanosti organizma in razgradnji shranjenih maščob. Tradicionalno naj bi jo uporabljali za olajšanje delovanja prebavnega trakta, za spodbujanje metabolizma in izboljševanje črevesne flore in s tem ustvarjanje pogojev za dobro aktivnost črevesja. O njeni uporabi je veliko pisal pionir naravnega zdravljenja, Alfred Vogel. Da bi zagotovil to koristno, naravno pomoč širšemu krogu, je zasnoval Molkosan® in ga s številnimi dobrimi izkušnjami uporabljal desetletja. Sirotka ali koncentrat mlečnega seruma… …je tekočina, ki nastane z mlečno kislinskim vrenjem (»Molkosan®«). Ne vsebuje beljakovin niti maščob, temveč dragoceno bazično desnosučno mlečno kislino, minerale – kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij in sledove mangana. Mlečna kislina ovira razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni, na primer gnilobnih bakterij, bolezenskih klic in gliv, ki motijo normalno delovanje črevesja. Pijača za dobro počutje 2 dcl napitka z Molkosan® Vitality dnevno, najbolje zjutraj, lahko pomembno pripomore k dobremu počutju in spodbujanju prebave. Dve kavni žlički (11 g) Molkosana® Vitality umešajte v 2 dcl vode, dobro premešajte in uživajte krepčilno pijačo. Molkosan® Vitality lahko uživate po potrebi dalj časa. Pakiranje: 275 g