|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprejem v porodnisnico
1.3.2009 1:26:28   
pomarancka
Pozdravljene,
ali mi lahko katera, ki je dozivela hospitalizacijo pred porodom, opise, kako to izgleda - v smislu, kaj pocnejo s teboj, kaksne preiskave imas...
Moja situacija je taka, da pricakujem enojajcne dvojcke; naslednji teden, ko bom noseca 36 tednov, pa naj bi prisla na sprejem (v lj. porodnisnico). Ginekolog je rekel, da bodo cakali najvec en teden, ce se ne bi vmes porod ze sam zacel.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprejem v porodnisnico
1.3.2009 2:37:36   
gogabojan
Pozdravljena!

Jaz sem bila 2x hospitalizirana. Boš v 4 nadstropju oddelek E. Tam ti bodo dodelili sobo, vsako sobo ima en dr. Gledajo ti kri, merijo pritisk, ultrazvok ploda, urin moraš dati, mislim preiskave v glavnem.

Imaš pa tudi majhno sobico s TV. Pa par knjigic. Obiski so od 15h, ko lahko pridejo gor v sobo. Drugače greš lahko ti dol na kavico kadar želiš.

Lahko pa ti tudi sprožijo porod, če ocenijo, da bi bilo bolje za otroke to. Tako da, pomoje več neboš prišla ven. Oziroma, boš notri do poroda. Upam, da ne prideš v sobo dr. Blejec (sej je odlična dr.), toda ona ima navado, da te predčasno da roditi. To so vsi govorili. Tudi varnostnik, ki je spodaj, je govoru, da se vse babice bojijo dr. Blejec, ker k po tekočem traku daja punce rojevat.

Ona je imela tudi mene. Mene je tudi poslala roditi, čeprav nisem imela popadkov. Res pa je da sem bila že odprta. Tako da, če te zanimajo kake podrobnejše informacije glede hospital, mi lahko pišeš tudi na zs.

Drugač, pa ti bodo lahko kaj več kake punce druge povedale, ki so imele dvojčke tako kot ti.
Drugač pa ti želim veliko sreče.

LP gogabojan

(odgovor članu pomarancka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2009 7:20:35   
abi
Točno tako kot je napisala gogabojan - drugače pa imam z dr. Blejčevo samo dobre izkušnje.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2009 11:41:07   
pomarancka
Hvala za odgovore! Verjetno je res naivno misliti, da mi bodo se dovolili domov, sploh ker sem precej od dalec (vec kot ura voznje do lj), pa se dvojcki...
Kako pa je z dodelitvijo zdravnika? Je to odvisno od tega, v katero sobo te dajo in potem te pac nadzoruje zdravnik tiste sobe, ali upostevajo to, h komu si prej hodil na preglede? Namrec jaz sem hodila na vsake dva tedna na UZ kontrolo k dr. Pusenjaku. In bi res raje, da on se naprej vodi mojo nosecnost, kolikor jo bo se ostalo...

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2009 12:08:47   
urška
če si bila do sedaj pri pušenjaku bi bilo dobro da na sprejemu to poveš in rečeš da želiš biti v njegovi sobi. ko so men sprejeli, me niso nič vprašali, dali so me kar v eno sobo. mislim da k dr. šajina, s katero sem bila zelo zadovoljna. dr. blejec je pa "svojga denarja vredna" ne oporekam ji strokovnosti, odnosa pa po mojem mnenju nima ravno najbolj človeškega.

Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2009 14:30:33   
pomarancka
Koliko pa je se drugih ginekologov poleg pusenjaka, sajinove in blejceve? Enkrat sem bila na pregledu tudi pri tulovi. Pa za prim. cerarja sem tudi slisala. Ali je se kaksen?

Urska, te lahko vprasam, kako dolgo si bila v porodnisnici pred porodom? in ali se je zacelo naravno ali je bil porod sprozen?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2009 14:36:36   
urška
sprejeli so me zaradi oligohidramnija v 33. tednu. potem sem bila en teden noter, vsak dan na UZ in ko sem spet imela dovolj plodovne vode (po enem tednu) so me spustili domov. potem sem še dva tedna na vsake dva ali tri dni hodila na CTG in UZ. v 35 6/7 so spet ugotovili, da vode ni (pa mi sploh ni odtekala) in še zastoj rasti pri otročku. obdržali so me noter (in me spet dali k dr. šajina) in čez par dni naredili elektivni CR. za CR so se odločili že pri prvem sprejemu, ker sem imela medenično vstavo, sin je bil skozi celo nosečnost premajhen. rodila sem pa v 36 1/7 tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2009 15:39:16   
kinm
Jaz sem bila lani v taki situaciji kot ti zdaj user posted image  ni bilo hudega,
merijo ti pritisk, ctg, ultrazvok,... nič hujšega. Bila sem pa pri dr. Šajina in je bila super. Ti kar vprašaj če te lahko dajo še naprej pod dr. Pušenjak, če bo prostor v sobi mislim da ne bo ovir. Pa srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2009 15:54:38   
emaa
Če si vodena pri Pušenjaku, le povej te bojo dali k njemu v sobo, drugače je gor 8 sob, 4 sobni zdravniki, vsak ima dve čez. Če je veliko nosečk z dvojčki se boš na dnevni CTg načakala, je namreč samo eden za dvojčke. Jaz sem bila v ambulanti in pri prvem sprejemu pri Šajini in do konca pri nejej (dvojčki), sam porod (CR) pa mi je delal Pušenjak. Domov pa res ne boš več šla. Ob sprejemu pa kri, voda, teža, pritisk. Če bo tu kaj čudnega, bodo zdravili, ponovili preiskave nalsendji dan. Vizite so vsak dan zjutraj, Pušenjak že okrog 8, ponavadi pred zajtrkom, Blejčeva kakor pride (osebno sem bila z njo razočarana, ker je bila moja sobna zdravnica Šajina, ki je bila tisti teden odsotna, mi niso enega CTg  naredili, sprejeta pa zaradi popadkov), Šajina do 9:30, za ostale ne vem. CTG ponavadi enkrat do kosila, pregledi so tudi dopoldne. Če pa je gužva z dvojčki se pa lahko zgodi, da prideš na vrsto za CTG šele popoldne. Nič strahu, še malo pa se boste stiskali, samo domov pa ne boš več šla 3v1.

(odgovor članu kinm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2009 16:01:07   
pomarancka
Hvala, urška, kinm in emaa, zelo ste prijazne. Saj, samo da bi bilo vse v redu z otročki, pa da pridem nato čimprej domov, ker imam doma že dva sina in eno hčerko, ki jih bom strašno pogrešala (no, pa moža tudi malouser posted image  )
Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2009 9:57:10   
anny1
pomarancka- ja če se ti ne bodo popadki začeli v 1t pol bodo sprožli porod, ko sem bila jaz v 4E je bila zraven mene ena z dvojčki tud v 36-37t pa so se ji že začeli sami popadki, dali so ji tud ene tabletke za pospešitev odpiranja-vaginalno- tko da je kar hitro šla rodit, so jo pa odpeljal v porodno k je bla mal čez 3cm odprta, da so jo še dol zrihtal in morem reč da je-2 porod- kar hitro opravila, se mi zdi da v 5urah, tko da ja ti pa tudi jaz priporočam da se probaš kar za dr.Pušenjakovo sobo zmenit, sej so ostali tud vredu, pa Cerar, pa Blejc itd sam te on že pozna in ti bo lahko bol točno povedu.
lp in srečno

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?