Bety11
|
hmmmmmmmm.... Koliko je meni znano in koliko sem prebrala je NS ali oteklina,ki jo imenujete, tekočina, ki se nabira za vratom, na hrbtni strani. Naj bi ledvice proizvajale urin, ki ga mehur še ne zna izločiti in se tam nabira. Vsaj jaz sem tako razumela prebrano. In potem, po 14.tednu, ko začne mehur delati in se otrok prvič polula, ta oteklina izgine. O normalni NS in povečani, pa sem vam dala zelo nazorne slikice in razlage zgoraj, pod stalno temo o nuhalni svetini. Tam je nazorno prikazan otrok, ki ima DS, njegova zgradba, njegova NS, njegova nosna kost, utripi srca...... Kar se tiče nosne kosti, pa mi, laiki, mislimo, da je to nosek, ki se na vseh UZ slikicah jasno vidi. NE! Ni mišljen nosek, temveč nosna kost!!! In tudi prikaz le-te je na teh internetnih straneh, ki sem jih priložila. Možnost se imate prijaviti na to stran in zunanje strokovnjake vprašati za mnenje s tem, da jim priložite svoje slikice UZ-ja s pregleda nuhalne svetine. No.... Jaz sem prav vesela, če prebirem, da kljub velikim NS, imate zdrave otročičke. To s srčkom, kolikor vem, se lahko ugotavlja kasneje, v višji nosečnosti.....In to ne poznam dovolj... Želim vama veliko sreče!!!
|