|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: otrok da/ne
2.3.2009 15:15:44   
Kliki
Vidim da so se kar razpisale punce nisem brala vseh.

Moje mnenje je da če si želita začnita delati na user posted image  saj to ne pomeni da vama rata takoj, pa tudi če inata še vse eno kje živeti. Za stanovanje bo pa že prišel čas.

Lp in sporoči kaj se odločiš.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.3.2009 11:09:04   
pižmovka
ojla!

Jaz bi se na vajinem mestu zagotovo odločila zauser posted image . V bistvu tudi midva razmišljava v to smer. Sama sem še študentka (23 let), fant (26 let) pa je zaposlen za nedoločen čas. Odločila sem se da porabim zalogo KT, potem pa bo ko bo. Vem, da 100% ne bova nikoli pripravljena na 1. user posted image . Imava svoje stanovanje, ki bi ga sicer bilo treba malo preurediti. Sama mislim, da preveč načrtovat in odlašat s prenehanjem s KT tudi ni dobro. Zato sva se odločila za akcijo user posted image v začetku poletja, ko bo tudi moj študij šel h koncu. Upam, da nama bo uspelo user posted image . Enako želim tudi ostalim...

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.3.2009 12:32:42   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: prestige

Pozdravljene punce!

Stara sem 25 let, in zelo si želim zanositi, prav tako je moj fant, ki je star 27 let!
Ampak proraja se nama vedno eno vprašanje, kaj pa če se ni pravi čas...
Imama oba službe za nedoločen čas, amak imama še obadva napisat diplome.
Živa zraven tašče in tasta, ki pa sta zlata. Svoje stanovanje si boma začela urejat čez kakšne dve leti, ker trenutno vrčujema, ampak res nimamo stanovanjske stiske, ne finančne.

bi se ve na mojem mestu odločile za otroka?

lpuser posted image

Da, če si želita. To je najpomemembnejše. Vedno bo nekaj. Ko bosta naredila eno stvar, pride na vrsto druga itd. Važna je želja po otroku (pa seveda kolikor toliko normalne razmere, ki jih vidva imata).

(odgovor članu prestige)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.3.2009 18:59:33   
lenčy
se strinjam z ostalimi. zdj smo v najlepših letih in definitivno bodo še lepša, ko bo zravn še otrok.
srečno!!

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.3.2009 13:33:20   
lidijajenko

Pozdravljene punce!

Stara sem 25 let, in zelo si želim zanositi, prav tako je moj fant, ki je star 27 let!
Živa zraven tašče in tasta, ki pa sta zlata. Svoje stanovanje si boma začela urejat čez kakšne dve leti, ker trenutno vrčujema, ampak res nimamo stanovanjske stiske, ne finančne.

lpuser posted image

v akcijo punca nikoli ne bo vse popolno in idealno.
veliko srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu prestige)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.3.2009 13:45:58   
Anonimen
Midva pa bi po moje še pohitela z diplomo, saj to ne traja zdaj tolikoooo časa, potem pa na delo. Ker potem vprašanje, kdaj bo prišla na vrsto.

Veliko sreče

(odgovor članu lidijajenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
4.3.2009 14:18:40   
Janey
Jaz mislim, da ženska začuti ko je pripravljena in si res želi in takrat JA, mora naredit to. mi2 nisma imela stanovanja, stanovala sva pri tašči in tastu(kjer so bili odnosi komsi komsa), on ni imel službe, jaz še diplomo, čeprav imam službo za nedoločen čas, pa sma se vseeno odločila. zdaj je pikec star eno leto, smo na svojem, moj ima super službo in jaz sem diplomi že zelo blizu. srečna, da smo se tako odločili. razmišljam celo o drugem. osreči seuser posted image user posted image

(odgovor članu prestige)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.3.2009 1:35:24   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Moja prijateljica je bila stara 25 let, ko se je poročila. Takrat je rekla, da je še čas za otroke in da bosta še kako leto malo sama uživala. Potem je bila stara pa 28 let in začela jamrat, da jima ne uspe. Sedaj je stara 33 let in jima na žalost še ni uspelo.

Ker me je njena zgodba izučila, sem si rekla. Sedaj imaš urejeno življenje (mož super človek, stanovanje je bilo končano, služba sicer za določen čas, ampak ni panike, vedno se nekaj najde) čemu bi čakala. S partnerjem sva se samo zmenila, da ne bova več uporabljala zaščite in ko bo bo. Brez psihiranja, brez obremenjevanja... Če nama je namenjeno bo ko bo.

to je najboljši nasvet...tudi sama sem do istega zaključka prišla...s tem, da midva glede stanovanja nimava take sreče, da bi si lahko doma uštimala...zato pa zdaj iščeva, in iščeva...upam, da čim preje najdeva..

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.3.2009 1:38:19   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: tailor

ja jaz sem bila stara21 ko sem bila prvič noseča,brez službe in še podnajemnica povrhu,zdaj bom imela 28 let in sem v tretje noseča.imava hišo jaz sem končala celo šolo ,služba,,, vse kar nama rabi. otrok ti da v življenju veliko voljo in pogon za naprej..dobiš cilje v življenju ki jih končno začneš uresničevat šele ko dobiš otroka.

ni pa nič narobe, če vse to prej narediš, pa potem v miru otročka imet....drgač pa lahko motivacijo črpaš tudi od sebe, ne rabiš ravno otroka imet, da imaš potem motivacijo kaj ustvarit....ker otroček bo enkrat tudi odrasel in bo šel...od koga boš pa pol motivacijo jemala ?

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.3.2009 1:42:11   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Jaz sem bla ista. Vse pošlihtano, poročena, diplomirala, imava stanovanje, oba službi... Pa še vedno sem cincala, še vedno bi lahko čakala. Potem pa sva se odločla, da ne bova več zaščitena in ko bo, bo. No, bilo je v prvo in čez 3 mesece dobimo dojenčka. In je bil hud šok zame, ko je bil test pozitiven, ker bi še tok enih stvari rada naredila, dosegla... Potem pa sem ugotovila, da na otroka nikoli ne bi bila 100% pripravljena. In da bom vse tiste stvari, ki bi jih rada doživela skupaj z možem, sedaj doživela še z najinim otrokom. In se blazno veselim tega. Tko da, če si ga oba želita in če ramišljaš o otročku, potem je gotovo pravi čas. Veselo na delouser posted image

no tanja tole je pa vzpodbudno slišat...tudi tako zgodbo...ponavadi berem samo take, da so vse imele, pol pa niso mogle zanosit....mislim pa ,da je vsak človek pač drugačen....jest si tudi mislim, da ne morem zanosit, ker nimava stanovanjskega problema rešenega....in je potem človek napsihiran...logično..skačeva gor in dol, si ogledujeva, cenkava.....no, ampak imava vero, da po 2 mesecih iskanja, bi se pa lahko že kaj obrnilo...edino to me še gor drži....user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.3.2009 1:54:09   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: JanaB

Kdaj je sploh pravi čas za otroke? Za nekatere pri 25 za druge pri 35. Mislim, da je odločitev zelo individulna in odvisna od tega kaj hočeš v življenju. Jaz se pri svojih 25 nikoli ne bi odločila za otroka in s takratnim fantom tudi hvala bogu, da se nisem. Pa vendar, če bi lahko izbirala vse pogoje in okoliščine bi imela otroka pred 30 letom, a življenje gre svojo pot in vsak jih ima ob svojem "ta pravem" času.

Se popolnoma strinjam....ker se to tudi zelo vidi pri VZGOJI OTROK....nekateri starši mislijo da je vzgoja nakup lepih cot, da otrok vse dobi, igrače in igrače....da se hodi na potovanja....skratka DENAR se vrti....enim pa je pomembno, da imajo ZDRAVE, POZITIVNE ODNOSE....se z otrokom veliko pogovarjajo, objemajo in poljubljajo, so mu dober vzgled...tega si ne moreš kupiti z denarjem....tudi se je težko naučiti....

večina staršev, ki "ratajo starši" pa se mi zdi, da so mentalno premalo pripravljeni na starševstvo...nimajo izkušenj z samo vzgojo otrok...razen to, ki so jo videli doma...ampak to je samo ena slika....mislim, da je najbolj pomembno, da se vsak člvoek sebe dodobra spozna in ve, kaj hoče in ve kako bo vzgajal....

drugače pa ja...najlažje je kupiti igračo, da imaš mir...klasika....kje je pa vse ostalo ?

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.4.2009 15:25:16   
memole80

Pozdravljene punce!

lpuser posted image

Jaz sem, tako ko sem imela službo za nedoločen čas, začela delati na otroku in je zelo kmalu tudi prišel. :) Vidva vesta kaj je prav in kaj ne in kaj čutita. Jaz na vašem mestu, bi šla takoj v akcijo. :)

(odgovor članu prestige)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.4.2009 15:27:02   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Pozdravljene punce!

lpuser posted image

Jaz sem, tako ko sem imela službo za nedoločen čas, začela delati na otroku in je zelo kmalu tudi prišel. :) Vidva vesta kaj je prav in kaj ne in kaj čutita. Jaz na vašem mestu, bi šla takoj v akcijo. :)

Je pa res, da spet ni vse zlato kar se sveti. Življenje se ti po rojstvu otroka bistveno spremeni. user posted image  Nam na boljše, poznam pa veliko žensk, ki so bile še leto po porodu depresivne.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.4.2009 20:08:43   
Penelope84
Tebi in vsem tebi podobnim pravim, PUSTITA SE PRESENETITI. Živita življenje, kot se vama ponuja in če vaju na tej poti obdari življenje z otrokom se zavedajta, da vama je podarilo največjo srečo na tem svetu!!
Prepustita se toku življenja!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.4.2009 20:10:13   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: Penelope84

Tebi in vsem tebi podobnim pravim, PUSTITA SE PRESENETITI. Živita življenje, kot se vama ponuja in če vaju na tej poti obdari življenje z otrokom se zavedajta, da vama je podarilo največjo srečo na tem svetu!!
Prepustita se toku življenja!!!!!!!!user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Popolnoma se strinjam. user posted image user posted image user posted image  Mi ko sva nehala meriti temperaturo in načrtovati otroka, je prišel. user posted image

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 40
2.4.2009 20:21:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Mi ko sva nehala meriti temperaturo in načrtovati otroka, je prišel. user posted image

Midva pa, ko sva začela meriti. user posted image

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
2.4.2009 20:52:46   
silvya
Jaz sem imela prvega pri 24 ih in drugega pri 26 ih. In ni mi žal. nasprotno. Če se takrat ne bi tako odločila, sedaj ne bi imela nobenega, ker so se s 30 im začele težave. Žal mi je, da se nisem prej odločila za 3. user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.4.2009 23:06:10   
princeska29
če iščeš idealen čas ga po mojem ne boš našla ker ga ni in vedno do nečesa pride!!vedno so neke obveznosti in skrbi takšno je pač naše življenje!!
jaz sem imela prvega sina  pri 22 (7 let in pol)in mi ni žal,drugo punčko pri 28(14 mesecev) mi tudi ni žal letos bom stara 30 let in mi menstuacija zaostaja 5 dni(drugače dokaj redna) in je možno da sem noseča v tretje!!!in po resnici povedano razmišljam kaj naj nredim???test bom delala po praznikih v torek seveda če me teta ne preseneti!!!hočem ti rečt le da imej otroka sedaj ko si mlada da bosta oba imela nekaj od tega in ne odlašuj da ti ne bo biološka ura prej začela tiktakat ali pa da vama ne uspe!!!starejši si težje je spočet otroka

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.4.2009 13:24:50   
Njumi
Hej!

Je še en vidik, ki so ga že nakareti omenili - VIDVA in vajin zakonsko-pravni status. Nisi napisala, ali sta poročena, ali imata urejeno izvenzakonsko skupnost, se mi pa zdi, da je to nekakšen predpogoj naslednjih korakov. Otroka imaš (pravzaprav ga imata) za celo življenje, in mogoče ni napačna poteza se, še preden pride, pogovoriti in dogovoriti o tem, kako skrbeti zanj, kako ga vzgajati, kakšno vlogo bosta imela oba in kakšno vajni starši - ter jih o tem obvestiti. Ker ni stvar v tem, da zdaj živita po svoje - stvar je v tem, da sta sposoba ustvariti dom (in ne zgolj hišo ali stanovanje), v katerega sprejmeta otroka. In katerega stebra sta dva - ti in tvoj izvoljeni.

V tako okolje otroci pridejo radi - pa naj bo to to poletje, jesen, zimo, pomlad, ali drugo leto...

Srečno srečno srečno!

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 44
11.4.2009 18:56:53   
koala
Jaz bom rekla tako, če čakaš na to da bo vse čisto prfektno, potem nikoli ne boš imel otroka, ker smo (večina) ljudje vedno z nečim nezadovoljni. Ko pride služba, pa rešen stanovanjski problem bi potoval, pol bi boljši avto, pol bi spet nekaj........

Jaz sem se v manj idelanih pogojih odločila za dete in mi ni žal.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 45
12.4.2009 23:37:57   
Maja T.
JA, boš videla kakšna radost je to user posted image user posted image user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?