Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:44:25
|
|
|
|
gala
|
IZVIRNO SPOROČILO: elyy Js sm hotla dat svojmu fantku ime Nal sam je tast neki začel komplicerat d je to ime za psa(mislm fakkkkk no) in pol sva se skos neki pričkala okol imena d je moj reku dej greva druzga zbrat,sej kdo ga bo pa skos poslušu!Drgač so men ful všeč imen s 3 črkami,nevem js bi se odločla za Nal ali Zal!A veš kako vsak ma svoj okus** Teli tastari so res... eni mal čudni. Nama so všeč stara slovenska in slovanska imena, pa sva rekla, da bo punčka Jerca, fantek pa Črt, pa tast skoz moji hčerki govori, da so to čudna imena, pa da bo punčka Ana. Mislm kr neki. Sm bla tolk jezna, da sm rekla, da če me še kdo kej vpraša, bo punčki ime Liljana (s poudarkom na i), fantku pa Elvis. Pol nej se pa grejo
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:44:25
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Mamice a katera ve kje bi dobila nastavek za wc školjko-takega s stopnicami.Tamala je zdaj brez pleničk,se še odvaja,in jo je treba skoz dvigovat na wc jaz pa dvigovat ne smem.zdaj sem pa mislila,da bi nekje tist nabavila da bi sama gor splezala,čeprav mi je čist brezveze.. Mogoče tiste plastične pručke, ki jih po baby trgovinah prodajajo? Bi prišlo v poštev?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:44:35
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Jaz bi izbrala Gal. Mamice a katera ve kje bi dobila nastavek za wc školjko-takega s stopnicami.Tamala je zdaj brez pleničk,se še odvaja,in jo je treba skoz dvigovat na wc jaz pa dvigovat ne smem.zdaj sem pa mislila,da bi nekje tist nabavila da bi sama gor splezala,čeprav mi je čist brezveze.. hm kje sm že vidla ...neckerman imapa mislim da quelle...da bi pa tko kje imel pa ne vem... jaz mam zdaj pručko da si umiva roke in zobke...je pa še na kahlici...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:45:56
|
|
|
|
lake
|
Kok pa stane bris? Še mal pa bomo na 4. delu.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:47:08
|
|
|
|
OliveOyl
|
Bom probala še s pručko,če bo ratalo..ni nič pri miru,se skozi nekaj muva,bi mi že včeraj hmal za školjko padla. kahlica je pa za igrat ni šans da bi šla noter lulat. bom še na nekerman pogledala,da vidim kakšno sploh je .
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:53:01
|
|
|
|
petrazg
|
Oliva... jst imam eno plastično iz Ikea-e... to ti je verjetno predaleč Sej lahko kakšno plastično pručko kupiš...v kakšni otroški trgovini, bauhausu, merkurju... Kolk je pa stara tvoja, da je tako pridna?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:53:11
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Bom probala še s pručko,če bo ratalo..ni nič pri miru,se skozi nekaj muva,bi mi že včeraj hmal za školjko padla. kahlica je pa za igrat ni šans da bi šla noter lulat. bom še na nekerman pogledala,da vidim kakšno sploh je . sej sm že jaz nekaj gledala pa sploh ne najdem...kolegica ga ima... ...tud jaz bi si ga nabavila da bo lahko sam hodu gor in dol ko ne bo kahlica več zanimiva... oliva koliko je pa stara punčka...?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:55:21
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Oliva... jst imam eno plastično iz Ikea-e... to ti je verjetno predaleč Sej lahko kakšno plastično pručko kupiš...v kakšni otroški trgovini, bauhausu, merkurju... Kolk je pa stara tvoja, da je tako pridna? 20.januarja je bila 2 leti.Zdaj je kar zagreta za lulat,upam da je ne bo minilo.tudi v vrcu je suha hodi na wc,tam je pa še bolj luštno ker so majhni wc-ji. Bomo šli še po eno pručko pa bo,saj smo iz dežele suhe robe.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 11:57:36
|
|
|
|
elyy
|
Sej so tok tastri zoprni..sam a veš kva men se pa mojga tasta nasploh neda poslušat k je tok naporen pol d je kr brezveze in se znjim sploh neda k je res brezveze,zato vem d sploh nebom povedala ampak bova dala ime še sam d se dokončno odločva*tko d me briga kva drugi misiljo..mislm sploh pa kar se tiče vzgoje bova ga midva vzgajala po svoje bože nedaj d se mi kdo začne vmešavat!pomoje se bo kr kadil iz mene . Kar se tiče te bakterije k greš če hočeš streptokok kaj pa če ti odkrijejo d maš?kaj pa potem in na kakšen način te pregledajo d ti odkrijejo???
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:03:42
|
|
|
|
Kasija
|
KatMat možno je, da se maternični vrat bolj zapre. možno je seveda tudi, da je pač vsakič malo drugače zmerila oz. se je zmotila. dito Jaz imam nek nosečniški čaj, čisto slučajno kupljen, ki naj bi zeli v njem pomirjale in pomagale pri prebavi. Kakih posebnih učinkov nisem čutila, je pa dober zeliščni čaj. Sem pa v prejšnjem obdobju dojenja pila čaj za dojenje, ki pa se mi je zdelo, da učinkuje. Se ne morem spomnit, kaj je bilo v njem. Vsekakor komarček, ki naj bi vplival na lažjo prebavo otroka in manj kolik. Mogoče katera ve sestavine? BarbyD O obratu ne vem nič. Je pa moj prvi tehtal 3840g ob rojstvu, tako da zdaj računam na korenjaka okrog 4kg. Aja, v 31 tednu je imel 2kg, se mi zdi. V glavnem, lahko da bo drugače zaradi te diete za sladkorno, pa se ne bo poredil toliko kot prvi. Mogoče bi razmislila o kakem sistemu za lajšanje bolečine - ultiva, epiduralna? Copka po moje se lahko voziš sama, dokler se ti zdi, da to zmoreš. Jaz zdaj vozim samo po mestu in to čim manj, ker opažam, da sem raztresena voznica. Sicer bi pa mirno vozila dokler bi sebe ocenjevala kot za to sposobno. lananai parfum za dojenčka Ta je pa huda! malinov čaj Če se ne motim, je za hitrejše odpiranje oz. mehčanje mv ob porodu. Jaz sem prvič pila sicer čaj iz robidovih listov. Pa da ne boste komplicirale, če imate možnost - greste pogledat, če bodo v aprilu že malinovi ali robidovi listi, naberete lepe in zdrave, posušite in pijete čaj 2x dnevno 4 tedne prej. Jaz čakam robidove liste in upam, da me porod ne prehiti .
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:10:18
|
|
|
|
petrazg
|
Oliva - potem je pridna tvoja malčica. Midva ga sicer še nič ne priganjava, včasih ga pustiva brez planičke pol urce. Potem pa ga sprašujeva, če gre lulat... mu včasih uspe, če ne pa pove takoj , ko se polula. Ker mokre hlačke ga nervirajo 100 na uro. Mi bomo poskusili brez pleničk poleti... Imamo pa kahlico in nastavek za wc... takšen plastičen...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:11:57
|
|
|
|
pokica_
|
Dan! Sem rabla skor uro, da sem vas prebrala, pa to sam od včeraj do danes,...kak ste pridne! Danes sem spala ko ubita in to kar 12 ur....od 23-11 danes! Ni čudo, po vsej tej kolobociji in letanju z avtom 7h. Sem očitno rabla tolko spanca. Danes sem pa polna energije, ampak bom bolj počivala, tako kot tudi po priporočilu G moram. Punce, kok ste zlate, da tako lepo mislite name in mi pošiljate pike-poke! Pridno papcam tablete za krvni tlak in si merim. Danes zjutraj je bil že očitno manjši kot včeraj je padel z 160/90 na 143/68! Sem tako vesela, da ne morm povedat! Zdaj ko pa nič slanega ne bom jedla, bo pa menda še boljše. Verjetno je tudi krivo to, da sem prejšnji teden jedla skor vsak dan tisto vratovino, pa fino slano zaseko, pa suhe salamice! Pa je takoj dvignilo pritisk. Zdj bo pa mal rablo da priden na normalnega, jpo taki začinjeni jedači. Držim pesti za vse ko mate danes preglede , ali kakršnekoli druge opravke. Danes je pa lep sonček odzuni pr nas! Je takoj dan lepši.
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:13:08
|
|
|
|
BarbyD
|
Kasija glede bolečine pri porodu v medenični vstavi me ne skrbi tako zelo...bolj me skrbi to da ima dojenček izredno malo časa da se mu porodi glavica, kar posledično lahko privede do pomanjkanja kisika in s temu resne okvar plodu, lahko se mu naprimer glavica kam zagozdi in zaradi tega traja vse skupaj precej dlje kot bi smelo...pa še moj ima obe nogici obrnjeni proti desnemu boku kar pomeni da ja napol prečno napol medenično...to je pa še slabše za vaginalni porod...če grejo nogice naprej je lažje, tukaj je pa prva ritka in potem skupaj trebušček in nogice, kar pomeni da se porodna pot takrat najbolj raztegne ko pa pride do vratu se skrči nazaj in s temu zapre pot glavici ki pa je najtrši del pri otročku...bomo videli v ponedeljek kaj mi bojo povedali...js sem sicer optimist in upam da se bo sam obrnil, čeprav mi je rekel da ima naš zelo malo prostora v mojem tebuščku
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:13:37
|
|
|
|
Kasija
|
Našla za čaj za dojenje. Samo jaz nisem pila vseh teh zeli. Zeliščarka na ljubljanski tržnici ti ga zmeša. ČAJ PRI DOJENJU priporočamo doječim materam, ki morajo za sproščeno dojenje zaužiti zadostno količino tekočine. Vsebuje zel navadnega sporiša, plod navadne kumine, plod grenkega navadnega komarčka, list poprove mete, islandski lišaj, zel majarona in list navadne melise.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:17:06
|
|
|
|
OliveOyl
|
Ja pridna je,je čisto drugačna kot je bil Sebastian.Vse ponavlja za njim,nenormalno dojema stvari.Govori že vse, ima enih par takih "strokovnih" verjetno z vrtca...Se pozna ker se vse od njega uči.Pozna pa se tudi pri igračah,punčk nimamo edino dojenčka Lojzka,ki je pa že ves popisan.Drugač pa kopači in ostala gradbena mehanizacija. Kaj čmo...sam da so zdravi... lepo čvekajte,naštepajte še do 4.dela,grem mal počivat dokler sem še sama.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:18:21
|
|
|
|
Kasija
|
BarbyD Saj sem razmišljala v tem smislu, da bolj spočita lažje rodiš, če ti ne bi odobrili cr. Ma saj ti ga bodo, boš že zatežila . Itak pa da je cr boljša rešitev ob taki vstavi. Upam, da se otrok obrne. Saj zdaj se še itak lahko prestavijo.
< Sporočilo je popravil Kasija -- 26.3.2009 12:19:26 >
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:20:41
|
|
|
|
Dudica1
|
našega pa zdaj uvajamo brez plenič star pa bo 2,5 let...plenico si kar sam daje dol ker mu gre na živce in potem ko smo doma ma hlačke če pa kam gremo pa ponoči pa ima še pleničko...počasi bo...silit se ne sme...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:21:16
|
|
|
|
mayflower
|
Barby- glede na lego tvojega tamalega, če obrat ne usoe, pejdi nujno na CR. Poznam eno, ki je rojevala naravnov medenični vstavi- bi lahko oba z otrokom umrla- ampak to je bilo 20 let nazaj. Sploh, če je otroček velik, ni dobro preveč čakat s CR (če si brala forum, bom mela CR, ker ma moj tamali tudi že 2,7 kg in prehiteva 2-3 tedne). Streptokok- punce, ne se ga tako bat. 20% ženske populacije je okuženo s to bakterijo, pa nimajo nobenih težav- tudi dojenčki se rodijo zdravi. Redki so zapleti. Vam polagam na srce- pejdite dat bris. Pri nas v Šempetru je brezplačen, večinoma pa je za plačat. Ampak, se boste bolje počutle, pa še antibiotik boste preventivno dobile, če boste slučajno pozitivne. Tragična zgodba - tukej ne morem kaj, da ne bi pomislila na zdravniško napako in ne streptokoka. Znanka je tri leta nazaj izgubila fantka- ista zgodba. Voda odtekla, pa ji v prodonišnici niso verjeli in so jo dali še čez noč spat. Zjutrej je bilo prepozno. Sedaj ima tri mesece malo punčko, še mene pa boli, da bi bil njen fantek sovrtičkar od mojega. Zarad njene izkušnje je pri porodu bolje naredit "galamo", kot pa bit tiho.
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:23:32
|
|
|
|
BarbyD
|
kasija verjetno si milila mene ane? To je pa res ja da če si spočit gre vse skupaj lažje...tud jaz upam da se bo obrnil...je pa že celo nosečnost na ritki...očitno mu ne paše z glavo dol viset Saj drugače bi veliko rajši rodila vaginalno kot CR, samo se mi v takem položaju res ne zdi varno za
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:25:43
|
|
|
|
mayflower
|
Sem prebrala zgodbo še enkrat. Definitivno bi ji morali takoj sprožit porod (moje laično mnenje).
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:27:35
|
|
|
|
BarbyD
|
mayflower se špopolnoma strinjam s tabo, če jim ne rata bom šla na CR pa ne glede v katero porodnišnico bom mogla it...ker mislim da tukaj v Kranju kar malo forsirajo vaginalni porod... a tvoj je tudi tako velik a so kej rekli da e bojo dali pred pdpjem na CR ali bojo čakali datum ki ga imaš? ker baje če je velik da se tudi porod lahko prej sproži...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:31:26
|
|
|
|
Kasija
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD kasija verjetno si milila mene ane?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:36:17
|
|
|
|
mayflower
|
Barby- pri meni je CR v igri, ker sem prvič rodila s CR. Sedaj v drugo sem bila bolj za naravni porod, pa mi je G rekla, da če bo otrok na UZ velik, bo CR. In je v ponedeljek res bil zelo velik, zato me je kar ven vprašala, kake želje imam. Pregled imam spet v 36. tednu, tako, da se mi zdi, da mi bodo že takrat povedali, kdaj bom imela CR. G je rekla, da se sproti dogovarjamo za rok, ampak vse, ki jih poznam, so delali dogovorjen CR pred PDP. Ena znanka je decembra rodila- ker je bil v medenični vstavi, so ji delali CR že takoj po dopolnjenem 37. tednu. Vendar je bil vzrok pri njej zastoj rasti. So ji delali zunanji obrat, pa ni bil uspešen.
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:48:15
|
|
|
|
Dudica1
|
evo sm dala kuhat krompir...bojo krompirjevi svaljki... ...zdaj grem pa še mal počivat dokler mam še mir...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 26.3.2009 12:54:39
|
|
|
|
lananai
|
Eno vprašanje izven teme... Ima katera odveč Big Bang nalepke?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?